Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Everdingen

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Everdingen biedt antwoord op deze vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en controleert wat de opties zijn. Het rapport geeft inzicht in welke keuzes een energiebesparing realiseren en het leefklimaat optimaliseren. In het energierapport bekijk je gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de bekende investeringsopties. Het energiebesparingsadvies is aan te raden voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij schrijft een energieadvies met alle maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Kies voor: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Voor elke energiebesparende maatregel toont het rapport het financiële plaatje, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Everdingen die hun woning duurzamer willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-everdingen

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te verlagen. In het rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de totale uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Daaromtrent komen diverse maatregelen naar voren, zoals: HR++ glas, infraroodpanelen, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een energiedeskundige komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze expert loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Disclaimer: De maatwerkadviseur werkt autonoom en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet altijd worden geschreven door een objectieve adviseur. Vakbekwame en bedreven energieadviseurs contacteren via centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Everdingen (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het rapport biedt een lijst met uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van spouwmuurisolatie met PIR en het laten plaatsen van zonnecellen. Hierna laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een onafhankelijke maatwerk adviseur. Gecertificeerde EPA-adviseurs kan je vinden op het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie specialisten rekenen verschillende tarieven. Het is aan te raden om 2 of 3 offertes op te vragen van ervaren energie specialisten. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo specifiek mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Bereid jezelf goed voor. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website ontdek je een complete samenvatting met duurzaamheidsmaatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Everdingen.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerk-adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en calculeert welke investeringen hun doel goed bereiken. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een betrouwbaar energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Aangaande deze energiemaatregelen bekijk je eigenschappen zoals een kostenbegroting, de opbrengsten en de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Everdingen laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Zoek daarom contact met isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw woning?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Everdingen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een erkende specialist. Het is beter om een energieadviseur uit jouw eigen regio te kiezen. Ze kennen het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In de onderstaande tabel doorzoek je gegevens van mogelijk beschikbare adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Vijfheerenlanden. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Everdingen

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Everdingen die direct tot je beschikking zijn. Klik op de knop om jouw aanvraag meteen te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen beginnen met energie besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Bijgaand beschrijven we de meest voorkomende duurzame oplossingen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over CV-ketels.

Het comfort van een energiezuinige woning in Everdingen

 1. Verlaag je energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (bekijk hier meer info)€3610,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5265,00€625,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4725,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3225,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€495,00€51,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €18,00€31,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Everdingen is een minimale vereiste. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dat heeft veel pluspunten: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je draagt bij aan het milieu, het werkt ook geluidswerend en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasketel. Het gebruik de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De stroom kan je genereren met zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder bekijk je aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en maakt het tapwater warm. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Everdingen: een prima te betalen installatie en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Met een groot subsidie-voordeel, een 0% BTW-tarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, Essent, Eneco, Vattenfall of Enegiedirect.nl, Powerpeers, Delta, United Consumers, Oxxio. Met de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost je circa €4.750 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 – 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een dak met voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Everdingen laten monteren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een collector op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze installatie is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Na de installatie van de zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.250 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit op zo’n €250,00 t/m €350,00 per warmtepaneel.

Snelle energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Everdingen. In het gedeelte hieronder lees je een schema met belangrijke en niet al te dure energiebesparingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Everdingen!

Vraag naar het adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Everdingen: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt werkzaamheden die haalbaar en betaalbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit energieadvies bespreekt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur doet een grondige check en berekent de totale vraag naar gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een uitstekend energielabel heeft een effect op de woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Everdingen

Alle woningen in Provincie Utrecht moeten verduurzamen en op de lange termijn nul op de meter worden. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand check je nuttige info over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Everdingen.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, dak, wanden, (spouw)muur, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Vijfheerenlanden biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Vijfheerenlanden vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Everdingen vergelijken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Asch, Zijderveld en Erichem).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Vijfheerenlanden.
 • Je hypotheek oprekken: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Everdingen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Everdingen?

Dit energie maatwerkadvies Everdingen is een concept plan inclusief suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het plaatsen van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het document behandelt per maatregel de geschatte kosten en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor die situatie is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat woningeigenaren zien welke keuzes de meeste besparing opleveren. Door gebruik te maken van dit rapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type woning, de omvang van de woning en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €195,00 t/m €320,00. Voor een normale tussenwoning is het tarief circa €275,00. Het is nuttig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Everdingen te verkrijgen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door die strategie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf vraagt bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Everdingen voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw document verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een versterkte energieprestatie draagt bij aan een lagere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de vergroeningsmaatregelen. Check RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie