Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Buren

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Buren biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt thuis langs voor doelgericht advies en inspecteert de verschillende optie. Het energieadvies laat woningeigenaren zien welke maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkadvies check je gedetailleerd de kosten en baten van de uitgezochte investeringskeuzes. Het energiebesparingsadvies is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Je ontvangt een energierapport met alle energiebesparende maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Denk aan: ventileren met WTW, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per maatregel krijg je inzicht in een kostenbegroting wat het je oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Buren die duurzame investeringen willen uitvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-buren

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te drukken. In het advies wordt nauwkeurig omschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat het kost, en wat de totale besparing is. Daarbij kun je denken aan maatregelen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, HR++ glas, infraroodpanelen, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een specialist op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om een goed advies te kunnen geven. Deze adviseur check jouw huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle maatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Goed om te weten: Deze maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De inspecties moeten gedaan worden door een betrouwbare energie-expert. Professionele en ervaren energieadviseurs contacteren via centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Buren (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsrapport geeft een overzicht met innovatieve vergroeningsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van de gevel en het laten plaatsen van zonnecellen. Hierna bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Professionele energieadviseurs vind je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is slim om diverse offertes te ontvangen van gediplomeerde bedrijven. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is belangrijk. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je tot een opsomming met investeringen die mogelijk geschikt zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Buren.

 4. Neem het energierapport door

  Het maatwerkadviesbureau komt langs en inspecteert welke duurzaamheidsmaatregelen passen bij de woning. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een doorgerekend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel delen ze onderwerpen zoals de verwachte prijzen, het rendement en de geraamde terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Buren laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met isolatie-deskundigen en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn pand?

Contacteer energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Buren vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een erkende energieadviseur. Het is verstandig om een maatwerk adviesbedrijf uit de omgeving te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van betrouwbare energieadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Buren. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Buren

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je direct een afspraak inplannen? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Buren die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen beginnen met energie besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van verschillende bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het gedeelte hieronder delen wij de meest populaire duurzame oplossingen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over bodem-water warmtepomp.

Het comfort van een energiezuinige woning in Buren

 1. Beperk de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer info)€3575,00€435,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11925,00€640,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5150,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3060,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€390,00€42,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1175,00€195,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk energiespecialisten en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Buren is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is milieubewust, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis is interessanter op de markt. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Advies: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. CV-ketel op gas. Hij gebruikt energie van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. In de hete maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder delen wij relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Buren: betaalbaar en werkt ook uitstekend bij wat oudere huizen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Essent, Vattenfall, Budget Energie & Oxxio, Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta. Met de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.150 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Buren laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik die nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.400 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen ongewenste luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit op zo’n €165,00 t/m €375,00 per infraroodpaneel.

Praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Buren. Hieronder delen we daarom een aantal belangrijke en interessant geprijsde maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Buren!

Informeer naar een adviesgesprek en kom erachter hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Buren: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat nuttige maatregelen die uit te voeren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit advies bespreekt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur analyseert de woning en bekijkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een actueel energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Buren

De meeste panden in Provincie Gelderland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk los van het gas komen. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder delen wij actuele informatie de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Buren.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatie van (spouw)muur, wanden, gevel, dak, ramen.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Buren biedt mogelijk aanvullende lokale subsidiepotjes of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Buren zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Buren vergelijken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook geldig voor o.a. Bunnik, Houten en Neder-Betuwe).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee particulieren en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor gevelisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een woning die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Buren.
 • Je hypotheek oprekken: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Buren

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Buren?

Een energie maatwerkadvies Buren is een rapport met een plan van aanpak voor het duurzamer maken van een woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsplan biedt per maatregel de geschatte kosten en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huizenbezitters die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Op dat moment is dit adviesplan verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is heel specifiek en geeft aan welke werkzaamheden helpen om de energiekosten te reduceren. A.d.h.v. dit plan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de totale oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €175,00 – €325,00. Voor een standaard huis kost het ongeveer €270,00. Het is slim om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Buren te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door die strategie kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten doen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners de woonwensen om het complex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners ontvangen netjes een mail met het financiële plaatje en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Buren voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een geoptimaliseerde energieprestatie geeft gunstigere energierekeningen, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzame oplossingen. Tip: op de site van het RVO voor aanvullende details.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie