Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kerk Avezaath

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik beginnen met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Kerk Avezaath is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en deelt wat de mogelijkheden zijn. Het uiteindelijke advies laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing realiseren en een prettige leefomgeving bevorderen. In het advies bekijk je uitgebreid de kosten en de terugverdientijd van de uitgezochte verduurzamingsmaatregelen. Het advies is bedoeld voor Nederlandse particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij biedt een maatwerkadvies met alle duurzame investeringen die geschikt zijn voor je woning.
 • Bekijk de effecten van: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per onderwerp lees je de minimale prijzen, het rendement en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Kerk Avezaath die hun woning duurzamer willen maken en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-kerk-avezaath

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en daarmee de energiekosten te verlagen. In dit rapport staat dus heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de prijs is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daarbij kun je maatregelen overwegen zoals dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas. Het is een eenvoudige procedure. Een specialist op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw wensen te inventariseren. Deze deskundige doet een grondige analyse en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie en het totale rendement Disclaimer: Deze maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Ga je jouw huis verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een professionele energiecoach / deskundige. Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs kun je zoeken via het platform centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kerk Avezaath (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsplan biedt een lijst met alle duurzaamheidsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met glaswol en het toepassen van zonnecellen. In onze stappenplan laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een professionele energie-specialist. Geschikte energie adviseurs kan je bekijken op Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te raden om 2 of 3 offertes te verkrijgen van gecertificeerde adviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo nauwkeurig mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een overzicht van werkzaamheden die relevant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Kerk Avezaath.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau brengt een bezoek aan huis en calculeert welke groene maatregelen aan te bevelen zijn. Kort hierop verstuurt hij een onderbouwd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen noteren ze details zoals het kostenplaatje, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Bij deze afspraak is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Kerk Avezaath laten uitvoeren). Deze deskundige vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan heb je andere bedrijven nodig. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-partijen en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn woonruimte?

Check energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Kerk Avezaath vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gecertificeerde energie specialist. Het is beter om een adviseur uit jouw eigen regio te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel vind je adres-informatie van professionele energie specialisten die werken in de gemeente Tiel. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Kerk Avezaath

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Direct een afspraak maken? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kerk Avezaath die direct tot je beschikking zijn. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen hun energierekening minderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand delen wij de gunstigste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over verduurzamingsmaatregelen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Kerk Avezaath

 1. Beperk de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Een gunstigere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (klik voor meer info)€2495,00€150,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4575,00€945,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5280,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2880,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€340,00€37,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €575,00€49,00 p/jaar
Kosten en baten van duurzaamheidsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Kerk Avezaath is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer gaat er minder warmte verloren. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is een groene investering, het houdt harde geluiden buiten de deur en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele HR-ketel. Het pakt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Jouw stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je huis. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder ontdek je extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater opwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Kerk Avezaath: een betaalbaar alternatief en kan eenvoudig worden gebruikt in wat oudere huizen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Zonnepanelen laten plaatsen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Met een groot subsidie-voordeel, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Engie, Vattenfall, Essent of Powerpeers, Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers. Door de salderingsmaatregel kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een set met 10 zonnepanelen is al te plaatsen voor €5.600 en heb je terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Kerk Avezaath kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler betekent een collector op het dak en een voorraadvat. Het boilersysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor het gebruik van warm water. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.000 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een gunstig energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €235,00 t/m €525,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Kerk Avezaath. Hieronder lees je een lijst met krachtige en betaalbare energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Direct persoonlijk energieadvies in Kerk Avezaath!

Zet een adviesgesprek in de agenda en vind uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Kerk Avezaath: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt nuttige maatregelen die geschikt zijn om te besparen op de energielasten. Het advies geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en checkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label toont hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzaam je woning met subsidies in Kerk Avezaath

Alle woningen in Provincie Gelderland moeten het energieverbruik minderen en op de lange termijn nul op de meter worden. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In dit blokje vind je up-to-date info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Kerk Avezaath.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het laten isoleren van ramen, (spouw)muur, wanden, gevel, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Tiel hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tiel kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Kerk Avezaath opzoeken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is om dit met eigen geld te betalen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We vertellen je er graag meer over (ook relevant voor o.a. Zoelen, Maurik en Kapel Avezaath).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tiel.
 • Je hypotheek oprekken: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Kerk Avezaath

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kerk Avezaath?

Een energie maatwerkadvies Kerk Avezaath is een adviesplan inclusief suggesties voor het duurzamer maken van een woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsplan geeft per maatregel de geraamde kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situaties is dit besparingsplan een must. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat woningeigenaren zien welke opties jouw woning verduurzamen. Middels dit rapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type woning, de grootte van de woning en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €245,00 t/m €310,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het hele traject ongeveer €250,00. Het is aan te bevelen om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Kerk Avezaath te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen inplannen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau inventariseert bij de bewoners het wensenlijstje om het wooncomplex duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners ontvangen netjes een mail met het kostenplaatje en de uiteindelijke terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Kerk Avezaath voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een duurzamere energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, een beperkte milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie