Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hagestein

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp aan de CV koppelen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Hagestein zal je verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en inspecteert waar besparingen mogelijk zijn. Het onderzoek toont aan welke opties je woning een stuk kunnen verduurzamen en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkadvies check je uitgebreid de kosten en het rendement van de verschillende duurzame opties. Het maatwerkadvies is geschikt voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij komt met een maatwerkadvies met alle opties die je kan laten uitvoeren.
 • Denk aan: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per maatregel krijg je inzicht in de minimale prijzen, wat het rendement is en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Hagestein die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hagestein

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te reduceren In het rapport wordt uitvoerig beschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat kader kun je maatregelen laten uitvoeren zoals warmtepomp, dakisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Je regelt het supersnel. Een energie-expert komt langs voor inspecties en om jouw doelstellingen door te nemen. Deze vakman bekijkt grondig de hele woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Update: Wil je jouw woning duurzamer maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De inspecties moeten gedaan worden door een deskundige energiecoach / deskundige. Gediplomeerde en betrouwbare energieadviseurs check je de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hagestein (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het plan helpt je op weg met innovatieve energiebesparende maatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitenmuren met glaswol en het plaatsen van een zonneboiler. In het volgende blok bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Betrouwbare energie specialisten kan je bekijken op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerkadviesbureau’s hanteren heel verschillende tarieven. Het is wijs om meerdere offertes aan te vragen van deskundige adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit zelf doen? Wees zo specifiek mogelijk. Offertes vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het adviesgesprek is ingepland. Bereid jezelf goed voor. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via deze website kom je uiteindelijk tot een complete samenvatting met opties waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Hagestein.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een energieadviseurs komt langs en inspecteert welke opties doelgericht zijn. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een gefundeerd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen toont het rapport eigenschappen zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Daarbij is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Hagestein laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Hiervoor neem je contact op met technici, isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn pand?

Informeer bij energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Hagestein vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gediplomeerde vakman. Het is aan te bevelen om een maatwerkadviseur nabij jouw woonplaats te nemen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Hieronder check je adres-informatie van erkende specialisten die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Vijfheerenlanden. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Hagestein

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je snel aan de slag? In de bijgaande tabel kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hagestein die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van verschillende bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In de tekstblokjes hieronder bieden we informatie rondom de belangrijkste maatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over energiebesparende maatregelen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Hagestein

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Het is goed voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (bekijk hier meer info)€2055,00€125,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4290,00€660,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5215,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2870,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€475,00€32,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1375,00€195,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Vind een energiedeskundige en plan afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Hagestein is een minimale vereiste. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kunt direct besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, je stoot minder CO-2 uit, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Belangrijk feit: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Uitleg en info over de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de HR-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Je stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je woning. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder delen we extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater verwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. All-electric is vrij prijzig, en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hagestein: is een stuk minder duur en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is goed voor het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Dankzij lokale subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een financiering middels groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall en Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron, Delta. Door de salderingsmaatregel krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een systeem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.850 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak heeft voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Hagestein aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler is een zonnecollector op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Het systeem levert snel warm tapwater in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het verwarmen van water. Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.000 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen effect op de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €230,00 tot €400,00 per warmtepaneel.

Voordelige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Hagestein. Hieronder vind je daarom een lijst met doelgerichte en goedkope vergroeningsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Hagestein!

Vraag adviesgesprek aan en kom erachter hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Hagestein: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om je woning te verduurzamen. Dit adviesrapport geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur bekijk het huis en checkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een milieuvriendelijk energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Hagestein

De meeste panden in Provincie Utrecht moeten een stuk duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder lees je handige informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Hagestein.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, wanden, gevel, dak, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Vijfheerenlanden biedt mogelijk aanvullende individuele subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Vijfheerenlanden zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Hagestein vergelijken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje hieronder vind je meer info (ook relevant voor o.a. Ravenswaaij, Hoef en Haag en Everdingen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee particulieren en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huizenbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Vijfheerenlanden.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Hagestein

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hagestein?

Het energie maatwerkadvies Hagestein is een rapport met tips en aanbevelingen voor het energiezuinig maken van je huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het document geeft per maatregel de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Op dat moment is dit adviesplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het toont aan welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit plan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van huistype, de omvang van de woning en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €220,00 t/m €300,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je om en nabij de €255,00. Het is goed om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Hagestein op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De maatwerkadviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners het wensenlijstje om het flatgebouw duurzamer te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte kosten en de besparing.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt upgraden. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Hagestein voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een duurzamere energieprestatie geeft een lagere maandafrekening, een prettige omgeving om in te werken, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzaamheidsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie