Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Woudenberg

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het Energiebesparing Maatwerkadvies Woudenberg zal je verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor doelgericht advies en deelt wat er mogelijk is. Dit maatwerkadvies geeft inzicht in welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het energielabel verbeteren. In het energierapport beschrijven ze grondig de investering en de terugverdientijd van de geselecteerde energiebesparende maatregelen. Het energiebesparingsadvies is speciaal in het leven geroepen voor particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij deelt een aanbevelingen-rapport met alle verduurzamingsmaatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Overweeg bijv.: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in de geschatte kosten, wat het rendement is en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Woudenberg die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-woudenberg

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor particuliere en zakelijke objecten dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te verminderen. In het advies wordt zorgvuldig vermeld welke potentiële maatregelen er zijn, wat de prijs is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daarbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler. Het is vrij eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt bij jouw thuis langs om samen jouw woning door te spreken. Deze professional doet een grondige analyse en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij genereert een digitaal rapport met alle energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Goed om te benoemen: Deze maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een deskundige energiedeskundige. Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs tref je op centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Woudenberg (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je woning te renoveren? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsrapport geeft een overzicht met alle verduurzamingsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), isolatie van buitenmuren met PIR en het installeren van zonnecellen. In het stappenplan hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. De juiste adviesbureaus vind je op de website van het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Energie experts zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Wij adviseren om meerdere offertes op te vragen van onafhankelijke energie specialisten. Geef je verwachtingen vooraf aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het kiezen van de beste offerte zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je tot een lijst met investeringen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Woudenberg.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een maatwerkadviseurs komt op locatie en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort hierop verstuurt hij een kwalitatief energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen toont het rapport details zoals het kostenplaatje, de opbrengsten per jaar en de geschatte terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Tijdens zo’n meeting kan je extra vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Woudenberg laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatie specialisten en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of de adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn woonhuis?

Check energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Woudenberg vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een objectieve energie expert. Wij adviseren om een specialist rondom je woonplaats te selecteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Bijgaand verstrekken we gegevens van mogelijk beschikbare energie specialisten die actief zijn in de gemeente Woudenberg. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
E-Label Nederland B.V.Plesmanstraat 60 A3905KZVeenendaal
Ellis OverbeekPeperstraat 63961ASWijk bij Duurstede
ECONNETIC B.V.Hoofdstraat 2483972LKDriebergen-Rijsenburg
INNAX duurzame energie B.V.Industrielaan 343903ADVeenendaal
energielabel 0318De Riethoek 423901KSVeenendaal
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Woudenberg

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Woudenberg waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het gedeelte hieronder bespreken we de belangrijkste maatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over zonnepanelen installeren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Woudenberg

 1. Een lagere energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer info)€3320,00€440,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11050,00€655,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5215,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3030,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€375,00€37,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €565,00€46,50 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Vind adviseurs en ga direct aan de slag

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Woudenberg is een minimale vereiste. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Het kent gunstige effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is klimaatbewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Advies: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele CV-ketel. Hij werkt met warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De additionele stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het blokje hieronder verstrekken we aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en levert warm tapwater in huis. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Een stand-alone systeem is best duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Woudenberg: een prima te betalen installatie en kan goed functioneren in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je zal minder betalen voor stroom. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Vattenfall, Engie, GreenChoice & Delta, Vandebron, Powerpeers, Oxxio, Enegiedirect.nl. Middels het salderingsprincipe krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.950 en verdien je terug in zo’n 6 tot en met 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een ligging op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Woudenberg bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Met een zonneboiler bedoelen we we één of meer zonnecollectoren op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Het verwarmingssysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is (voor het opwekken van warm water). Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) is er al voor €3.200 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €155,00 tot €425,00 per warmtepaneel.

Handige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Woudenberg. Onderstaand delen wij een lijstje met krachtige en niet al te dure vergroeningsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Woudenberg!

Zet een adviesgesprek in de agenda en achterhaal hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Woudenberg: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die goed uitvoerbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het rapport vertelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur neemt de woning op en checkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een uitstekend energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Een duurzame woning met subsidies in Woudenberg

Alle woningen in Provincie Utrecht moeten duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje verstrekken we up-to-date info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Woudenberg.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, ramen, wanden, (spouw)muur, vloer.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Woudenberg heeft mogelijk verschillende individuele subsidie-plannen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Woudenberg vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Woudenberg opvragen in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit zelf te financieren. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook voor andere regio’s zoals Veenendaal, Rhenen en Utrechtse Heuvelrug).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonneboilers, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Woudenberg.
 • Verhoog je eigen hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Woudenberg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Woudenberg?

Dit energie maatwerkadvies Woudenberg is een besparingsadvies met suggesties voor de verduurzaming van je woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit advies komt per maatregel met het budget en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en een subsidie nodig hebben.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situaties is dit besparingsadvies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Middels dit advies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €190,00 tot €315,00. Voor een normale tussenwoning kost dit advies circa €235,00. Het is goed om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Woudenberg aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen inkopen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbureau achterhaalt bij de bewoners wat ze graag willen om het gebouw groener te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonhuizen. Dit is natuurlijk ook met de totale benodigde investering en de geschatte terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Woudenberg voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw rapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Goede energieprestatie leidt tot lagere maandelijkse energielasten, een verbeterd werkcomfort, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen. Bezoek RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie