Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Erichem

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een hybride warmtepomp kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Erichem kan je hierbij verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en omschrijft de verschillende optie. Het rapport laat jouw zien welke maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkrapport bekijk je in detail de kosten en de terugverdientijd van de getoonde maatregelen. Het verduurzamingsrapport is aan te raden voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke duurzame investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij komt met een verslag met alle opties die voor jouw interessant zijn.
 • Voorbeelden zijn: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze kun je aspecten achterhalen zoals een kostenbegroting de opbrengsten en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Erichem die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-erichem

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te verkleinen. In het onderzoek wordt specifiek aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat het allemaal kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat kader kun je denken aan maatregelen zoals vloerisolatie, HR++ glas, zonneboiler, dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energieadviseur neem contact op om een goed advies te kunnen geven. Deze persoon doet een deskundige checkup en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Iedere maatwerkadviseur werkt als specialist en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een betrouwbare specialist op het gebied van energie. Gediplomeerde en onafhankelijke energieadviseurs check je www.centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Erichem (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieadvies geeft een schema met alle vergroeningsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, het verhogen van de isolatiewaarde van gevels en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een deskundige maatwerkadviseur. Gecertificeerde energie adviseurs kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energieadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te bevelen om minimaal 2 offertes aan te vragen van gediplomeerde specialisten. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je het helemaal zelf doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Bereid jezelf goed voor. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een weergave met duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Erichem.

 4. Het energierapport doornemen

  Een energieadviseurs bezoekt je aan huis en calculeert welke potentiële maatregelen het meest effectief zijn. Kort hierop verkrijg je een doorgerekend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen bekijk je aspecten zoals het kostenplaatje, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Erichem laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij technici, isolatiebedrijven en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je woonhuis?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Erichem vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gekwalificeerde vakman. Het is verstandig om een maatwerk adviesbedrijf uit jouw eigen regio te kiezen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de lijst hieronder lees je contactgegevens van mogelijk interessante EPA-adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Buren. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Erichem

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Erichem waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In onze keuzegids delen we de beste verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning. Op deze website lees je ook alles over zonneboilers.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Erichem

 1. Een lagere energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Verbeter je binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1770,00€145,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5245,00€700,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5205,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3355,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€455,00€40,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1075,00€175,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Bekijk energiespecialisten en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Erichem is een aantrekkelijke optie. Door te kiezen voor het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte binnenshuis. Dit heeft veel voordelen: de energierekening gaat omlaag, je geniet van meer comfort in huis, het is klimaatbewust, je beperkt het geluid van buiten en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn veel subsidies waar je gebruik van kunt maken. Disclaimer: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele HR-ketel. Hij gebruikt energie van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Jouw stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerperiode kan het ook nog eens koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder verstrekken we aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Erichem: een relatief goedkoop systeem en is een goede oplossing voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Door te informeren naar de subsidies, geen BTW en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Essent, Budget Energie, Eneco of Powerpeers, Delta, United Consumers, Oxxio, Vandebron. Door te salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een systeem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.600 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Erichem laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Het gehele systeem is jouw bron voor al het warme tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om warm water te produceren. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.650 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Belangrijke voordelen zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €175,00 t/m €350,00 per element.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als extra op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Erichem. In het gedeelte hieronder delen wij een aantal doelgerichte en gunstig geprijsde maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Erichem!

Vraag naar het adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Erichem: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het document deelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het verstandig om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur inspecteert je huis en berekent hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een duurzaam energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Ontdek beschikbare subsidies in Erichem

Alle huizen in Provincie Gelderland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder onderzoek je handige informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Erichem.

 • Subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerk aan gevel, dak, vloer, wanden, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Buren biedt mogelijk ook zelf regionale subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Buren vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Erichem afsluiten in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook voor andere regio’s zoals Zoelmond, Ravenswaaij en Beusichem).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizeneigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Buren.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Erichem

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Erichem?

Het energie maatwerkadvies Erichem is een adviesplan met concrete maatregelen voor het vergroenen van een pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het plan onderschrijft per maatregel de geraamde kosten en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Dan is dit energieadvies vereist. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het toont aan welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken. Door middel van dit adviesplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van woningtype, de omvang van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €175,00 tot wel €335,00. Voor een doorsnee huis kost dit advies circa €250,00. Het is raadzaam om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Erichem te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in samenspraak met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door deze constructie kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Dit is natuurlijk ook met een kostenbegroting en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Erichem voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een verbeterde energieprestatie mondt uit in een voordelige energierekening, een prettige omgeving om in te werken, lagere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie