Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Leersum

Besparen op de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Is het slim om te isoleren, een hybride warmtepomp kopen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Leersum kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en beoordeelt waar de mogelijkheden liggen. Het energiebesparingsadvies stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing realiseren en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het verduurzamingsplan bekijk je heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de potentiële woningaanpassingen. Het advies is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke werkzaamheden kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij komt met een energieplan met alle investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je meer info vinden over een kostenbegroting wat het je oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Leersum die hun woning duurzamer willen maken en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-leersum

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te reduceren In dit rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de totale investering is, en wat het rendement is. In dat geval heb je de keuze uit maatregelen zoals infraroodpanelen, dakisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler. Het is een eenvoudige procedure. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman neemt de woning op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een volledig schema met alle maatregelen. Dit is inclusief een kostencalculatie en het totale rendement Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur is onpartijdig en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De woning-analyse moet gedaan worden door een ervaren specialist op het gebied van energie. Professionele en betrouwbare energieadviseurs kun je zoeken via centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Leersum (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieplan geeft een schema met alle energiebesparingsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, het verhogen van de isolatiewaarde van buitenmuren en het installeren van zonnecellen. In onze stappenplan leggen we precies uit wat je moet doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gediplomeerde energie-expert. Gekwalificeerde adviesbureaus vind je op de website centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energie experts zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is aan te raden om verschillende offertes op te zoeken van objectieve energie experts. Vul je verwachtingen goed in. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel informatie als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het adviesgesprek is ingepland. Bereid jezelf goed voor. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een weergave met verduurzamingsmaatregelen die mogelijk interessant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Leersum.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het maatwerkadviesbureau komt op locatie en stelt vast welke energiebesparingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Niet veel later mailt hij een onderbouwd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen noteren ze bijzonderheden als de uiteindelijke kosten, de jaarlijkse besparing en de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Bij deze afspraak kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Leersum laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Vraag een prijs op bij isolatie specialisten en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woonruimte?

Vind energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Leersum vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde energie expert. Het is verstandig om een maatwerk adviesbedrijf rondom je woonplaats te kiezen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In het schema hieronder verstrekken we bedrijfsnamen en adresgegevens van erkende energieadviseurs die werken in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
E-Label Nederland B.V.Plesmanstraat 60 A3905KZVeenendaal
Ellis OverbeekPeperstraat 63961ASWijk bij Duurstede
ECONNETIC B.V.Hoofdstraat 2483972LKDriebergen-Rijsenburg
INNAX duurzame energie B.V.Industrielaan 343903ADVeenendaal
energielabel 0318De Riethoek 423901KSVeenendaal
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Leersum

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Leersum die direct beschikbaar zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om je aanvraag te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen besparen op de energiekosten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids bieden we informatie rondom de gunstigste duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over infraroodpanelen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Leersum

 1. Een lagere energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk hier meer info)€4545,00€495,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11275,00€760,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4760,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3030,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€310,00€23,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €18,00€30,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

De voordelen van woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Leersum is een hele goede keuze. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen kan de woning de warmte beter vasthouden. Het kent gunstige effecten: de energierekening gaat omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je stoot minder CO-2 uit, het werkt ook geluidswerend en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Disclaimer: voor de arbeid voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de CV- of HR ketel. Het vangt warmte op uit de buitenlucht, bodem of water. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze hoeveelheid stroom kan je genereren met innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte delen we aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een vrij kostbaar systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Leersum: gunstig geprijsd en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, Essent, Engie, Vattenfall of Delta, Vandebron, United Consumers, Powerpeers, Oxxio. Door het principe van salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost je circa €5.900 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 – 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Leersum laten installeren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte genererende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te investeren in een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is dat nodig is voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.750 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Zoals bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Belangrijke voordelen zijn: minder last van luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit tussen de €230,00 tot €550,00 per IR-paneel.

Snelle energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Leersum. In de box hieronder vind je een lijstje met doelgerichte en laag geprijsde verduurzamingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Leersum!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Leersum: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat energiebesparende maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om je woning te verduurzamen. Het adviesplan geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis aangepakt? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur analyseert de woning en checkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Leersum

Alle huizen in Provincie Utrecht moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand bespreken we handige informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Leersum.

 • Subsidie voor isoleren: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isoleren van ramen, wanden, (spouw)muur, gevel, vloer.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Utrechtse Heuvelrug biedt mogelijk aanvullende individuele subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Utrechtse Heuvelrug vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Leersum vergelijken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je de details (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Langbroek, Amerongen en Maarn).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een woning die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.
 • Laat je hypotheek aanpassen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Leersum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Leersum?

Dit energie maatwerkadvies Leersum is een besparingsplan met verschillende opties voor de vergroening van je woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het toepassen van een warmtepompsysteem of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsplan onderschrijft per maatregel de investering en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor VVE’s en particulieren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor deze situaties is dit concept plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het stelt bloot welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Met behulp van dit adviesrapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden gebaseerd op het type huis, de grootte van de woning en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €205,00 – €350,00. Voor een gemiddelde woning kost het energieadvies je gemiddeld €275,00. Het is goed om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Leersum te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zo kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het inspectiebureau kijkt samen met bewoners naar de eisen en wensen om het flatgebouw energiezuiniger te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Uiteraard inclusief de geraamde kosten en de totale terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Leersum voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw onderzoek verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie zorgt voor een voordelige energierekening, een beter comfort voor de werknemers, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie