Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Renswoude

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Er zijn veel opties, waar begin in? Moet ik isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Renswoude is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en geeft een toelichting wat de opties zijn. Het energieplan geeft inzicht in welke investeringen doeltreffend zijn in jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het advies check je heel specifiek de totale kosten en het rendement van de getoonde verduurzamingsopties. Het advies is bedoeld voor particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je ontvangt een energieadvies met alle mogelijk interessante maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Onder andere: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat het je oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energierapport zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Renswoude die het huis willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-renswoude

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningen en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te minderen. In dit rapport wordt zorgvuldig vermeld welke maatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals warmtepomp, HR++ glas, zonneboiler, infraroodpanelen, dakisolatie, vloerisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energiecoach neem contact op om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon check jouw huis en weet welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport bevat informatie en een overzicht met daarin vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een kostencalculatie en het totale rendement Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een gediplomeerde energiedeskundige. Vakbekwame en onafhankelijke energieadviseurs zijn vindbaar op de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Renswoude (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het plan geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), buitenmuurisolatie met glaswol en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een deskundige energie-expert. Deskundige energie experts check je op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten mogen zelf hun prijs bepalen. Het is goed om verschillende offertes te ontvangen van neutrale bedrijven. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het overleg is georganiseerd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een opsomming met werkzaamheden die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Renswoude.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau bezoekt je aan huis en stelt vast welke energiebesparingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Binnen een paar dagen mailt hij een volledig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen check je eigenschappen zoals de minimale prijzen, de jaarlijkse besparing en de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Bij deze afspraak is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Renswoude laten uitvoeren). Deze expert geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met isolatie-experts en installateurs. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je pand?

Informeer bij energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Renswoude vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een objectieve adviseur. Het is nuttig om een adviesbureau uit de buurt te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de tabel hieronder lees je contactgegevens van mogelijke experts die huizen inspecteren in de gemeente Renswoude. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
E-Label Nederland B.V.Plesmanstraat 60 A3905KZVeenendaal
Ellis OverbeekPeperstraat 63961ASWijk bij Duurstede
ECONNETIC B.V.Hoofdstraat 2483972LKDriebergen-Rijsenburg
INNAX duurzame energie B.V.Industrielaan 343903ADVeenendaal
energielabel 0318De Riethoek 423901KSVeenendaal
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Renswoude

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Renswoude waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren zouden graag energie willen besparen. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In het stuk hieronder bieden we informatie rondom de meest voorkomende energiebesparingsmaatregelen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over zonnepanelen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Renswoude

 1. Een gunstigere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (klik voor meer info)€1545,00€300,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6125,00€565,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5385,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3135,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€350,00€31,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €570,00€43,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Bekijk adviseurs en start vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Renswoude is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is duurzaam, het houdt harde geluiden buiten de deur en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan CV-ketel op gas. Hij gebruikt energie van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je huis. In de hete maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder vind je relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Een stand-alone systeem is best duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Renswoude: gunstig geprijsd en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen met een matige isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door te profiteren van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, Engie, Vattenfall, Eneco, GreenChoice en Vandebron, United Consumers, Powerpeers, Delta, Oxxio. Door het principe van salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.600 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Renswoude bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraad- of opslagvat. Deze installatie zorgt voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om warm water te produceren. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (150 liter voorraadvat) kost je circa €3.100 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Er zijn genoeg voordelen te noemen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De kosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €200,00 t/m €500,00 per IR-paneel.

Handige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Renswoude. Onderstaand check je een lijstje met handige en goedkope energiebesparende maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Renswoude!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Renswoude: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat opties die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het rapport toont bovendien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur bekijk het huis en bekijkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een uitstekend energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Renswoude

Alle woningen en panden in Provincie Utrecht moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand tref je praktische informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Renswoude.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatie van ramen, (spouw)muur, wanden, vloer, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Renswoude biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidiepotjes en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Renswoude zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Renswoude aanvragen in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook geldig voor o.a. Zeewolde, Veenendaal en Woudenberg).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, dakisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een huis die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Renswoude.
 • Laat je hypotheek aanpassen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Renswoude

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Renswoude?

Dit energie maatwerkadvies Renswoude is een advies inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van je pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het rapport biedt per maatregel de geschatte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningbezitters die willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Dan is dit besparingsadvies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is heel specifiek en geeft aan welke opties jouw energierekening doen dalen. Door middel van dit besparingsadvies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type huis, de grootte van de woning en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €225,00 t/m €350,00. Voor een doorsnee huis kost het advies op maat ongeveer €235,00. Tip: het is handig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Renswoude op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in samenspraak met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op deze manier kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbureau achterhaalt bij de bewoners de wensen en behoeftes om het wooncomplex te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het financiële plaatje en de totale terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Renswoude voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Goede energieprestatie leidt tot lagere energielasten, een beter comfort voor de werknemers, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparingsmaatregelen. Check RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie