Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Rijswijk

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Rijswijk kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en deelt wat er mogelijk is. Het energiebesparingsadvies verduidelijkt welke maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkadvies bekijk je in detail de kosten en baten van de verschillende investeringsopties. Het verduurzamingsplan is geschikt voor particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Je krijgt een energieplan met alle mogelijk interessante maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel vind je de verwachte kosten, wat het oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Rijswijk die hun woning duurzamer willen maken en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-rijswijk

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor privé-woningen en kantoren dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te verlagen. In het onderzoek wordt gedetailleerd weergegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat het kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daarbij heb je de keuze uit maatregelen zoals zonneboiler, warmtepomp, HR++ glas, dakisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert zal een bezoek inplannen om jouw doelstellingen door te nemen. Deze deskundige check jouw huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle duurzaamheidsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Dit rapport moet zijn geschreven door een gediplomeerde energie-expert. Deskundige en neutrale energieadviseurs kan je vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Rijswijk (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieplan geeft een overzicht met uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, isolatie van buitenmuren met PIR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In onze stappenplan bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een professionele energie-expert. De juiste energie specialisten check je op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Let op: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is slim om minimaal 2 offertes te verkrijgen van gecertificeerde maatwerkadviesbureaus. Geef een duidelijke briefing. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is essentieel. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je tot een overzicht van investeringen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Rijswijk.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een maatwerkadviseurs bezoekt je aan huis en calculeert welke maatregelen doeltreffend zijn. Kort hierop verstuurt hij een kwalitatief energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze details zoals de uiteindelijke kosten, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je extra vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Rijswijk laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie specialisten en installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de energieconsultant hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woning?

Informeer bij energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Rijswijk vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een neutrale expert. Het is nuttig om een expert uit de regio te contacteren. Ze kennen het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de onderstaande tabel delen we adres-informatie van professionele energie specialisten die werken in de gemeente Buren. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Rijswijk

Uitgelichte specialisten: direct online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Rijswijk die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Het is lastig waar je moet beginnen! Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Maar waar moet ik dan aan denken? In het gedeelte hieronder noemen we de meest geschikte duurzaamheidsmaatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over vloer isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Rijswijk

 1. Een gunstigere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1765,00€145,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5830,00€1070,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4550,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3220,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€435,00€38,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1225,00€195,00 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek energiedeskundige en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Rijswijk is een hele goede keuze. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dat heeft veel pluspunten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is goed voor het milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Noemenswaardig: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasketel. Het genereert warmte uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Stroom kan jij eventueel verkrijgen middels een aantal zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. In het blokje hieronder ontdek je relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en maakt het tapwater warm. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Rijswijk: een relatief goedkoop systeem en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, een 0% BTW-tarief en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall, Engie en Vandebron, Delta, United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Middels het salderingsprincipe krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een systeem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.600 en kan je terugverdienen in +/- 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een focus op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Rijswijk aanschaffen? Dan betaal je geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler is een collector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Het verwarmingssysteem genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten (voor het opwekken van warm water). Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.200 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Goede pluspunten zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €245,00 – €525,00 per element.

Goede energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Rijswijk. Onderstaand vind je om die reden een lijstje met belangrijke en betaalbare maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Rijswijk!

Vraag naar het adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Rijswijk: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat duurzame investeringen die je kunt uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesrapport deelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een uitstekend energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Rijswijk

Alle huizen in Provincie Gelderland moeten energiezuniger worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand lees je handige informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Rijswijk.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, dak, wanden, (spouw)muur, ramen.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Buren biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidie-plannen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Buren vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Rijswijk gebruiken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit te betalen met eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We lichten graag het een en ander toe (ook relevant voor o.a. Wadenoijen, Eck en Wiel en Kerk Avezaath).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Buren.
 • Je eigen hypotheek ophogen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Rijswijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Rijswijk?

Een energie maatwerkadvies Rijswijk is een document met een plan van aanpak voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het gebruik van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit energieadvies bespreekt per maatregel de kosten en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor huizeneigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die gevallen is dit adviesplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het stelt bloot welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit plan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden berekend op basis van het soort woning, de oppervlakte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De kosten variëren tussen de €210,00 t/m €315,00. Voor een normale tussenwoning kost het energieadvies je gemiddeld €275,00. Het is aan te raden om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Rijswijk op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men collectief CO2 besparende maatregelen inkopen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bureau vraagt bewoners naar de eisen en wensen om het flatgebouw te optimaliseren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geraamde kosten en de geschatte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Rijswijk voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een optimale energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, een verbeterd werkcomfort, lagere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie