Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hierden

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Hierden is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en bestudeert waar de kansen liggen. Het onderzoek stelt bloot welke keuzes relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het energieplan vind je gedetailleerd de totale kosten en het rendement van de getoonde verduurzamingsmogelijkheden. Het energieadvies is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij deelt een verduurzamingsplan met alle verduurzamingsmaatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Zoals o.a.: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per keuze lees je het kostenplaatje, hoeveel je bespaart en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Hierden die het huis willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hierden

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningen en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energienota te minimaliseren. In het rapport staat dus heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. In dat kader kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, HR++ glas, dakisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een energiedeskundige belt jouw voor een afspraak om kennis te maken. Deze vakman loopt door de woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur is objectief en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Ga je je huis overzetten op groene energie, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een autonome specialist op het gebied van energie. Vakbekwame en objectieve energieadviseurs zijn vindbaar op de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hierden (april 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsadvies geeft een schema met alle duurzaamheidsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, spouwmuurisolatie met EPS en het gebruik van een zonneboiler. Hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een objectieve maatwerk adviseur. Deskundige maatwerkadviseurs kan je bekijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: selecteer zeker een adviseur die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energie experts mogen zelf hun prijs bepalen. Het is verstandig om diverse offertes te ontvangen van gekwalificeerde experts. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo specifiek mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Bereid jezelf goed voor. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een lijst met energiebesparende maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Hierden.

 4. Neem het energierapport door

  Het adviesbureau bezoekt je aan huis en analyseert welke investeringen gunstig zijn. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een gefundeerd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Aangaande deze energiemaatregelen lees je randzaken zoals de uiteindelijke kosten, de besparing per jaar en de verwachte terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Op dat moment is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Hierden laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Hierden vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een betrouwbare maatwerkadviseur. Het is raadzaam om een maatwerkadviseur uit jouw eigen regio te selecteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de onderstaande tabel behandelen we adres-informatie van goede energie adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Harderwijk. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Studio LovisZuiderzeestraatweg 633849ABHierden
Aqus B.V.Middelerf 63851SPErmelo
Evanston ConsultingHavikshof 193853BAErmelo
EWBouwadviesMetten Gerritskamp 343848CWHarderwijk
Creative ChangeVeensekom 563831RELeusden
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Hierden

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? In de bijgaande tabel kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hierden waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen hun energierekening minderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt inzicht in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder beschrijven we de beste duurzame oplossingen voor je woonruimte. Bekijk ook onze pagina met informatie over zonnepanelen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Hierden

 1. Een gunstigere energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Een hogere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer over isolatie)€3390,00€390,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10250,00€635,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5355,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2955,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€300,00€43,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €28,50€31,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Hierden is een hele goede keuze. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer gaat er minder warmte verloren. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn diverse subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele CV-ketel. Hij werkt met warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Je stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride model. Onderstaand delen wij relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Een stand-alone systeem is best duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hierden: is een stuk minder duur en werkt ook uitstekend bij woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Dat is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Engie, Eneco, Vattenfall, GreenChoice of Powerpeers, United Consumers, Vandebron, Delta, Oxxio. Door het principe van salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.550 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Hierden laten installeren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraadvat. Deze constructie is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om warm water te produceren. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) kost je circa €3.650 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een zeer interessant energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €175,00 tot €375,00 per warmtepaneel.

Praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Hierden. Bijgaand lees je een aantal praktische en aantrekkelijk geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Hierden!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Hierden: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die goed uitvoerbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Het adviesplan geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur neemt de woning op en calculeert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Hierden

Alle huizen in Provincie Gelderland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder onderzoek je actuele informatie de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Hierden.

 • Isolatie-subsidie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan ramen, vloer, (spouw)muur, dak, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in april 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Harderwijk biedt mogelijk ook diverse regionale subsidie-plannen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Harderwijk zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Hierden vergelijken in april 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je meer informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Hooglanderveen, Nijkerkerveen en Stoutenburg).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Harderwijk.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Hierden

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hierden?

Het energie maatwerkadvies Hierden is een advies met aanbevelingen voor de verduurzaming van je woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieadvies bespreekt per maatregel de geraamde kosten en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op die momenten is dit concept plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is concreet en vertelt welke keuzes de meeste besparing opleveren. D.m.v. dit adviesrapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, de grootte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €230,00 tot €325,00. Voor een gemiddelde woning kost het ongeveer €275,00. Wij adviseren om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Hierden te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex energiezuinig te krijgen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Hierden voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw energierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een optimale energieprestatie leidt tot een gunstigere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een gunstigere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de vergroeningsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie