Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Harderwijk

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik beginnen met woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Harderwijk is dan een goede keuze! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en onderzoekt de diverse opties. Dit maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke keuzes passen bij jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het plan delen ze gedetailleerd de kosten en de terugverdientijd van de populaire verduurzamingsopties. Het energierapport is bedoeld voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij deelt een maatwerkadvies met alle mogelijk interessante maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in het kostenplaatje, de opbrengsten en de terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Harderwijk die het huis willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-harderwijk

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te verlagen. In het document wordt gedetailleerd weergegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, vloerisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een maatwerkadviseur komt op locatie langs voor een persoonlijk advies. Deze expert doet een deskundige checkup en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur is objectief en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Wens je een energiezuinige woning, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet altijd worden geschreven door een objectieve energieadviseur. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs bekijk je op www.centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Harderwijk (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het rapport geef je inzicht in verschillende energiebesparingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), het toepassen van voorzetwandisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende tekst bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een objectieve energie-expert. Gediplomeerde vakmensen kan je bekijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is verstandig om 2 of 3 offertes te vragen van objectieve EPA-adviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees heel concreet. Het vergelijken van de prijsopgaven kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het overleg is georganiseerd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een weergave met opties die passen bij jouw woning en wensen. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Harderwijk.

 4. Het energierapport doornemen

  Het maatwerk-adviesbedrijf neemt de woning op en inspecteert welke duurzame investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Vervolgens ontvang je een volledig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen bekijk je onderwerpen zoals de geraamde kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Tijdens zo’n meeting is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Harderwijk laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met isolatie-experts en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw pand?

Check energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Harderwijk vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Het is nuttig om een adviesbedrijf uit de buurt te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de onderstaande tabel tref je adresgegevens van professionele energie experts die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Harderwijk. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Creative ChangeVeensekom 563831RELeusden
EWBouwadviesMetten Gerritskamp 343848CWHarderwijk
Studio LovisZuiderzeestraatweg 633849ABHierden
Ques2Build B.V.De Maalderij 223829AZHooglanderveen
Defares ProjectenKolkrijst 863828EMHoogland
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Harderwijk

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Harderwijk die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bureau’s om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel woningbezitters zouden graag energie willen besparen. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids introduceren we goede maatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over vloerisolatie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Harderwijk

 1. Beperk de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1750,00€105,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6480,00€600,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5030,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3070,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€490,00€46,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €21,75€31,50 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Vind een energiedeskundige en start vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Harderwijk is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je stoot minder CO-2 uit, het werkt ook geluidswerend en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. CV-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder lees je meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en verhit al je tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een vrij kostbaar systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Harderwijk: een voordeliger systeem en kan goed functioneren in oudere en minder geïsoleerde woningen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de beschikbaarheid van diverse groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Essent, Budget Energie, Eneco of Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio, Powerpeers, Delta. Middels het salderingsprincipe kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost ongeveer €5.450 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Harderwijk laten installeren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler is de speciale zonnecollector (op het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om water te verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (200 liter vat) kost ongeveer €3.750 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

De werking van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Denk aan de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €175,00 tot €400,00 per warmtepaneel.

Goede energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Harderwijk. In het gedeelte hieronder tref je een lijstje met doelgerichte en betaalbare maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Harderwijk!

Vraag naar het adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Harderwijk: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat nuttige maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit advies geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur doet een grondige check en checkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een actueel energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Een duurzame woning met subsidies in Harderwijk

Alle woningen in Provincie Gelderland moeten duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand kan je aan de slag met praktische informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Harderwijk.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het laten isoleren van vloer, (spouw)muur, gevel, dak, wanden.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Harderwijk heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Harderwijk kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Harderwijk opvragen in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje hieronder vind je meer info (ook voor andere regio’s zoals Barneveld, Amersfoort en Ermelo).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizeneigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor gevelisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Harderwijk.
 • Pas je eigen hypotheek aan: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Harderwijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Harderwijk?

Een energie maatwerkadvies Harderwijk is een rapport met aanbevelingen voor de vergroening van een woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het document geeft per maatregel de verwachte kosten en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningbezitters die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op die momenten is dit rapport verplicht. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door middel van dit adviesplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hangen af van woningtype, de oppervlakte van de woning en de betrokken adviseur. Het tarief komt uit tussen de €185,00 tot €315,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het hele traject ongeveer €255,00. Het is slim om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Harderwijk te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de totale benodigde investering en de verwachte terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Harderwijk voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw document bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan een lagere energierekening, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de maatregelen. Ga naar RVO.nl voor meer info.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie