Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Maurik

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik beginnen met woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of zonnepanelen op het dak leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Maurik geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en bekijkt waar besparingen mogelijk zijn. Het energiebesparingsadvies toont aan welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het energielabel verbeteren. In het verduurzamingsrapport vind je overzichtelijk de kosten en baten van de geselecteerde woningaanpassingen. Het verduurzamingsplan is een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke opties een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij schrijft een energieadvies met alle mogelijk interessante maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Investeer bijv. in: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je aspecten achterhalen zoals de investering, wat het rendement is en de terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Maurik die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-maurik

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om een pand energiezuiniger te worden en daarmee de energiekosten te verlagen. In dit rapport wordt zorgvuldig vermeld welke maatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hiervoor kun je denken aan maatregelen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, HR++ glas, dakisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken. Deze expert bekijkt de woning volledig en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Er wordt een rapport opgesteld met een overzichtelijke weergave van de verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te weten: Iedere maatwerkadviseur werkt als specialist en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet altijd worden geschreven door een onafhankelijke vakman. Gekwalificeerde en ervaren energieadviseurs bekijk je op centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Maurik (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het plan geeft een overzicht met bruikbare verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van de buitengevel en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende alinea bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een erkende energie-expert. Geschikte adviesbedrijven vind je op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is goed om minimaal 2 offertes te ontvangen van erkende EPA-adviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo precies mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is essentieel. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een weergave met opties die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Maurik.

 4. Het energierapport doornemen

  Het adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en inspecteert welke duurzame investeringen doeltreffend zijn. Binnen een paar dagen krijg je een doorgerekend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen toont het rapport bijzonderheden als de minimale prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en ook de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Hier kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Maurik laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Zoek daarom contact met isolatie specialisten en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw pand?

Vind energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Maurik vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is goed om een maatwerkadviseur uit de regio te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de lijst hieronder vind je adresgegevens van mogelijk interessante energie specialisten die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Buren. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Maurik

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Maurik die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen hun energierekening minderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In onze keuzegids behandelen we de meest interessante vergroeningsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk ook onze pagina met informatie over woning isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Maurik

 1. Een lagere energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Het is goed voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een gunstigere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1710,00€140,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6565,00€1015,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5455,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3320,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€400,00€25,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €31,50€31,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Zoek energiedeskundige en start vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Maurik is dan eigenlijk de basis. Door middel van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte behouden. Het kent gunstige effecten: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van meer comfort in huis, je gebruikt minder fossiele energie, het werkt ook geluidswerend en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele CV-ketel. Het vangt warmte op uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De aanvullende stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder behandelen we aanvullende informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en levert warm tapwater in huis. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Maurik: is een stuk betaalbaarder en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Door te informeren naar de subsidies, geen BTW en de zeer aantrekkelijke groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, Eneco, GreenChoice, Vattenfall of Delta, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, United Consumers. Middels het salderingsprincipe krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.800 en kan je terugverdienen in +/- 6 – 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Maurik bestellen? Dan betaal je niet eens BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Deze constructie zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Dit systeem werkt goed samen met een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) is er te bestellen vanaf €3.950 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

De werking van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Ideaal voor in de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, minimaal energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen ramen we op +/- €245,00 t/m €475,00 per element.

Andere praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Maurik. Onderstaand tref je een lijst met handige en betaalbare verduurzamingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Maurik!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Maurik: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt verduurzamingsmaatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Dit besparingsplan toont bovendien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur bekijk het huis en checkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Het woninglabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Een duurzame woning met subsidies in Maurik

Alle huizen in Provincie Gelderland moeten verduurzaamd worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje tref je praktische informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Maurik.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerk aan gevel, ramen, vloer, dak, (spouw)muur.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Buren heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Buren kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Maurik bekijken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook relevant voor o.a. Kapel Avezaath, Rijswijk en Wadenoijen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Buren.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Maurik

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Maurik?

Het energie maatwerkadvies Maurik is een adviesplan met tips en aanbevelingen voor de vergroening van je pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het adviesplan komt per maatregel met de geraamde kosten en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor huizeneigenaren die hun woning zuiniger willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor deze situaties is dit energieplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat woningeigenaren zien welke keuzes jouw energierekening doen dalen. Door gebruik te maken van dit rapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hebben te maken met het type huis, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €190,00 t/m €330,00. Voor een gemiddelde woning betaal je ongeveer €245,00. Wij adviseren om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Maurik aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men collectief CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het inspectiebureau achterhaalt bij de bewoners de woonwensen om het appartementencomplex groener te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte kosten en de besparing per jaar.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Maurik voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een verbeterde energieprestatie zorgt voor gunstigere energierekeningen, een prettig werkklimaat, lagere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzaamheidsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie