Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Driebergen-Rijsenburg

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepompsysteem kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Driebergen-Rijsenburg kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en verkent waar de mogelijkheden liggen. Het energiebesparingsadvies verduidelijkt welke werkzaamheden een energiebesparing realiseren en het leefklimaat in huis verbeteren. In de aanbevelingen onderschrijven ze overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de mogelijke duurzame opties. Het energieplan is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies toont welke werkzaamheden jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Je ontvangt een rapport met aanbevelingen met alle potentiële maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Onder andere: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Per optie krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat het oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Driebergen-Rijsenburg die een beter energielabel willen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-driebergen-rijsenburg

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te verkleinen. In dit rapport wordt uitvoerig beschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de prijs is, en wat het rendement is. Hierbij heb je de keuze uit maatregelen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, infraroodpanelen. Het is niet ingewikkeld. Een energie-expert neem contact op om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon neemt de woning op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij genereert een digitaal rapport met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Goed om te weten: Deze maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Wens je een energiezuinige woning, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een betrouwbare specialist. Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs tref je op het platform centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Driebergen-Rijsenburg (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsadvies geeft een schema met verschillende duurzame oplossingen die toepasbaar zijn op jouw huis. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitenmuren met steenwol en het installeren van zonnecellen. In de box hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een betrouwbare maatwerk adviseur. Gediplomeerde energieadviseurs vind je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviesbureaus kunnen individuele tarieven rekenen. Het is nuttig om diverse offertes te verkrijgen van gekwalificeerde EPA-adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo nauwkeurig als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een schema met opties waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Driebergen-Rijsenburg.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerkadviesbureau loopt door de woning en bekijkt welke werkzaamheden aan te bevelen zijn. Op basis hiervan ontvang je het doorberekende energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen check je eigenschappen zoals de investering, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Op dat moment is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Driebergen-Rijsenburg laten uitvoeren). Deze expert vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je pand?

Vind energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Driebergen-Rijsenburg vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een onafhankelijke maatwerkadviseur. Het is raadzaam om een adviesbureau uit de regio te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de bijgaande tabel verstrekken we bedrijfsnamen en adresgegevens van kwalitatieve energie experts die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Ellis OverbeekPeperstraat 63961ASWijk bij Duurstede
ECONNETIC B.V.Hoofdstraat 2483972LKDriebergen-Rijsenburg
Rohlof Real Estate – Van der ReeDe Vos 273972VDDriebergen-Rijsenburg
E-Label Nederland B.V.Plesmanstraat 60 A3905KZVeenendaal
INNAX duurzame energie B.V.Industrielaan 343903ADVeenendaal
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Driebergen-Rijsenburg

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen een adviseur spreken? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Driebergen-Rijsenburg met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om een contactmoment in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen hun energierekening minderen. Maar wat zijn goede opties? Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Hieronder delen wij de belangrijkste duurzame oplossingen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over waterbesparende douchekop.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Driebergen-Rijsenburg

 1. Een aantrekkelijke energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Verhoog je woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (meer over woningisolatie)€3455,00€470,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5980,00€910,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5325,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2885,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€375,00€38,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1000,00€200,00 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij normale huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk energiespecialisten en begin vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Driebergen-Rijsenburg is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren verlies je minder warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: je kunt direct besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Belangrijk feit: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de HR-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze extra stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je woning. In de hete maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder delen we meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en levert warm tapwater in huis. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. All-electric is vrij prijzig, en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Driebergen-Rijsenburg: is een stuk betaalbaarder en zeer geschikt voor wat oudere huizen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, Essent, Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice of Enegiedirect.nl, Powerpeers, Vandebron, Delta, United Consumers. Dankzij de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een complete installatie van 10 panelen kost ongeveer €5.250 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een ligging op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Driebergen-Rijsenburg laten monteren? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonnecollector op het dak en een extra buffervat. Het systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik (voor het opwekken van warm water). Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er te bestellen vanaf €4.000 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is plus minus 3 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Denk aan de woonkamer of slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit op zo’n €175,00 tot €525,00 per element.

Praktische energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Driebergen-Rijsenburg. Hieronder lees je een aantal handige en goedkope energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Driebergen-Rijsenburg!

Vraag naar het adviesgesprek en ontdek hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Driebergen-Rijsenburg: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat duurzame investeringen die je kunt gebruiken om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsadvies toont bovendien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur komt je huis en bekijkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzaam je woning met subsidies in Driebergen-Rijsenburg

De meeste panden in Provincie Utrecht moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder kan je aan de slag met actuele informatie de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Driebergen-Rijsenburg.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isoleren van (spouw)muur, vloer, gevel, wanden, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Utrechtse Heuvelrug tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Driebergen-Rijsenburg opzoeken in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit zelf te financieren. Kom je geld tekort? Probeer dan een lening af te sluiten. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook relevant voor o.a. Leersum, Odijk en Amerongen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor vloerisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, dakisolatie, warmtepompen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Driebergen-Rijsenburg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Driebergen-Rijsenburg?

Het energie maatwerkadvies Driebergen-Rijsenburg is een rapport met een plan van aanpak voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het gebruik van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het document onderschrijft per maatregel de investering en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor die situatie is dit rapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat je zien welke opties jouw woning verduurzamen. A.d.h.v. dit adviesplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden gebaseerd op het type woning, de oppervlakte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €185,00 tot ongeveer €335,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je om en nabij de €270,00. Het is slim om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Driebergen-Rijsenburg aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners het wensenlijstje om het complex energiezuinig te krijgen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en de totale terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Driebergen-Rijsenburg voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie draagt bij aan lagere energielasten, een verbeterd werkcomfort, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparingsmaatregelen. Zie de website van RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie