Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zoelen

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Moet ik isoleren, een hybride warmtepomp kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Zoelen is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt thuis langs voor doelgericht advies en verkent wat de opties zijn. Het rapport is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen een energiebesparing realiseren en het comfort verhogen. In de aanbevelingen onderzoek je heel specifiek de kosten en de terugverdientijd van de verschillende duurzame keuzes. Het aanbevelingen-rapport is relevant voor alle particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij verstrekt een verslag met alle werkzaamheden die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Kies voor: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Per optie krijg je inzicht in de kosten, wat de effecten zijn en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Zoelen die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-zoelen

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en daarmee de energiekosten te reduceren In het advies wordt grondig beschreven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de totale investering is, en wat de totale besparing is. Hiervoor kun je maatregelen laten uitvoeren zoals HR++ glas, warmtepomp, dakisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Het is heel simpel. Een expert op het gebied van energie neem contact op om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze expert neemt jouw huis op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. Het rapport omvat ook een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een betrouwbare specialist. Vakbekwame en onafhankelijke energieadviseurs zoek je via de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zoelen (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het adviesplan biedt een lijst met innovatieve duurzame oplossingen die toepasbaar zijn op jouw huis. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, buitenmuurisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende alinea leggen we precies uit wat je moet doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een ervaren maatwerk adviseur. De juiste energie experts kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Belangrijk: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energie specialisten kunnen individuele tarieven rekenen. Het is raadzaam om minimaal 2 offertes te vragen van onafhankelijke energieadviseurs. Geef een duidelijke briefing. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil jij alles gaan uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is essentieel. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een advies met mogelijk interessante maatregelen die mogelijk interessant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Zoelen.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een adviseur komt op locatie en stelt vast welke verduurzamingsmaatregelen hun doel goed bereiken. Niet veel later verkrijg je een compleet energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel delen ze eigenschappen zoals de kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Zoelen laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met isolatie-deskundigen en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn woonruimte?

Vind energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Zoelen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een BRL9500-02 gecertificeerde specialist. Wij adviseren om een adviesbedrijf uit de regio te benaderen. Ze kennen het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de tabel hieronder vind je bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk beschikbare vakmensen die diensten aanbieden in de gemeente Buren. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Zoelen

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zoelen die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen besparen op de energiekosten. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het stuk hieronder introduceren we de beste vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over tochtwerende strips.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Zoelen

 1. Een gunstige energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van de woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1880,00€135,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4140,00€740,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5295,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3210,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€345,00€27,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1350,00€200,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Vind een energiedeskundige en begin vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Zoelen is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is milieubewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis wordt meer waard. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Disclaimer: voor de arbeid voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele CV-ketel. Het pakt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In de opsomming hieronder vind je relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Zoelen: gunstig geprijsd en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, GreenChoice, Engie, Essent of Powerpeers, United Consumers, Vandebron, Enegiedirect.nl, Delta. Via de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een goede set met 10+ panelen laat je al plaatsen vanaf €4.800 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Zoelen laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we de speciale zonnecollector (op het dak) en een buffervat voor het water. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor het gebruik van warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.350 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (v.a. 50cm bij 100 cm).

De werking van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €155,00 tot €400,00 per infraroodpaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Zoelen. Bijgaand doorzoek je een lijst met populaire en aantrekkelijk geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Zoelen!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Zoelen: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat duurzame investeringen die geschikt zijn om je woning te verduurzamen. Dit energieplan geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur komt je huis en checkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label indiceert de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit huislabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Ontdek beschikbare subsidies in Zoelen

Praktisch alle huis in Provincie Gelderland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder verstrekken we actuele informatie de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Zoelen.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isoleren van wanden, ramen, dak, (spouw)muur, gevel.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Buren heeft mogelijk verschillende individuele subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Buren zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Zoelen opzoeken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje hieronder vind je meer info (ook relevant voor o.a. t Goy, Kapel Avezaath en Schalkwijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor gevelisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een huis met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Buren.
 • Extra stukje hypotheek nemen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Zoelen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zoelen?

Dit energie maatwerkadvies Zoelen is een energieplan met aanbevelingen voor het verduurzamen van jouw woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het rapport bespreekt per maatregel de geraamde kosten en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huiseigenaren die willen verduurzamen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Voor die situatie is dit document noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen jouw energierekening doen dalen. D.m.v. dit plan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van de woning en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €205,00 tot ongeveer €295,00. Voor een doorsnee huis kost dit advies circa €265,00. Het is nuttig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Zoelen te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door die strategie kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen inkopen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het adviesbedrijf kijkt samen met bewoners naar wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het rapport vinden de eigenaren ook de geschatte prijzen en de jaarlijkse besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Zoelen voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een optimale energieprestatie resulteert in lagere lasten, een prettige omgeving om in te werken, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen. Bezoek RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie