Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Vijfheerenlanden

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Vijfheerenlanden is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en omschrijft wat er mogelijk is. Het onderzoek is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energiebesparingsadvies vind je in detail de kosten en het rendement van de potentiële duurzame opties. Het verduurzamingsplan is relevant voor alle particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij levert een aanbevelingen-rapport met alle werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn.
 • Voorbeelden zijn: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je meer info vinden over de verwachte kosten, wat het je oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Vijfheerenlanden die hun woninglabel willen verbeteren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-vijfheerenlanden

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor privé-woningen en kantoren dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verkleinen. In het onderzoek wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale uitgaven zijn, en wat het rendement is. Hierbij kun je denken aan maatregelen zoals spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energieadviseur komt bij jouw thuis langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze deskundige bekijkt grondig de hele woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Wens je een energiezuinige woning, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een onafhankelijke vakman. Vakbekwame en neutrale energieadviseurs zijn te vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Vijfheerenlanden (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het plan helpt je op weg met innovatieve verduurzamingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, spouwmuurisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een deskundige energie-specialist. Deskundige bedrijven zijn te vinden op Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerkadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is aan te bevelen om enkele offertes op te zoeken van gekwalificeerde energieadviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een overzicht van duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Vijfheerenlanden.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De adviseur komt bij je thuis en onderbouwt welke energiebesparende maatregelen het meest effectief zijn. Kort daarop verstuurt hij een goed energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag bijzonderheden als de investering, de opbrengsten per jaar en ook de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Bij deze afspraak is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Vijfheerenlanden laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-partijen en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of de energieconsultant hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Vijfheerenlanden vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een erkende specialist. Het is beter om een specialist uit de omgeving te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In het schema hieronder vind je namen en adressen van mogelijk beschikbare adviesbedrijven die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Vijfheerenlanden. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Vijfheerenlanden

Uitgelichte bedrijven: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Vijfheerenlanden die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand kan je aan de slag met de beste duurzaamheidsmaatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over zonneboiler.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Vijfheerenlanden

 1. Beperk de energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1665,00€105,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6200,00€920,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5510,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3125,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€425,00€31,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,65€7,15 p/jaar
Kosten en rendement van verduurzamingsmaatregelen bij normale huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Zoek energiedeskundige en ga direct aan de slag

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Vijfheerenlanden is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte binnenshuis. Dit heeft veel voordelen: je energiefactuur wordt flink minder, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je hoeft minder gas te stoken, het werkt ook geluidswerend en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies die beschikbaar zijn. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele HR-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op je eigen dak. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor verkoeling. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. Hieronder bieden we extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Vijfheerenlanden: een betaalbaar alternatief en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Engie, Eneco, GreenChoice & United Consumers, Delta, Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.300 en heb je terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak heeft voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Vijfheerenlanden laten installeren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraadvat voor warm water. Het boilersysteem zorgt voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Via een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om water te verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.500 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: neutraal effect op luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €250,00 – €375,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Vijfheerenlanden. In dit blokje verstrekken we een lijstje met effectieve en laag geprijsde energiebesparende maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Start met een persoonlijk energieadvies in Vijfheerenlanden!

Plan een adviesgesprek in en zoek uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Vijfheerenlanden: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt praktische maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Het adviesplan geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en checkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit huislabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een duurzaam energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Ontdek beschikbare subsidies in Vijfheerenlanden

Bestaande woningen in Provincie Utrecht moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand bieden we nuttige info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Vijfheerenlanden.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatie van vloer, wanden, (spouw)muur, ramen, gevel.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Vijfheerenlanden biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidie-middelen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Vijfheerenlanden zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Vijfheerenlanden vergelijken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook relevant voor o.a. Buren, Neder-Betuwe en West Betuwe).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee particulieren en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Vijfheerenlanden.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een extra leningdeel afsluiten.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Vijfheerenlanden

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Vijfheerenlanden?

Het energie maatwerkadvies Vijfheerenlanden is een adviesplan met verschillende opties voor het duurzamer maken van een pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van het dak of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het document onderschrijft per maatregel de verwachte prijzen en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situatie is dit document onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat woningeigenaren zien welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Middels dit advies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het soort woning, de totale oppervlakte en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €240,00 tot €305,00. Voor een normale tussenwoning kost het advies op maat ongeveer €240,00. Het is raadzaam om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Vijfheerenlanden te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door deze constructie kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten doen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bedrijf achterhaalt bij de bewoners de woonwensen om het gebouw te vergroenen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Uiteraard inclusief de uiteindelijke kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Vijfheerenlanden voor bedrijfspanden. Deze utiliteitsbouw analyse verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een optimale energieprestatie zorgt voor gunstigere energierekeningen, een beter comfort voor de werknemers, een beperkte milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Zie de website van RVO voor alle informatie.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie