Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hei- en Boeicop

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Hei- en Boeicop zal je verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en bekijkt waar besparingen mogelijk zijn. Het energiebesparingsadvies laat jouw zien welke opties het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energieplan bieden ze uitgebreid de kosten en het rendement van de potentiële verduurzamingsmogelijkheden. Het maatwerkadvies is een uitkomst voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij schrijft een verslag met alle maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Kies voor: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat het rendement is en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Hei- en Boeicop die het huis willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hei--en-boeicop

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningen en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te verlagen. In dit rapport wordt specifiek aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de totale besparing is. Daarbij kun je maatregelen overwegen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiedeskundige komt op locatie langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze adviseur bekijkt grondig de hele woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport wordt opgemaakt met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Disclaimer: De maatwerkadviseur is objectief en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een gecertificeerde specialist. Gekwalificeerde en betrouwbare energieadviseurs kan je vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hei- en Boeicop (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het plan geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan toepassen van HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met steenwol en het gebruik van een zonneboiler. In onze stappenplan leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een deskundige energie-specialist. Objectieve maatwerkadviseurs kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviesbureaus kunnen individuele tarieven rekenen. Het is slim om verschillende offertes te zoeken van ervaren adviesbedrijven. Geef een duidelijke briefing. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is essentieel. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een advies met energiebesparende maatregelen die relevant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Hei- en Boeicop.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een adviseur loopt door de woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Vervolgens stuurt hij een doorgerekend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel noteren ze onderdelen zoals het kostenplaatje, het rendement en de totale terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Daarbij kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Hei- en Boeicop laten uitvoeren). De adviseur adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw woonhuis?

Check energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Hei- en Boeicop vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een betrouwbare vakman. Wij adviseren om een maatwerkadviseur rondom je woonplaats te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. Hieronder delen we naam + adresgegevens van kwalitatieve vakmensen die huizen inspecteren in de gemeente Vijfheerenlanden. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Hei- en Boeicop

Uitgelichte bedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hei- en Boeicop die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen hun energierekening minderen. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Er wordt een compleet plan opgesteld met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het stuk hieronder vind je de gunstigste energiebesparingsmaatregelen voor je pand. Bekijk tevens meer informatie over vloerisolatie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Hei- en Boeicop

 1. Een gunstigere energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (meer over woningisolatie)€4560,00€410,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4440,00€635,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5430,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2935,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€405,00€40,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,75€6,95 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Bekijk energiespecialisten en start vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Hei- en Boeicop is een aantrekkelijke optie. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van meer comfort in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, het werkt ook geluidswerend en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verscheidene subsidies die beschikbaar zijn. Disclaimer: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de CV- of HR ketel. Hij neemt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De additionele stroom kan je halen uit een aantal zonnepanelen. In de zomerse maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Je hebt de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand check je handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en pompt warm tapwater door de woning. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Hei- en Boeicop: is een stuk betaalbaarder en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Eneco, Essent, Engie of Vandebron, Delta, Enegiedirect.nl, Powerpeers, United Consumers. Door te salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.850 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Hei- en Boeicop bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor het water. De zonneboiler levert snel warm tapwater in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het gebruik van warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (vat met 150 liter) is er te bestellen vanaf €3.500 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Zoals bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: neutraal effect op luchtcirculatie, een laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De tarieven van warmtepanelen liggen tussen de €200,00 – €475,00 per element.

Goede energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Hei- en Boeicop. Bijgaand verstrekken we een schema met praktische en niet al te dure energiebesparingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Hei- en Boeicop!

Informeer naar een adviesgesprek en vind uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Hei- en Boeicop: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt concrete maatregelen die geschikt zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit advies geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd het huis opnieuw verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Hei- en Boeicop

De meeste panden in Provincie Utrecht moeten een stuk duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In dit blokje delen we een overzicht met de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Hei- en Boeicop.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatie van ramen, dak, wanden, vloer, (spouw)muur.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Vijfheerenlanden biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Vijfheerenlanden vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Hei- en Boeicop gebruiken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten graag het een en ander toe (ook voor andere regio’s zoals Zijderveld, Vianen en Hagestein).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een woning die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Vijfheerenlanden.
 • Pas je eigen hypotheek aan: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Hei- en Boeicop

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hei- en Boeicop?

Een energie maatwerkadvies Hei- en Boeicop is een besparingsrapport met suggesties voor het verduurzamen van jouw woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsrapport komt per maatregel met de geschatte kosten en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor huizeneigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het regionale warmtenet? Dan is dit advies verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat jouw zien welke keuzes de meeste besparing opleveren. Met behulp van dit besparingsadvies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, het woonoppervlakte en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €250,00 tot ongeveer €305,00. Voor een standaard huis kost het advies op maat ongeveer €235,00. Het is goed om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Hei- en Boeicop te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Middels deze methode kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen inkopen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het bedrijf informeert bij de eigenaren de wensen en behoeftes om het gebouw energiezuiniger te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden geïnformeerd over het financiële plaatje en de geraamde terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Hei- en Boeicop voor bedrijven. Het utiliteitsbouw plan geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een optimale energieprestatie zorgt voor lagere lasten, een prettig werkklimaat, korting op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie