Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Langbroek

De hoogte van de energierekening beperken? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Langbroek is dan een goede keuze! Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en controleert waar de mogelijkheden liggen. Het energieadvies toont aan welke werkzaamheden een energiebesparing realiseren en het energielabel verbeteren. In het energieadvies check je nauwkeurig de investering en de terugverdientijd van de populaire duurzame opties. Het maatwerkadvies is aan te raden voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij verstrekt een maatwerkadvies met alle opties die geschikt zijn voor je woning.
 • Voorbeelden zijn: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel vind je de kosten, hoeveel je bespaart en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Langbroek die hun woning willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-langbroek

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor privé-woningen en kantoren dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te minderen. In het document wordt uitvoerig geïllustreerd welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de totale investering is, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor kun je maatregelen laten uitvoeren zoals spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een expert op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze professional bekijkt grondig de hele woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een overzichtelijke weergave van de verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een kostencalculatie en het totale rendement Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur werkt individueel en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Ga je je huis overzetten op groene energie, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet worden uitgevoerd door een neutrale specialist op het gebied van energie. Vakbekwame en ervaren energieadviseurs achterhaal je op de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Langbroek (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het document bevat een weergaven van alle maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van voorzetwanden of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het volgende blok bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een onafhankelijke maatwerk adviseur. Erkende adviesbureaus kan je bekijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is wijs om 2 of 3 offertes te vragen van objectieve experts. Vul je verwachtingen goed in. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als je kunt. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een schema met duurzame investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Langbroek.

 4. Het energierapport doornemen

  De energie specialist brengt een bezoek aan huis en rekent uit welke groene maatregelen doelgericht zijn. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een volledig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze eigenschappen zoals een kostenbegroting, de besparing per jaar en de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Langbroek laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-vakmannen en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de energie specialist daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw huis?

Vergelijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Langbroek vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een ervaren maatwerk-adviespartij. Het is goed om een specialist uit jouw eigen regio te contacteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel delen we contactgegevens van mogelijk interessante vakmensen die actief zijn in de gemeente Wijk bij Duurstede. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
E-Label Nederland B.V.Plesmanstraat 60 A3905KZVeenendaal
Ellis OverbeekPeperstraat 63961ASWijk bij Duurstede
ECONNETIC B.V.Hoofdstraat 2483972LKDriebergen-Rijsenburg
INNAX duurzame energie B.V.Industrielaan 343903ADVeenendaal
energielabel 0318De Riethoek 423901KSVeenendaal
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Langbroek

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Direct aan de slag? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Langbroek die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen hun energierekening minderen. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft je een inkijkje in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Hoe ziet dit er precies uit? In het gedeelte hieronder delen we de meest geschikte vergroeningsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk ook onze pagina met informatie over hybride warmtepomp.

Het comfort van een energiezuinige woning in Langbroek

 1. Een lagere energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Goed voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (lees meer over isolatie)€3460,00€405,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11925,00€645,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4980,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3210,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€430,00€43,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,65€5,70 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind een energiedeskundige en plan een afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Langbroek is een aantrekkelijke optie. Door te kiezen voor het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. De effecten zijn positief: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is goed voor het klimaat, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Wat je misschien niet wist: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Het systeem gebruikt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Je stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerse maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand ontdek je relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en zorgt voor warm tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Langbroek: een prima te betalen installatie en wordt met name toegepast in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam én jouw energierekening gaat naar beneden. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de beschikbaarheid van diverse groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, Eneco, GreenChoice, Engie en Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta, Vandebron, Oxxio. Door het principe van salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een standaard systeem inclusief 10 panelen is al te plaatsen voor €5.450 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Langbroek bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat. Het systeem levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (vat met 150 liter) kost je circa €3.600 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €250,00 – €350,00 per infraroodpaneel.

Voordelige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Langbroek. In dit blokje vind je een lijst met krachtige en voordelige maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Langbroek!

Vraag naar het adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Langbroek: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat energiebesparende maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesrapport geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een gediplomeerde energie inspecteur neemt de woning op en controleert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label toont hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Langbroek

Bestaande woningen in Provincie Utrecht moeten energiezuniger worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder lees je actuele informatie de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Langbroek.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatie van ramen, (spouw)muur, wanden, dak, vloer.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Wijk bij Duurstede biedt mogelijk ook diverse individuele subsidie opties of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Wijk bij Duurstede vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Langbroek bekijken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Elst, Maarn en Doorn).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Wijk bij Duurstede.
 • Je hypotheek oprekken: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Langbroek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Langbroek?

Het energie maatwerkadvies Langbroek is een rapport met concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het toepassen van een warmtepompsysteem of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit advies bespreekt per maatregel de verwachte kosten en de terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Voor deze situaties is dit concept plan verplicht. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is concreet en vertelt welke keuzes jouw huis duurzamer kunnen maken. Middels dit besparingsrapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat zijn afhankelijk van woningtype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €190,00 tot €345,00. Voor een normale tussenwoning kost het energieadvies je gemiddeld €230,00. Het is verstandig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Langbroek te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Middels deze methode kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Dit is natuurlijk ook met het kostenplaatje en de opbrengsten per jaar.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Langbroek voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw document gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een verfijnde energieprestatie mondt uit in gunstigere energierekeningen, een prettige omgeving om in te werken, extra voordeel op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie