Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Maarsbergen

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Zal ik starten met isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Maarsbergen is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en bestudeert waar de mogelijkheden liggen. Het plan laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen relevant zijn voor jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energierapport vind je overzichtelijk de kosten en het rendement van de geselecteerde investeringskeuzes. Het plan is aan te raden voor particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke duurzame investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je ontvangt een energierapport met alle mogelijk interessante maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel lees je de minimale prijzen, wat het rendement is en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Maarsbergen die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-maarsbergen

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energienota te verminderen. In dit rapport wordt nauwkeurig omschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat de totale investering is, en wat het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent kun je denken aan maatregelen zoals dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een expert op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze professional loopt door de woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij schrijft een rapport met daarin maatregelen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Wil je jouw woning duurzamer maken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De inspecties moeten gedaan worden door een professionele adviseur. Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs kun je zoeken via het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Maarsbergen (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het plan geeft concreet advies dankzij een overzicht met innovatieve duurzame oplossingen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met glaswol en het installeren van zonnecellen. In de volgende tekst bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Erkende energieadviseurs vind je op Centraal Register Techniek en via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is aan te bevelen om meerdere offertes op te vragen van neutrale adviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo exact mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het adviesgesprek is ingepland. Bereid jezelf goed voor. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit platform krijg je een opsomming met werkzaamheden die mogelijk geschikt zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Maarsbergen.

 4. Het energierapport doornemen

  Een energieadviseurs komt bij je thuis en inspecteert welke groene maatregelen passen bij de woning. Niet veel later verstuurt hij een kwalitatief energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze onderwerpen zoals een kostenbegroting, de besparing en de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Maarsbergen laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Maarsbergen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gekwalificeerde energie specialist. Het is aan te bevelen om een energieadviseur uit de omgeving te zoeken Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je betaald minder voor reiskosten. In de tabel hieronder behandelen we adres-informatie van goede adviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
E-Label Nederland B.V.Plesmanstraat 60 A3905KZVeenendaal
Ellis OverbeekPeperstraat 63961ASWijk bij Duurstede
ECONNETIC B.V.Hoofdstraat 2483972LKDriebergen-Rijsenburg
INNAX duurzame energie B.V.Industrielaan 343903ADVeenendaal
energielabel 0318De Riethoek 423901KSVeenendaal
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Maarsbergen

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de lijst hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Maarsbergen met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huishoudens zouden graag een lagere energierekening willen. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het biedt een duidelijk plan met verschillende bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder vind je de aantrekkelijkste vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over zonneboiler.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Maarsbergen

 1. Een gunstige energienota: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1725,00€120,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10025,00€730,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5140,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3170,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€300,00€23,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €36,00€34,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek energiedeskundige en start vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Maarsbergen is doorgaans een goed startpunt. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je gebruikt minder fossiele energie, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis wordt meer waard. Er zijn veel subsidies te kiezen. Belangrijk: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de CV- of HR ketel. Het pakt warmte van de buitenlucht, bodem of water. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Jouw stroom kan je zelf realiseren met innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte bieden we meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Het gasverbruik kan dan naar 0. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Maarsbergen: is een stuk betaalbaarder en zeer geschikt voor wat oudere huizen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Dankzij lokale subsidies, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Vattenfall, Engie, Budget Energie & Delta, United Consumers, Oxxio, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Door te salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een systeem met 10 panelen kost je circa €5.250 en verdien je terug in zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Maarsbergen laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonlicht gevoelige zonnecollector en een extra buffervat. Het gehele systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het gebruik van warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) is er al voor €3.500 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Zoals bijv. een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen verstoring van de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, simpel zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €155,00 tot €475,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Maarsbergen. In het gedeelte hieronder vind je daarom een lijstje met relevante en aantrekkelijk geprijsde maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Maarsbergen!

Vraag adviesgesprek aan en achterhaal hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Maarsbergen: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt werkzaamheden die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het advies vertelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het verstandig om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur neemt de woning op en calculeert de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label toont de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een actueel energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Maarsbergen

De meeste panden in Provincie Utrecht moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje onderzoek je nuttige info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Maarsbergen.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isoleren van gevel, vloer, (spouw)muur, dak, wanden.
 • Voor de isolerende werkzaamheden betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Voor zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Utrechtse Heuvelrug kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Maarsbergen opzoeken in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het inzetten van spaargeld. Kom je geld tekort? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook relevant voor o.a. Cothen, Leersum en Langbroek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee eigenaar-bewoners hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, gevelisolatie, warmtepompen, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Maarsbergen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Maarsbergen?

Een energie maatwerkadvies Maarsbergen is een energieplan met suggesties voor de verduurzaming van je woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan vloerisolatie, HR++ glas, een warmtepomp installatie laten monteren of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit energieadvies onderschrijft per maatregel de verwachte prijzen en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Dan is dit adviesplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het stelt bloot welke alternatieven jouw woning duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit advies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het soort woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €185,00 tot wel €290,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je voor het advies zo’n €270,00. Het is nuttig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Maarsbergen op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bedrijf inventariseert bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners vinden hier ook de uiteindelijke kosten en de besparing per jaar.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Maarsbergen voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw advies bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een versterkte energieprestatie draagt bij aan een lagere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzame oplossingen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie