Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wadenoijen

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of zonnepanelen op het dak leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Wadenoijen zal je verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en inspecteert waar de mogelijkheden liggen. Het plan stelt bloot welke energiebesparende maatregelen het energieverbruik laten dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het aanbevelingen-rapport check je grondig de initiële investering en het rendement van de getoonde verduurzamingsopties. Het aanbevelingen-rapport is ontworpen voor alle particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies toont welke energiebesparende maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Uiteindelijk krijg je een maatwerkadvies met alle duurzame investeringen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per optie toont het rapport de geschatte kosten, wat het rendement is en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Wadenoijen die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-wadenoijen

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te minimaliseren. In het onderzoek wordt grondig beschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. In dat kader kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere HR++ glas, infraroodpanelen, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om jouw doelstellingen door te nemen. Deze deskundige doet een grondige analyse en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Er wordt een rapport opgesteld met alle energiebesparingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Belangrijk: Deze maatwerkadviseur werkt als specialist en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Let op: Wil je jouw woning duurzamer maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een gekwalificeerde adviseur. Professionele en onafhankelijke energieadviseurs kan je achterhalen via centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wadenoijen (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsrapport geeft een overzicht met alle maatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren en het gebruik van een zonneboiler. In onze stappenplan leggen we precies uit wat je moet doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerk adviseur. Erkende maatwerkadviesbureaus zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie experts kunnen individuele tarieven rekenen. Het is beter om minimaal 2 offertes te vragen van erkende bedrijven. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees heel concreet. Offertes vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Komt er een specialist langs? Bereid jezelf goed voor. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een weergave met energiebesparende maatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Wadenoijen.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt langs en analyseert welke maatregelen passen bij de woning. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een betrouwbaar energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen beschrijven ze randzaken zoals de geraamde kosten, het rendement en ook de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Daarbij kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Wadenoijen laten uitvoeren). Deze expert weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatiebedrijven en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Wadenoijen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een betrouwbare specialist. Wij adviseren om een adviesbedrijf rondom je woonplaats te contacteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de tabel hieronder doorzoek je gegevens van professionele vakmensen die diensten aanbieden in de gemeente Tiel. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Wadenoijen

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wadenoijen die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel consumenten willen hun energierekening minderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in verschillende bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In de tekstblokjes hieronder delen wij de meest voorkomende verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over elektrisch koken.

Het comfort van een energiezuinige woning in Wadenoijen

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (meer over woningisolatie)€3375,00€380,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4680,00€960,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4865,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3140,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€355,00€29,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €580,00€45,50 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Zoek een adviseur en ga direct aan de slag

Energie besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Wadenoijen is een minimale vereiste. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte binnenshuis. De effecten zijn positief: je kan besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasketel. Deze installatie profiteert van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Deze extra stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je woning. Tijdens de warme maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte lees je handige info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en levert warm tapwater in huis. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Wadenoijen: is een stuk betaalbaarder en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en/of een financiering middels groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie, Eneco en Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron, Oxxio, Powerpeers. Dankzij de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.950 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Wadenoijen laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 150 liter) komt uit op ongeveer €3.100 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Wat dit zo prettig maakt is: geen verstoring van de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €200,00 t/m €375,00 per ruimte.

Voordelige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Wadenoijen. Hieronder vind je daarom een aantal krachtige en aantrekkelijk geprijsde vergroeningsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Wadenoijen!

Regel een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Wadenoijen: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt verduurzamingsmaatregelen die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Het plan geeft ook inzicht in wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur neemt de woning op en onderzoekt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label indiceert hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een duurzaam energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Wadenoijen

Praktisch alle huis in Provincie Gelderland moeten verduurzaamd worden en op termijn volledig los van het gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand verstrekken we handige informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Wadenoijen.

 • Subsidie voor isoleren: 30% van de totale factuur voor isolatie van vloer, gevel, (spouw)muur, ramen, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Tiel biedt mogelijk ook zelf individuele subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tiel zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Wadenoijen gebruiken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Tull en ’t Waal, Kerk Avezaath en Zoelen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tiel.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Wadenoijen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wadenoijen?

Dit energie maatwerkadvies Wadenoijen is een adviesplan met daarin concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van jouw woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit adviesrapport geeft per maatregel de verwachte prijzen en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit energieadvies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het toont aan welke energiebesparende maatregelen jouw energierekening doen dalen. D.m.v. dit rapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van huistype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €245,00 – €290,00. Voor een gemiddelde woning betaal je ongeveer €275,00. Wij adviseren om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Wadenoijen te verkrijgen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in samenspraak met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen inplannen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau inventariseert bij de bewoners de woonwensen om het wooncomplex te optimaliseren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. In het document vinden bewoners ook de uiteindelijke kosten en de besparing per jaar.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Wadenoijen voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw document geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een verfijnde energieprestatie zorgt voor gunstigere energierekeningen, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie