Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Elst

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Elst is dan een goede keuze! Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en omschrijft wat de opties zijn. Het energieadvies laat jouw zien welke opties passen bij jouw woning en het energielabel verbeteren. In het plan vind je uitgebreid de initiële investering en het rendement van de potentiële verduurzamingsopties. Het maatwerkadvies is aan te raden voor alle particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij levert een rapport met alle verduurzamingsmaatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Overweeg bijv.: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Voor elke energiebesparende maatregel toont het rapport het financiële plaatje, het rendement en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Elst die een beter energielabel willen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-elst

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om minder energie te gebruiken en zo de energierekening te reduceren In het advies wordt zorgvuldig vermeld wat je kunt doen, wat het kost, en wat het rendement is. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, vloerisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energiecoach belt jouw voor een afspraak om een goed advies te kunnen geven. Deze professional bekijkt grondig de hele woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Er wordt een rapport opgesteld met alle maatregelen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur werkt als specialist en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Wens je een energiezuinige woning, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Professionele en bedreven energieadviseurs achterhaal je op www.centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Elst (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het adviesplan bevat een weergaven van verschillende verduurzamingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), het verbeteren van gevelisolatie en het installeren van zonnecellen. Hierna bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een professionele energie-expert. Professionele energie specialisten kan je opzoeken op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energie specialisten kunnen individuele tarieven rekenen. Het is nuttig om diverse offertes te verkrijgen van deskundige adviesbedrijven. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of doe je dit zelfstandig? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het vergelijken van de offertes gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een opsomming met investeringen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Elst.

 4. Het energierapport doornemen

  Het adviesbureau komt langs en beschrijft welke maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Niet veel later verkrijg je een volledig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen noteren ze eigenschappen zoals een kostenbegroting, de opbrengsten per jaar en de geschatte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Elst laten uitvoeren). Deze expert adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Neem contact op met meerdere isolatie-deskundigen en installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woning?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Elst vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gekwalificeerde energie expert. Het is aan te bevelen om een maatwerkadviseur rondom je woonplaats te benaderen. Ze kennen het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In het schema hieronder delen we namen en adressen van mogelijk beschikbare bedrijven die actief zijn in de gemeente Rhenen. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
E-Label Nederland B.V.Plesmanstraat 60 A3905KZVeenendaal
Ellis OverbeekPeperstraat 63961ASWijk bij Duurstede
ECONNETIC B.V.Hoofdstraat 2483972LKDriebergen-Rijsenburg
INNAX duurzame energie B.V.Industrielaan 343903ADVeenendaal
energielabel 0318De Riethoek 423901KSVeenendaal
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Elst

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Direct een afspraak maken? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Elst die direct beschikbaar zijn. Klik op de knop om meteen een afspraak in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen beginnen met energie besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over verschillende bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In het stuk hieronder check je de gunstigste maatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over lucht-water warmtepomp.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Elst

 1. Een lagere energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (meer over woningisolatie)€3370,00€385,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11600,00€620,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5260,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3040,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€480,00€25,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €26,50€26,00 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Elst is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen kan de woning de warmte beter vasthouden. Dit heeft veel voordelen: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je hoeft minder gas te stoken, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis wordt meer waard. Er zijn verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de CV- of HR ketel. Het systeem gebruikt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze extra stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je huis. Gedurende de zomermaanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder tref je praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Elst: een relatief goedkoop systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de beschikbaarheid van diverse groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Essent, GreenChoice, Eneco en Delta, Oxxio, Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl. Door het principe van salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost je circa €5.800 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Zonnepanelen in Elst laten monteren? Dan betaal je niet eens BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler betekent de speciale zonnecollector (op het dak) een een opslagvat voor het warme tapwater. Het systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik die nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.000 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De kosten van warmtepanelen ramen we op +/- €225,00 – €500,00 per infraroodpaneel.

Voordelige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Elst. Bijgaand delen wij een schema met krachtige en laag geprijsde energiebesparende maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Elst!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Elst: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat praktische maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om je woning te verduurzamen. Dit energieadvies laat woningeigenaren ook zien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur doet een grondige check en onderzoekt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Elst

Alle huizen in Provincie Utrecht moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand vind je handige informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Elst.

 • Subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, vloer, dak, wanden, (spouw)muur.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Rhenen biedt mogelijk ook diverse lokale subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Rhenen tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Elst vergelijken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Hoevelaken, Doorn en Garderen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Rhenen.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Elst

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Elst?

Dit energie maatwerkadvies Elst is een rapport inclusief suggesties voor de verduurzaming van je woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, een warmtepomp installatie laten monteren of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het adviesplan geeft per maatregel de geraamde kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesplan vereist. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het stelt bloot welke opties jouw woning verduurzamen. D.m.v. dit energieplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hangen af van het type woning, de grootte van de woning en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €190,00 tot wel €285,00. Voor een normale tussenwoning kost het advies op maat ongeveer €260,00. Wij adviseren om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Elst te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zo kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De expert maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Dit is natuurlijk ook met de verwachte prijzen en het rendement.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Elst voor gebouwen. Het utiliteitsbouw document gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie geeft een goedkopere energiefactuur, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Zie de website van RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie