Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Maarn

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp kiezen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Maarn zal je verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en analyseert de verschillende optie. Het plan stelt bloot welke alternatieven relevant zijn voor jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het advies bieden ze uitvoerig de kosten en baten van de getoonde verduurzamingsmogelijkheden. Het rapport is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij stuurt een advies met alle potentiële maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Kies voor: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per optie kun je meer info vinden over het financiële plaatje, de besparing en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Maarn die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-maarn

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor bedrijven en particulieren dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te beperken. In het document wordt specifiek aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de kosten zijn, en hoeveel je gaat besparen. Hiervoor kun je maatregelen overwegen zoals dakisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energieadviseur neem contact op voor een persoonlijk advies. Deze persoon bekijkt grondig de hele woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met alle duurzame oplossingen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur werkt individueel en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Dit rapport moet zijn geschreven door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs zijn te vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Maarn (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het plan geef je inzicht in diverse verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het plaatsen van isolatie op buitenmuren en het toepassen van zonnecellen. In de volgende tekst delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerk adviseur. Geschikte specialisten kan je bekijken op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energieadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is beter om meerdere offertes op te zoeken van professionele maatwerkadviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met potentiële maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Maarn.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een adviseur komt thuis langs en analyseert welke werkzaamheden hun doel goed bereiken. Binnen een paar dagen mailt hij een volledig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen bekijk je bijzonderheden als de verwachte kosten, het rendement en de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Hier is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Maarn laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en erkende installateurs. Vraag of ze langskomen voor de complete woninganalyse. Het kan nuttig zijn dat de adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Maarn vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een deskundige maatwerkadviseur. Het is aan te raden om een energie expert nabij jouw woonplaats te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In het schema hieronder check je naam + adresgegevens van professionele energieadviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
E-Label Nederland B.V.Plesmanstraat 60 A3905KZVeenendaal
Ellis OverbeekPeperstraat 63961ASWijk bij Duurstede
ECONNETIC B.V.Hoofdstraat 2483972LKDriebergen-Rijsenburg
INNAX duurzame energie B.V.Industrielaan 343903ADVeenendaal
energielabel 0318De Riethoek 423901KSVeenendaal
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Maarn

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Maarn met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen beginnen met energie besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt informatie over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand bieden we informatie rondom de aantrekkelijkste duurzaamheidsmaatregelen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over aardwarmtepomp.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Maarn

 1. Een gunstigere energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Goed voor het klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Stijgende woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (bekijk hier meer info)€1310,00€285,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11925,00€660,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4570,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2840,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€420,00€25,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €19,75€27,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk energiespecialisten en ga direct aan de slag

Besparen dankzij woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Maarn is een minimale vereiste. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer houd je de warmte binnen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je gebruikt minder fossiele energie, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn veel subsidies beschikbaar. Belangrijk feit: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de HR-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De aanvullende stroom kan jij eventueel verkrijgen middels innovatieve zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder check je relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en levert warm tapwater in huis. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Maarn: een prima te betalen installatie en is een goede oplossing voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Door te profiteren van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Essent, Budget Energie, Vattenfall of Powerpeers, Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers. Via de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.800 en verdien je terug in zo’n 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak moet geschikt zijn voor montage met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Maarn bestellen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het systeem genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (200 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.750 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is plus minus 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (vanaf 40cm bij 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een relatief laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De investeringskosten in warmtepanelen liggen tussen de €165,00 tot €400,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Maarn. In het gedeelte hieronder delen we daarom een lijst met krachtige en niet al te dure vergroeningsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Maarn!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en vind uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Maarn: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit advies laat woningeigenaren ook zien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Wij adviseren dan om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een groen energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Maarn

Praktisch alle huis in Provincie Utrecht moeten energiezuniger worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder doorzoek je up-to-date info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Maarn.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerk aan vloer, ramen, dak, gevel, wanden.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Utrechtse Heuvelrug biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Utrechtse Heuvelrug tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Maarn bekijken in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Doorn, Maarsbergen en Cothen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee eigenaar-bewoners hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor gevelisolatie, zonneboilers, dakisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.
 • Extra stukje hypotheek nemen: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Maarn

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Maarn?

Dit energie maatwerkadvies Maarn is een adviesrapport met concrete maatregelen voor het duurzamer maken van een woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsplan behandelt per maatregel de geraamde kosten en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op die momenten is dit advies een must. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat je zien welke energiebesparende maatregelen de meeste besparing opleveren. Middels dit besparingsadvies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hangen af van woningtype, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €200,00 tot wel €340,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost dit advies circa €230,00. Het is verstandig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Maarn aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zodoende kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten doen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiecoach / deskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau checkt bij bewoners de woonwensen om het complex te optimaliseren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geraamde kosten en de besparing.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Maarn voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw advies toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een groenere energieprestatie resulteert in lagere lasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een lager tarief qua milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de maatregelen. Check RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie