Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Doorn

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Doorn biedt uitkomst! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en geeft een toelichting waar de mogelijkheden liggen. Het plan laat jouw zien welke alternatieven het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het plan onderzoek je uitvoerig de initiële investering en het rendement van de geselecteerde duurzame opties. Het energieadvies is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij deelt een advies met alle energiebesparende maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel vind je het kostenplaatje, wat het oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Doorn die hun woning willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-doorn

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verminderen. In het advies wordt nauwkeurig omschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de prijs is, en wat de totale besparing is. Bij een dergelijk advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie, HR++ glas, warmtepomp, infraroodpanelen, zonneboiler, dakisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert zal een bezoek inplannen om samen jouw wensen te inventariseren. Deze vakman doet een deskundige checkup en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Hij genereert een digitaal rapport met een volledig schema met alle maatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Deze maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Let op: Wens je minder energie te verbruiken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een neutrale specialist. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Doorn (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit advies bevat een weergaven van diverse maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van buitenmuurisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een gekwalificeerde energieadviseur. Gediplomeerde adviesbedrijven kan je bekijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Advies: ga uitsluitend voor partijen die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij in hun pricing. Het is slim om verschillende offertes op te zoeken van neutrale adviesbedrijven. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo exact mogelijk. Het kiezen van de beste offerte zal dan makkelijker worden.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Bereid jezelf goed voor. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een schema met potentiële maatregelen die mogelijk interessant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Doorn.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerk-adviesbedrijf neemt de woning op en beschrijft welke duurzaamheidsmaatregelen hun doel goed bereiken. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een kwalitatief energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen lees je aspecten zoals de geraamde kosten, de besparing per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Doorn laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Vraag een prijs op bij isolatie specialisten en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn woning?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Doorn vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Het is verstandig om een specialist uit jouw eigen regio te nemen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de onderstaande tabel bieden we contactgegevens van professionele energie specialisten die diensten aanbieden in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
E-Label Nederland B.V.Plesmanstraat 60 A3905KZVeenendaal
Ellis OverbeekPeperstraat 63961ASWijk bij Duurstede
ECONNETIC B.V.Hoofdstraat 2483972LKDriebergen-Rijsenburg
INNAX duurzame energie B.V.Industrielaan 343903ADVeenendaal
energielabel 0318De Riethoek 423901KSVeenendaal
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Doorn

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? In de lijst hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Doorn die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Nederlanders willen graag hun energieverbruik beperken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van verschillende bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids beschrijven we de belangrijkste verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over water-water warmtepomp.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Doorn

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (lees meer over isolatie)€3360,00€430,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11100,00€780,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4630,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3165,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€410,00€60,00 p/jaar
Radiatorfolie (lees hier meer tips) €19,50€32,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Doorn is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is essentieel: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je gebruikt minder fossiele energie, het werkt ook geluidswerend en je huis wordt meer waard. Er zijn allerlei subsidies te kiezen. Advies: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de HR-ketel op gas. Het gebruik de warmte van de lucht of grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De additionele stroom kan je halen uit zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand noemen we praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Doorn: een prima te betalen installatie en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Engie, Eneco, GreenChoice & Vandebron, Delta, United Consumers, Oxxio, Powerpeers. Met de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een set met 10 zonnepanelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.800 en verdien je terug in zo’n 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Wil je zonnepanelen in Doorn kopen? Dan betaal je geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler is een warmte opwekkende zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het gehele systeem maakt veel warm tapwater mogelijk voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Dit systeem werkt goed samen met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 150 liter) is al beschikbaar vanaf €3.500 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De kosten van warmtepanelen liggen tussen de €150,00 t/m €425,00 per IR-paneel.

Goede energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Doorn. In dit blokje doorzoek je een lijstje met populaire en gunstig geprijsde duurzame oplossingen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Doorn!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Doorn: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt allerlei maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Het adviesplan bespreekt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur neemt de woning op en analyseert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een actueel energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning duurzaam maken met subsidies in Doorn

Praktisch alle huis in Provincie Utrecht moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en op termijn volledig los van het gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder lees je handige informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Doorn.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerk aan ramen, (spouw)muur, gevel, wanden, dak.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • In het geval van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Utrechtse Heuvelrug biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidie opties en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Utrechtse Heuvelrug zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Doorn vergelijken in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is om dit met eigen geld te betalen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We vertellen je er graag meer over (ook handig voor o.a. Garderen, Cothen en Uddel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor dakisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een woning die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Doorn

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Doorn?

Een energie maatwerkadvies Doorn is een energieplan met een plan van aanpak voor de vergroening van je woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het rapport biedt per maatregel het budget en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op die momenten is dit plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het verduidelijkt welke keuzes helpen om de energiekosten te reduceren. Door middel van dit plan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hebben te maken met het type huis, de totale oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €220,00 tot en met €315,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het advies op maat ongeveer €245,00. Het is raadzaam om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Doorn aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door deze constructie kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bedrijf vraagt bewoners naar de woonwensen om het wooncomplex te optimaliseren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. In het document vinden bewoners ook de verwachte prijzen en de geschatte terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Doorn voor gebouweigenaren. Deze utiliteitsbouw analyse geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een verfijnde energieprestatie resulteert in een voordelige energierekening, een beter comfort voor de werknemers, extra voordeel op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Zie de website van RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie