Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Schoonrewoerd

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Schoonrewoerd geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en geeft een toelichting de diverse opties. Het uiteindelijke advies laat jouw zien welke keuzes doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het plan tref je heel specifiek de kosten en het rendement van de verschillende verduurzamingsmaatregelen. Het energierapport is aan te raden voor alle particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij schrijft een rapport met alle mogelijk interessante maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Kies voor: woningisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel toont het rapport de geschatte kosten, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Schoonrewoerd die hun woning duurzamer willen maken en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-schoonrewoerd

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor bedrijven en particulieren dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en daarmee de energiekosten te verkleinen. In het document wordt gedetailleerd weergegeven wat je kunt doen, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat geval kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energie-expert komt langs voor inspecties en om een goed advies te kunnen geven. Deze vakman loopt door de woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Jij ontvangt een rapport met een volledig schema met alle duurzaamheidsmaatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Belangrijk: Een maatwerkadviseur is neutraal en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De woning-analyse moet gedaan worden door een neutrale maatwerkadviseur. Vakbekwame en ervaren energieadviseurs kun je zoeken via www.centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Schoonrewoerd (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het rapport helpt je op weg met uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), voorzetwandisolatie met PUR en het installeren van zonnecellen. In het stappenplan hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een betrouwbare energieadviseur. Deskundige adviesbureaus zijn te vinden op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is beter om meerdere offertes op te vragen van ervaren bedrijven. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf klussen? Wees zo duidelijk als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is belangrijk. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een lijst met investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Schoonrewoerd.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het maatwerkadviesbureau komt thuis langs en inspecteert welke maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop stuurt hij een compleet energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen toont het rapport bijzonderheden als de verwachte prijzen, de besparing en de geraamde terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Daarbij kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Schoonrewoerd laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over gas en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Schoonrewoerd vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gekwalificeerde expert. Het is goed om een expert uit de omgeving te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de tabel hieronder vind je adres-informatie van goede energieadviseurs die werken in de gemeente Vijfheerenlanden. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Einstein ServicesSmedenweg 854204SNGorinchem
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Schoonrewoerd

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Schoonrewoerd waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens zouden graag energie willen besparen. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het biedt een duidelijk plan met verschillende bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In het stuk hieronder behandelen we de meest geschikte vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over bodemisolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Schoonrewoerd

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Het is goed voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (lees meer over isolatie)€1345,00€275,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5460,00€720,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5045,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2940,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€380,00€21,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1075,00€190,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk energiespecialisten en begin vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Schoonrewoerd is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen gaat er minder warmte verloren. Woningisolatie is essentieel: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is een groene investering, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn diverse subsidies te selecteren. Belangrijk feit: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele CV-ketel. Het vangt warmte op uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De additionele stroom kan je zelf opwekken met een aantal zonnepanelen. In de zomerperiode kan het jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder ontdek je relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Schoonrewoerd: betaalbaar en zeer geschikt voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een financiering middels groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Vattenfall, Essent, Eneco en Delta, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Vandebron, United Consumers. Met de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een standaard systeem inclusief 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.900 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een focus op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Schoonrewoerd bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze constructie zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er al voor €4.000 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: neutraal effect op luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen liggen tussen de €235,00 t/m €525,00 per ruimte.

Snelle energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Schoonrewoerd. In dit blokje delen we daarom een schema met belangrijke en gunstig geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Schoonrewoerd!

Vraag adviesgesprek aan en krijg inzicht in hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Schoonrewoerd: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat duurzame investeringen die je kunt uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Het rapport vertelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur neemt de woning op en calculeert de benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Schoonrewoerd

Alle woningen en panden in Provincie Utrecht moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand doorzoek je handige informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Schoonrewoerd.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak, (spouw)muur, ramen, wanden.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Vijfheerenlanden heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidiemogelijkheden of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Vijfheerenlanden tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Schoonrewoerd gebruiken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje hieronder vind je meer info (ook relevant voor o.a. Hei- en Boeicop, Asperen en Vianen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee eigenaren van een woning hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor gevelisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huizenbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Vijfheerenlanden.
 • Extra stukje hypotheek nemen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Schoonrewoerd

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Schoonrewoerd?

Een energie maatwerkadvies Schoonrewoerd is een advies met verschillende opties voor het energiezuinig maken van een huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, het gebruik van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het plan onderschrijft per maatregel de kosten en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Dan is dit rapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Door middel van dit besparingsplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, de grootte van de woning en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €200,00 – €330,00. Voor een doorsnee huis is het tarief circa €245,00. Het is slim om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Schoonrewoerd op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zodoende kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inkopen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het adviesbedrijf achterhaalt bij de bewoners de wensen en behoeftes om het complex energiezuinig te krijgen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Uiteraard inclusief de geraamde kosten en de terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Schoonrewoerd voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw advies gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een groenere energieprestatie leidt tot lagere maandelijkse energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie