Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ermelo

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp kiezen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Ermelo kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en beoordeelt wat de opties zijn. Het energieplan geeft inzicht in welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het energielabel verbeteren. In het energieplan tref je in detail de kosten en de terugverdientijd van de verschillende verduurzamingsopties. Het advies is aan te raden voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke duurzame investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij levert een plan met alle werkzaamheden die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Zoals o.a.: woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per onderwerp kun je meer info vinden over het kostenplaatje, de besparing en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Ermelo die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-ermelo

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor privé-woningen en kantoren dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te verminderen. In dit rapport wordt specifiek aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. In dat kader kun je maatregelen laten uitvoeren zoals warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energiedeskundige belt jouw voor een afspraak om samen jouw wensen te inventariseren. Deze professional bekijkt de woning volledig en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een lijst met maatregelen. De adviseur geeft je ook een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Disclaimer: Deze maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een professionele expert op het gebied van energie . Gecertificeerde en bedreven energieadviseurs kan je achterhalen via de site centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ermelo (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het document helpt je op weg met alle energiebesparingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), spouwmuurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een ervaren maatwerk adviseur. Professionele energie adviseurs vind je op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen van objectieve adviesbureaus. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een advies met duurzame investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Ermelo.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het maatwerkadviesbureau brengt een bezoek aan huis en calculeert welke energiebesparende maatregelen gunstig zijn. Niet veel later verkrijg je een gefundeerd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor elke energiemaatregel delen ze eigenschappen zoals de kosten, de besparing en ook de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Op dat moment kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Ermelo laten uitvoeren). Deze deskundige geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de energieconsultant hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw pand?

Check energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Ermelo vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gediplomeerde expert. Het is verstandig om een energie-specialist uit de omgeving te benaderen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de lijst hieronder doorzoek je adresgegevens van professionele adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Ermelo. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Aqus B.V.Middelerf 63851SPErmelo
Evanston ConsultingHavikshof 193853BAErmelo
EPG supportPatroonstraat 13861RNNijkerk
Studio LovisZuiderzeestraatweg 633849ABHierden
EWBouwadviesMetten Gerritskamp 343848CWHarderwijk
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Ermelo

Uitgelichte bedrijven: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? Bijgaand kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ermelo waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de uitgelichte bedrijven om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel consumenten zouden graag een lagere energierekening willen. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In deze gids bespreken we de meest geschikte duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over dakisolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Ermelo

 1. Een gunstigere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een schoner klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk hier meer info)€3365,00€410,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4425,00€635,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5160,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2970,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€405,00€55,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €17,25€28,00 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind een energiedeskundige en start vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Ermelo is een hele goede keuze. D.m.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren verlies je minder warmte in huis. De effecten zijn positief: de energierekening gaat omlaag, je geniet van meer comfort in huis, je draagt bij aan het milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Tip: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele CV-ketel. Het genereert warmte uit natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan je genereren met een aantal zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder behandelen we extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en verhit al je tapwater. Het gasverbruik kan dan naar 0. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Ermelo: is een stuk betaalbaarder en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je betaald veel minder voor je stroom. Door te informeren naar de subsidies, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Budget Energie, Eneco, Vattenfall & Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers, Oxxio. Door te salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een complete installatie van 10 panelen kost je circa €5.000 en heb je terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak moet geschikt zijn voor montage met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Ermelo aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler is een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraad- of opslagvat. Het verwarmingssysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om in de woning warm water te maken. Deze installaties doen het goed i.c.m. een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 150 liter) kost ongeveer €3.200 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: minder last van luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen liggen tussen de €190,00 – €325,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Ermelo. Bijgaand doorzoek je een aantal doelgerichte en aantrekkelijk geprijsde duurzame oplossingen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Ermelo!

Vraag adviesgesprek aan en vind uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Ermelo: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit advies geeft ook inzicht in wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en calculeert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Ermelo

Alle woningen in Provincie Gelderland moeten energiezuniger worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder bieden we actuele informatie de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Ermelo.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, dak, gevel, wanden, (spouw)muur.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Ermelo biedt mogelijk ook zelf individuele subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Ermelo kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Ermelo opzoeken in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten graag het een en ander toe (ook voor andere regio’s zoals Amersfoort, Leusden en Nijkerk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Ermelo.
 • Verhoog je eigen hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Ermelo

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ermelo?

Het energie maatwerkadvies Ermelo is een rapport met concrete maatregelen voor het vergroenen van je huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, een warmtepomp installatie laten monteren of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het document biedt per maatregel een kostenbegroting en wat de opbrengsten zijn. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situaties is dit concept plan een must. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargelden? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het geeft inzicht in welke maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Door middel van dit plan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat komen tot stand op basis van huistype, het woonoppervlakte en de gekozen energieadviseur. Het tarief komt uit tussen de €210,00 t/m €295,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost dit advies circa €265,00. Het is slim om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Ermelo te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex te vergroenen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Uiteraard inclusief de geraamde kosten en de besparing.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Ermelo voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw document gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een groenere energieprestatie zorgt voor lagere lasten, een prettig werkklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de vergroeningsmaatregelen. Zie de website van RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie