Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Utrechtse Heuvelrug

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp aanschaffen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Utrechtse Heuvelrug is dan een goede keuze! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en geeft een toelichting waar besparingen mogelijk zijn. Het energieadvies geeft inzicht in welke keuzes passen bij jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het aanbevelingen-rapport onderschrijven ze in detail de kosten en de terugverdientijd van de populaire verduurzamingsmaatregelen. Het verduurzamingsrapport is bedoeld voor alle particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij biedt een maatwerkadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Denk aan: woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per maatregel lees je het budget, wat het je oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Utrechtse Heuvelrug die het huis willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-utrechtse-heuvelrug

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor privé-woningen en kantoren dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en zo de energienota te beperken. In het plan wordt specifiek aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de totale uitgaven zijn, en wat het rendement is. In dat geval kun je maatregelen overwegen zoals vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, HR++ glas, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiecoach komt langs voor inspecties en voor een persoonlijk advies. Deze deskundige bekijkt grondig de hele woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een volledig schema met alle maatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Wens je een energiezuinige woning, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De inspecties moeten gedaan worden door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs kan je achterhalen via het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Utrechtse Heuvelrug (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met bruikbare vergroeningsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, het isoleren van de buitengevel of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende alinea laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een professionele energie-specialist. Gecertificeerde experts vind je op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie experts rekenen verschillende tarieven. Het is slim om diverse offertes te verkrijgen van erkende vakmensen. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Bereid jezelf goed voor. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken word je geleid naar een overzicht van energiebesparende maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Utrechtse Heuvelrug.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het maatwerkadviesbureau brengt een bezoek aan huis en onderbouwt welke potentiële maatregelen passen bij de woning. Op basis hiervan verstuurt hij een compleet energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel bekijk je randzaken zoals het kostenplaatje, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Utrechtse Heuvelrug laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat het adviesbureau hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn woning?

Bekijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Utrechtse Heuvelrug vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gediplomeerde energieadviseur. Het is wijs om een expert uit de regio te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de lijst hieronder behandelen we contactgegevens van mogelijk beschikbare adviesbedrijven die huizen inspecteren in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
E-Label Nederland B.V.Plesmanstraat 60 A3905KZVeenendaal
Ellis OverbeekPeperstraat 63961ASWijk bij Duurstede
ECONNETIC B.V.Hoofdstraat 2483972LKDriebergen-Rijsenburg
INNAX duurzame energie B.V.Industrielaan 343903ADVeenendaal
energielabel 0318De Riethoek 423901KSVeenendaal
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Utrechtse Heuvelrug

Uitgelichte specialisten: direct online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Utrechtse Heuvelrug die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen beginnen met energie besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het biedt een duidelijk plan met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Hieronder kan je aan de slag met de meest geschikte duurzame oplossingen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over zonnepanelen opbrengst.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Utrechtse Heuvelrug

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer info)€4320,00€400,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10750,00€765,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4875,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3015,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€465,00€23,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1325,00€200,00 p/jaar
Kosten en baten van duurzaamheidsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Utrechtse Heuvelrug is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte in huis. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energienota, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Noemenswaardig: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze extra stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. Hieronder ontdek je praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en pompt warm tapwater door de woning. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een vrij kostbaar systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Utrechtse Heuvelrug: gunstig geprijsd en wordt met name toegepast in oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Vattenfall, Essent, Budget Energie & Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers, Delta, Powerpeers. Door het principe van salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.500 en verdien je terug in zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Utrechtse Heuvelrug aanschaffen? Dan betaal je niet eens BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler is een geïntegreerde zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Via een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) is er al voor €3.200 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De investeringskosten in warmtepanelen ramen we op +/- €155,00 – €525,00 per infraroodpaneel.

Goede energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Utrechtse Heuvelrug. In het gedeelte hieronder vind je om die reden een schema met relevante en laag geprijsde maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Utrechtse Heuvelrug!

Informeer naar een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Utrechtse Heuvelrug: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt maatregelen die je kunt uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Het rapport toont bovendien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label indiceert hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Utrechtse Heuvelrug

Alle woningen in Provincie Utrecht moeten verduurzamen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder vind je nuttige info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Utrechtse Heuvelrug.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatie van wanden, ramen, (spouw)muur, dak, gevel.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Utrechtse Heuvelrug biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidie-middelen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Utrechtse Heuvelrug tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Utrechtse Heuvelrug vergelijken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Rhenen, Renswoude en Wijk bij Duurstede).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, warmtepompen, gevelisolatie, dakisolatie, zonneboilers, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Utrechtse Heuvelrug

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Utrechtse Heuvelrug?

Een energie maatwerkadvies Utrechtse Heuvelrug is een concept plan met verschillende opties voor het duurzamer maken van jouw woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, een warmtepomp installatie laten monteren of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit energieplan onderschrijft per maatregel de kosten en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor VVE’s en particulieren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor deze situaties is dit advies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het toont aan welke keuzes de meeste besparing opleveren. A.d.h.v. dit advies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type woning, de omvang van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €220,00 t/m €330,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost dit advies circa €235,00. Het is aan te bevelen om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Utrechtse Heuvelrug te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen inplannen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bedrijf kijkt samen met bewoners naar de eisen en wensen om het flatgebouw te optimaliseren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en de geschatte terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Utrechtse Heuvelrug voor gebouwen. Deze utiliteitsbouw analyse toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Goede energieprestatie geeft een gunstigere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Zie de website van RVO voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie