Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zoelmond

Besparen op de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Zoelmond kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en controleert waar de kansen liggen. Het uiteindelijke advies is heel specifiek en geeft aan welke investeringen een energiebesparing realiseren en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energieadvies beschrijven ze overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de uitgezochte verduurzamingsmogelijkheden. Het energierapport is relevant voor alle particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke opties kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij verstrekt een maatwerkadvies met alle opties die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Onder andere: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per onderdeel kun je meer info vinden over de verwachte kosten, wat het rendement is en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Zoelmond die hun woninglabel willen verbeteren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zoelmond

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en zo de energienota te minderen. In dit rapport wordt grondig beschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat de totale investering is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Binnen dit advies kun je maatregelen overwegen zoals HR++ glas, infraroodpanelen, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een energie-expert komt bij jouw thuis langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze persoon neemt de woning op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij genereert een digitaal rapport met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur werkt individueel en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Ter verduidelijking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een ervaren energiedeskundige. Vakbekwame en ervaren energieadviseurs achterhaal je op de site centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zoelmond (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsadvies biedt een lijst met innovatieve verduurzamingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het verhogen van de isolatie van buitenmuren en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een deskundige energieadviseur. Ervaren maatwerkadviesbureaus zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is verstandig om enkele offertes te vragen van betrouwbare adviesbedrijven. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo precies als je kunt. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het overleg is georganiseerd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit portaal ontdek je een schema met investeringen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Zoelmond.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerk-adviesbedrijf loopt door de woning en checkt welke werkzaamheden doeltreffend zijn. Binnen een paar dagen verstuurt hij een betrouwbaar energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag kenmerken zoals de geraamde kosten, de besparing per jaar en de geschatte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Zoelmond laten uitvoeren). Deze vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Neem contact op met meerdere isolatie-vakmannen en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of de energie specialist daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Zoelmond vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een professionele energieadviseur. Het is raadzaam om een adviseur rondom je woonplaats te nemen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de tabel hieronder bieden we bedrijfsnamen en adresgegevens van goede adviesbedrijven die werken in de gemeente Buren. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Zoelmond

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zoelmond die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag direct te beginnen!

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zouden graag energie willen besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt inzicht in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het stuk hieronder introduceren we de meest interessante duurzaamheidsmaatregelen voor je woonhuis. Check ook meer informatie over bodem-water warmtepompen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Zoelmond

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een schoner milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1600,00€105,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10000,00€770,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5360,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3145,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€355,00€46,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €575,00€49,00 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind een energiedeskundige en ga direct aan de slag

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Zoelmond is onmisbaar om te gaan besparen. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer houd je de warmte binnen. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het klimaat, je beperkt het geluid van buiten en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn allerlei subsidies beschikbaar. Goed om te weten: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasgestookte CV-ketel. Het genereert warmte uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan gegenereerd worden d.m.v. een aantal zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder tref je relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Zoelmond: is een stuk minder duur en werkt ook uitstekend bij oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je betaald veel minder voor je stroom. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een financiering middels groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie, Eneco & Vandebron, Enegiedirect.nl, Delta, United Consumers, Powerpeers. Via de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen kost ongeveer €5.600 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Zoelmond laten plaatsen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat. Deze constructie levert snel warm tapwater in de douche en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het gebruik van warm water. Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (200 liter vat) is er al voor €3.900 (met plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen verstoring van de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €205,00 – €550,00 per IR-paneel.

Goede energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Zoelmond. In het gedeelte hieronder lees je een schema met populaire en aantrekkelijk geprijsde maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Start met een persoonlijk energieadvies in Zoelmond!

Vraag naar het adviesgesprek en achterhaal hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Zoelmond: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat nuttige maatregelen die je kunt uitvoeren om te besparen op de energielasten. Dit advies vertelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en onderzoekt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een uitstekend energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Zoelmond

Alle woningen in Provincie Gelderland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand kan je aan de slag met up-to-date info over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Zoelmond.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isoleren van (spouw)muur, vloer, dak, wanden, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Buren hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Buren vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Zoelmond afsluiten in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit zelf te financieren. Kom je geld tekort? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Zennewijnen, Beusichem en Heesselt).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonneboilers, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Buren.
 • Je hypotheek oprekken: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Zoelmond

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zoelmond?

Het energie maatwerkadvies Zoelmond is een rapport met aanbevelingen voor de vergroening van een woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het installeren van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit energieplan geeft per maatregel de verwachte kosten en de terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huiseigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op dat moment is dit plan een must. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Aan de hand van dit adviesrapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van woningtype, de omvang van de woning en de betrokken adviseur. De prijs ligt tussen de €245,00 tot en met €315,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het hele traject ongeveer €270,00. Het is nuttig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Zoelmond aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door deze constructie kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen inkopen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energie-expert maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf informeert bij de eigenaren wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Uiteraard inclusief de verwachte prijzen en de besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Zoelmond voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw document geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een optimale energieprestatie draagt bij aan een lagere energierekening, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de voorwaarden.

Plaats een reactie