Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Amerongen

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Amerongen is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en zoekt uit wat de opties zijn. Het uiteindelijke advies toont aan welke investeringen het energieverbruik laten dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het verduurzamingsplan doorzoek je uitvoerig de kosten en de terugverdientijd van de mogelijke energiebesparende maatregelen. Het rapport met aanbevelingen is ontworpen voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij biedt een verslag met alle maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Voorbeelden zijn: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je aspecten achterhalen zoals de geraamde kosten, hoeveel je bespaart en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Amerongen die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-amerongen

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat duidelijke tips geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energienota te drukken. In het onderzoek wordt specifiek aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat het allemaal kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat kader kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas. Het is heel simpel. Een energieadviseur komt bij jouw thuis langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze vakman bekijkt grondig de hele woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle duurzame oplossingen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Let op: De maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Wens je minder energie te verbruiken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een gecertificeerde energiecoach / deskundige. Professionele en ervaren energieadviseurs check je de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Amerongen (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit adviesrapport geeft een overzicht met bruikbare vergroeningsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitengevels met PUR en het toepassen van zonnecellen. In de volgende alinea leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een erkende adviseur. Ervaren energie adviseurs vind je op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energie specialisten mogen zelf hun prijs bepalen. Het is nuttig om 2 of 3 offertes aan te vragen van gediplomeerde experts. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees heel concreet. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is belangrijk. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je stap-voor-stap tot een weergave met potentiële maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Amerongen.

 4. Neem het energierapport door

  Het adviesbureau komt thuis langs en beschrijft welke mogelijk interessante maatregelen doeltreffend zijn. Kort hierop ontvang je een gunstig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen delen ze eigenschappen zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse besparing en de geschatte terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Amerongen laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en professionele installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of de energie specialist daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je pand?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Amerongen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een erkende expert. Het is verstandig om een adviesbedrijf rondom je woonplaats te selecteren. Ze kennen het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Bijgaand tref je adres-informatie van erkende specialisten die werkzaam zijn binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
E-Label Nederland B.V.Plesmanstraat 60 A3905KZVeenendaal
Ellis OverbeekPeperstraat 63961ASWijk bij Duurstede
ECONNETIC B.V.Hoofdstraat 2483972LKDriebergen-Rijsenburg
INNAX duurzame energie B.V.Industrielaan 343903ADVeenendaal
energielabel 0318De Riethoek 423901KSVeenendaal
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Amerongen

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Direct aan de slag? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Amerongen waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huishoudens willen minder energie gebruiken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Bijgaand kan je aan de slag met de belangrijkste duurzame oplossingen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over HR-ketels.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Amerongen

 1. Een aantrekkelijke energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een klimaatbewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1990,00€125,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4580,00€995,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5350,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3025,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€500,00€49,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1300,00€185,00 p/jaar
Kosten en baten van verschillende besparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Amerongen is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is een absolute must: je kan besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je hoeft minder gas te stoken, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Disclaimer: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de HR-ketel op gas. Het pakt warmte van natuurlijke warmtebronnen. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je huis. Gedurende de zomermaanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder check je meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en pompt warm tapwater door de woning. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Amerongen: een betaalbaar alternatief en werkt ook uitstekend bij woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice, Eneco of Vandebron, Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Doordat je mag salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een goede set met 10+ panelen laat je al plaatsen vanaf €6.000 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Amerongen laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonlicht gevoelige zonnecollector en een extra buffervat. Het verwarmingssysteem levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 150 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.900 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €200,00 tot €350,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Amerongen. Onderstaand check je een aantal handige en voordelige energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Amerongen!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Amerongen: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat verduurzamingsmaatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het rapport vertelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en controleert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt hoe energiezuinig het huis is.
 • Het energielabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een gunstig energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Amerongen

Bestaande woningen in Provincie Utrecht moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand vind je actuele informatie de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Amerongen.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang 30% van de kosten voor het laten isoleren van dak, wanden, (spouw)muur, gevel, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidiepotjes of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Utrechtse Heuvelrug vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Amerongen opzoeken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten graag het een en ander toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Maarn, Overberg en Maarsbergen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, warmtepompen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Amerongen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Amerongen?

Dit energie maatwerkadvies Amerongen is een energieadvies met concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van jouw huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. vloerisolatie, HR++ glas, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit energieadvies biedt per maatregel het financiële plaatje en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij een subsidie willen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situatie is dit adviesrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat je zien welke werkzaamheden jouw woning verduurzamen. Door gebruik te maken van dit adviesplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van huistype, de oppervlakte van de woning en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €235,00 tot €330,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €245,00. Het is aan te bevelen om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Amerongen aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen inplannen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het complex groener te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners vinden hier ook de totale benodigde investering en de besparing per jaar.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Amerongen voor gebouwen. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een optimale energieprestatie mondt uit in een lagere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie