Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Putten

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp aanschaffen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Putten kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en deelt wat de mogelijkheden zijn. Het plan stelt bloot welke alternatieven een energiebesparing realiseren en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkadvies delen ze nauwkeurig de totale kosten en het rendement van de diverse maatregelen. Het advies is bedoeld voor particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies toont welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij komt met een rapport met alle investeringen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Bekijk de effecten van: infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per maatregel krijg je inzicht in de minimale prijzen, wat het rendement is en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Putten die het huis willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-putten

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te verlagen. In het plan staat dus heel concreet aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat geval kun je denken aan maatregelen zoals spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler. Het is niet ingewikkeld. Een energieadviseur komt bij jouw thuis langs om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman neemt de woning op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een opsomming van alle maatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Let op: Deze maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Opmerking: Wil je je woning energiezuiniger maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Dit rapport moet zijn geschreven door een professionele energieadviseur. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs zoek je via de site centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Putten (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het adviesplan geeft een overzicht met diverse energiebesparingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, buitenmuurisolatie met EPS en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende paragraaf leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een deskundige adviseur. Ervaren energie experts check je op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is slim om verschillende offertes te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde EPA-adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo nauwkeurig als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Staat er een meeting met een expert? Bereid jezelf goed voor. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een opsomming met investeringen die mogelijk interessant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Putten.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het adviesbedrijf komt bij je thuis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een gefundeerd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen lees je onderdelen zoals het kostenplaatje, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Als je hiervoor kiest kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Putten laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag een prijs op bij isolatie-partijen en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woning?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Putten vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde energie expert. Het is aan te raden om een energieadviseur uit de omgeving te selecteren. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de onderstaande tabel delen we adresgegevens van goede adviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Putten. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
ReHouse AdviseursParklaan 23881CTPutten
EP-ProjectsHeggeroos 53892XPZeewolde
BuildingLabel B.V.Planetenveld 453893GEZeewolde
SBB Bouwtechniek B.V.Drs. W. van Royenstraat 183871ANHoevelaken
Hellemans Consultancy B.V.De Beek 183871MSHoevelaken
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Putten

Uitgelichte bedrijven: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Putten die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bureau’s om meteen een afspraak in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het gedeelte hieronder introduceren we de aantrekkelijkste duurzaamheidsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk ook onze pagina met informatie over bodemisolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Putten

 1. Een gunstigere energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een milieubewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van de woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (lees meer over isolatie)€3405,00€390,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5995,00€1030,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5080,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3100,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€305,00€34,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €29,00€27,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor concrete tips!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Putten is een slimme investering. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen houd je de warmte binnen. Je profiteert van de goede effecten: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is milieubewust, het functioneert tevens als een geluidswal en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn veel subsidies beschikbaar. Belangrijk: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele HR-ketel. Het onttrekt warmte aan de buitenlucht, bodem of water. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De aanvullende stroom kan gegenereerd worden d.m.v. een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder bekijk je praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en levert warm tapwater in huis. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Putten: een prima te betalen installatie en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Kies voor zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, GreenChoice, Vattenfall, Engie en Delta, Powerpeers, United Consumers, Oxxio, Enegiedirect.nl. Via de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost je circa €5.950 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Putten bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we één of meer zonnecollectoren op het dak en een extra buffervat. Het verwarmingssysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om warm water te produceren. Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (200 liter vat) is er al voor €3.750 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen liggen tussen de €195,00 tot €425,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Putten. Bijgaand check je een lijstje met krachtige en betaalbare energiebesparingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Putten!

Vraag naar het adviesgesprek en ontdek hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Putten: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat concrete maatregelen die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsplan laat woningeigenaren ook zien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt hoe energiezuinig het huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Putten

De meeste panden in Provincie Gelderland moeten energiezuniger worden en op termijn volledig los van het gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder onderzoek je actuele informatie de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Putten.

 • Subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatie van ramen, dak, (spouw)muur, vloer, wanden.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Putten heeft mogelijk verschillende regionale subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Putten vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Putten opvragen in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit zelf te financieren. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Harderwijk, Ermelo en Zeewolde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizeneigenaren hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor gevelisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Putten.
 • Extra stukje hypotheek nemen: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Putten

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Putten?

Een energie maatwerkadvies Putten is een energieplan met suggesties voor het duurzamer maken van een huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. vloerisolatie, HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit energieplan biedt per maatregel een kostenbegroting en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning zuiniger willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situatie is dit adviesplan een must. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. D.m.v. dit advies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van woningtype, de omvang van de woning en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €245,00 tot €320,00. Voor een doorsnee huis kost het energieadvies je gemiddeld €260,00. Het is raadzaam om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Putten te overwegen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Middels deze methode kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners de woonwensen om het flatgebouw te verduurzamen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het document vinden bewoners ook het financiële plaatje en het rendement.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Putten voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een verbeterde energieprestatie resulteert in een goedkopere energiefactuur, een beter comfort voor de werknemers, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie