Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Uddel

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik beginnen met woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Uddel zal je verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en beoordeelt wat er mogelijk is. Het energierapport laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkadvies tref je uitvoerig de kosten en het rendement van de diverse woningaanpassingen. Het aanbevelingen-rapport is een hulpmiddel voor particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Uiteindelijk krijg je een verduurzamingsrapport met alle duurzame investeringen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze kun je meer info vinden over de verwachte kosten, het rendement en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Uddel die hun woninglabel willen verbeteren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-uddel

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor particuliere en zakelijke objecten dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te minderen. In het advies wordt in grote lijnen aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat de totale uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Bij een dergelijk advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere HR++ glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, infraroodpanelen. Je regelt het supersnel. Een energiedeskundige komt op locatie langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze deskundige doet een grondige analyse en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een raming van de kosten en de besparing. Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur is onpartijdig en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een gekwalificeerde expert. Gekwalificeerde en onafhankelijke energieadviseurs check je het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Uddel (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het adviesplan biedt een lijst met innovatieve energiebesparingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Bijvoorbeeld toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van buitenmuurisolatie met glaswol en het plaatsen van een zonneboiler. Hierna bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een objectieve energie-specialist. Gediplomeerde energieadviseurs kan je vergelijken op Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerk-adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Het is raadzaam om minimaal 2 offertes te vragen van gediplomeerde maatwerkadviesbureaus. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de offertes wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een complete samenvatting met energiebesparende maatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Uddel.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Een maatwerkadviseurs komt op locatie en berekent welke investeringen het meest effectief zijn. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een onderbouwd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor elke energiemaatregel delen ze kenmerken zoals de kosten, de jaarlijkse besparing en de geraamde terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Uddel laten uitvoeren). Deze expert adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Neem contact op met meerdere isolatie-experts en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Vraag eventueel of de energieadviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw pand?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Uddel vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een onafhankelijke maatwerkadviseur. Wij adviseren om een maatwerkadviseur uit jouw eigen regio te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Hieronder bieden we gegevens van professionele energie experts die actief zijn in de gemeente Apeldoorn. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
ReHouse AdviseursParklaan 23881CTPutten
EP-ProjectsHeggeroos 53892XPZeewolde
BuildingLabel B.V.Planetenveld 453893GEZeewolde
SBB Bouwtechniek B.V.Drs. W. van Royenstraat 183871ANHoevelaken
Hellemans Consultancy B.V.De Beek 183871MSHoevelaken
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Uddel

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Uddel die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huishoudens willen besparen op de energiekosten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in verschillende bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het gedeelte hieronder check je de meest geschikte vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Of klik door voor meer informatie over lucht-lucht warmtepomp.

Het comfort van een energiezuinige woning in Uddel

 1. Een gunstige energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een klimaatbewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (meer over woningisolatie)€1765,00€245,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5695,00€735,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5150,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2930,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€365,00€22,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €590,00€46,00 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek energiedeskundige en plan een afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Uddel is onmisbaar om te gaan besparen. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is klimaatbewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies te selecteren. Tip: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De aanvullende stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder tref je handige info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Uddel: betaalbaar en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen met een matige isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Engie, Vattenfall, Budget Energie of Powerpeers, Oxxio, United Consumers, Vandebron, Enegiedirect.nl. Door te salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost je circa €5.650 en heb je terugverdiend binnen 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak met voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Uddel laten plaatsen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor jouw warmte water. De zonneboiler maakt veel warm tapwater mogelijk in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in de woning warm water te maken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (150 liter voorraadvat) is er al voor €3.950 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is vaak zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit tussen de €220,00 – €475,00 per paneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Los van de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Uddel. In dit blokje lees je een lijst met effectieve en niet al te dure duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Uddel!

Regel een adviesgesprek en vind uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Uddel: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat duurzame investeringen die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Het document vertelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis aangepakt? En gaat je huis verkocht worden of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur doet een grondige check en onderzoekt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een goed energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Uddel

Alle woningen en panden in Provincie Gelderland moeten duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder delen we up-to-date info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Uddel.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isoleren van wanden, dak, ramen, gevel, (spouw)muur.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Apeldoorn biedt mogelijk ook diverse plaatselijke subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Apeldoorn kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Uddel vergelijken in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Kom je geld tekort? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook relevant voor o.a. Nijkerkerveen, Elst en Hoevelaken).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Apeldoorn.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Uddel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Uddel?

Dit energie maatwerkadvies Uddel is een advies met suggesties voor het duurzamer maken van je woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de woning verwarmen met een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het plan bespreekt per maatregel de minimale prijzen en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die situatie is dit energieadvies een must. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw energierekening doen dalen. Door middel van dit plan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hebben te maken met woningtype, oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. Het tarief komt uit tussen de €190,00 tot en met €290,00. Voor een standaard huis kost het advies op maat ongeveer €280,00. Het is slim om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Uddel te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door deze constructie kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen inplannen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het adviesbedrijf vraagt bewoners naar het wensenlijstje om het appartementencomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Uddel voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw energierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Goede energieprestatie mondt uit in een goedkopere energiefactuur, een beter comfort voor de werknemers, een beperkte milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzaamheidsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie