Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Cothen

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp aanschaffen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Cothen kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en geeft een toelichting wat de mogelijkheden zijn. Het uiteindelijke advies toont aan welke verduurzamingsmaatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het aanbevelingen-rapport doorzoek je heel specifiek de totale kosten en het rendement van de populaire maatregelen. Het aanbevelingen-rapport is aantrekkelijk voor particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies toont welke investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij schrijft een maatwerkrapport met alle werkzaamheden die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel kun je meer info vinden over de kosten, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Cothen die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-cothen

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor privé-woningen en kantoren dat een volledig plan presenteert om een pand energiezuiniger te worden en daarmee de energiekosten te verminderen. In het plan wordt nauwkeurig omschreven welke maatregelen interessant zijn, wat het allemaal kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hierbij heb je de keuze uit maatregelen zoals warmtepomp, HR++ glas, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energie-expert belt jouw voor een afspraak om jouw doelstellingen door te nemen. Deze persoon neemt de woning op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Er wordt een rapport opgesteld met een volledig schema met alle duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Let op: Elke maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een neutrale energiecoach / deskundige. Professionele en ervaren energieadviseurs tref je op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Cothen (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het adviesplan bevat een weergaven van bruikbare energiebesparende maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van spouwmuurisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een betrouwbare energie-expert. Professionele maatwerkadviseurs kan je vinden op centraalregistertechniek.nl en via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is aan te bevelen om diverse offertes op te vragen van neutrale energie specialisten. Geef een duidelijke briefing. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo gedetailleerd als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is belangrijk. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een lijst met maatregelen die mogelijk interessant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Cothen.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het maatwerkadviesbureau neemt de woning op en zoekt uit welke potentiële maatregelen hun doel goed bereiken. Kort hierop verkrijg je een erkend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Aangaande deze energiemaatregelen delen ze details zoals de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de totale terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Bij deze afspraak kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Cothen laten uitvoeren). Deze vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie specialisten en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of de adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw woonruimte?

Zoek energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Cothen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gediplomeerde energieadviseur. Het is goed om een energie-specialist uit de buurt te benaderen. Ze kennen het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Bijgaand lees je adres details van mogelijk beschikbare adviesbedrijven die diensten aanbieden in de gemeente Wijk bij Duurstede. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
E-Label Nederland B.V.Plesmanstraat 60 A3905KZVeenendaal
Ellis OverbeekPeperstraat 63961ASWijk bij Duurstede
ECONNETIC B.V.Hoofdstraat 2483972LKDriebergen-Rijsenburg
INNAX duurzame energie B.V.Industrielaan 343903ADVeenendaal
energielabel 0318De Riethoek 423901KSVeenendaal
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Cothen

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Cothen die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zouden graag energie willen besparen. Maar wat zijn goede opties? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In de tekstblokjes hieronder vind je de gunstigste energiebesparende maatregelen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over bodem-water warmtepomp.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Cothen

 1. Een aantrekkelijke energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (lees meer over isolatie)€3530,00€415,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4415,00€770,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4565,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3165,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€375,00€40,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (lees hier meer tips) €5,85€7,55 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Bekijk energiespecialisten en ga direct aan de slag

De basis: goede woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Cothen is een minimale vereiste. Door het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dat heeft veel pluspunten: de energierekening gaat omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is een groene investering, het werkt ook geluidswerend en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele HR-ketel. Het onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Je stroom kan je zelf opwekken met een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In de opsomming hieronder delen we meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en kan ook het tapwater verwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Cothen: een relatief goedkoop systeem en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, Essent, Engie, GreenChoice en Vandebron, United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta. Door te salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.800 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Cothen laten plaatsen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Het gehele systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Met een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.450 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen ongewenste luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen ramen we op +/- €175,00 t/m €400,00 per ruimte.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Cothen. Onderstaand kan je aan de slag met een lijstje met doelgerichte en gunstig geprijsde duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Cothen!

Informeer naar een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Cothen: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt opties die eenvoudig te realiseren zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit advies deelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur komt je huis en analyseert de benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Cothen

De meeste panden in Provincie Utrecht moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk helemaal van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder delen we bruikbare informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Cothen.

 • Isolatie-subsidie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerk aan gevel, ramen, vloer, (spouw)muur, wanden.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Wijk bij Duurstede hanteert mogelijk nog extra individuele subsidie-plannen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Wijk bij Duurstede kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Cothen aanvragen in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten graag het een en ander toe (ook voor andere regio’s zoals Uddel, Langbroek en Elst).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Wijk bij Duurstede.
 • Verhoog je eigen hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Cothen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Cothen?

Dit energie maatwerkadvies Cothen is een adviesrapport inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van een woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van het dak of gevel, het installeren van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit advies behandelt per maatregel de minimale prijzen en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij een subsidie willen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Dan is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met je eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat jouw zien welke keuzes jouw woning duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit plan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het soort woning, oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €220,00 – €340,00. Voor een doorsnee huis kost het hele traject ongeveer €250,00. Het is verstandig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Cothen te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door die strategie kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau informeert bij de eigenaren de wensen en behoeftes om het wooncomplex te optimaliseren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Dit is natuurlijk ook met het kostenplaatje en de besparing per jaar.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Cothen voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw rapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Goede energieprestatie zorgt voor een lagere maandafrekening, een prettig werkklimaat, minder hoge milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzame oplossingen. Zie de website van RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie