Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Overberg

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met woningisolatie, een full-electric warmtepomp kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Overberg biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en bekijkt waar de kansen liggen. Het energierapport verduidelijkt welke maatregelen een energiebesparing realiseren en het energielabel verbeteren. In het plan bieden ze uitgebreid de initiële investering en het rendement van de populaire woningaanpassingen. Het rapport met aanbevelingen is geschikt voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke werkzaamheden een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Uiteindelijk krijg je een plan met alle investeringen die geschikt zijn voor je woning.
 • Bekijk de effecten van: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per optie kun je aspecten achterhalen zoals de geraamde kosten, de besparing en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Overberg die hun woning duurzamer willen maken en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-overberg

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor bedrijven en particulieren dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te drukken. In het onderzoek wordt zeer gedetailleerd omschreven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de kosten zijn, en wat het rendement is. Hierbij heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energie-expert belt jouw voor een afspraak om met jouw samen een plan te schrijven. Deze expert neemt de woning op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en het totale rendement Let op: Jouw maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De woning-analyse moet gedaan worden door een neutrale specialist op het gebied van energie. Professionele en bedreven energieadviseurs kun je zoeken via het platform centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Overberg (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het rapport geeft een overzicht met uiteenlopende maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van spouwmuurisolatie met PIR en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een gediplomeerde energie-specialist. Objectieve adviseurs kan je bekijken op Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Tip: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energieadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is aan te raden om meerdere offertes te vragen van gediplomeerde energie experts. Geef je wensen vooraf goed aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf klussen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een opsomming met opties waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Overberg.

 4. Neem het energierapport door

  De energie specialist komt op locatie en bekijkt welke werkzaamheden aansluiten bij jouw wensen. Op basis hiervan mailt hij een betrouwbaar energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag onderwerpen zoals de uiteindelijke kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Overberg laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-experts en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Overberg vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een professionele vakman. Het is verstandig om een maatwerkadviseur rondom je woonplaats te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de lijst hieronder behandelen we bedrijfsnamen en adresgegevens van betrouwbare maatwerkadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
E-Label Nederland B.V.Plesmanstraat 60 A3905KZVeenendaal
Ellis OverbeekPeperstraat 63961ASWijk bij Duurstede
ECONNETIC B.V.Hoofdstraat 2483972LKDriebergen-Rijsenburg
INNAX duurzame energie B.V.Industrielaan 343903ADVeenendaal
energielabel 0318De Riethoek 423901KSVeenendaal
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Overberg

Uitgelichte adviseurs: meteen online aanvragen

Direct aan de slag? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Overberg waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huishoudens zouden graag energie willen besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt informatie over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In deze gids delen we de meest interessante maatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over woning ventilatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Overberg

 1. Een gunstigere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (bekijk hier meer info)€1290,00€290,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4730,00€1015,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4620,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3130,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€365,00€44,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €38,50€34,00 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Overberg is onmisbaar om te gaan besparen. Middels het isoleren van glas, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is goed voor het milieu, je beperkt het geluid van buiten en de woningwaarde neemt toe. Er zijn allerlei subsidies te gebruiken. Noemenswaardig: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasketel. Hij werkt met warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De aanvullende stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerse maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand delen we handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater opwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Overberg: een voordeliger systeem en wordt met name toegepast in huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Zo draag je bij aan het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, GreenChoice, Budget Energie, Essent en Oxxio, United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta. Doordat je mag salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kan je laten monteren voor €5.800 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 of 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Overberg laten leggen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraadvat voor warm water. Het gehele systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (200 liter vat) kost je circa €3.150 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen verstoring van de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen liggen tussen de €150,00 – €400,00 per paneel.

Snelle energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Overberg. In dit blokje vind je daarom een lijstje met populaire en goedkope maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Direct persoonlijk energieadvies in Overberg!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Overberg: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt energiebesparende maatregelen die je kunt gebruiken om energiebesparingen te realiseren. Dit energieplan geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur bekijk het huis en checkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een uitstekend energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Overberg

De meeste panden in Provincie Utrecht moeten duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand kan je aan de slag met actuele informatie de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Overberg.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isoleren van dak, (spouw)muur, vloer, gevel, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Utrechtse Heuvelrug biedt mogelijk ook diverse regionale subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Utrechtse Heuvelrug tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Overberg opvragen in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook relevant voor o.a. Maarsbergen, Driebergen-Rijsenburg en Leersum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Overberg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Overberg?

Een energie maatwerkadvies Overberg is een plan met suggesties voor de verduurzaming van je pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het installeren van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit energieadvies behandelt per maatregel de verwachte kosten en wat de opbrengsten zijn. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor VVE’s en particulieren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit energieplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het stelt bloot welke maatregelen jouw energierekening doen dalen. Door gebruik te maken van dit concept plan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type woning, de oppervlakte van het huis, en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €190,00 tot wel €310,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je om en nabij de €235,00. Wij adviseren om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Overberg te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op basis daarvan kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbureau kijkt samen met bewoners naar de woonwensen om het appartementencomplex duurzamer te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het pand. In het rapport vinden de eigenaren ook het financiële plaatje en het rendement.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Overberg voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Goede energieprestatie zorgt voor lagere maandelijkse energielasten, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie