Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Schalkwijk

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Is het slim om te isoleren, een warmtepompsysteem kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Schalkwijk kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en omschrijft waar de mogelijkheden liggen. Het energiebesparingsadvies is heel specifiek en geeft aan welke keuzes jouw energierekening direct doen dalen en het energielabel verbeteren. In het aanbevelingen-rapport bieden ze nauwkeurig de kosten en baten van de bekende duurzame keuzes. Het verduurzamingsplan is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij biedt een energiebesparingsadvies met alle duurzame investeringen die geschikt zijn voor je woning.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel vind je de verwachte kosten, wat het rendement is en de totale terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Schalkwijk die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-schalkwijk

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor particuliere en zakelijke objecten dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te reduceren In het document wordt grondig beschreven welke maatregelen interessant zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het rendement is. In dat kader kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energieadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze expert bekijkt de woning volledig en berekent welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een lijst met vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een calculatie van de kosten en de besparing. Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Update: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een deskundige energiecoach / deskundige. Professionele en neutrale energieadviseurs check je het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Schalkwijk (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsadvies geeft concreet advies dankzij een overzicht met innovatieve verduurzamingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, het plaatsen van gevelisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In onze stappenplan leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een ervaren maatwerkadviseur. Betrouwbare bedrijven vind je op centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten zijn vrij in hun pricing. Het is aan te raden om minimaal 2 offertes te vragen van objectieve maatwerkadviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees heel concreet. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een lijst met mogelijk interessante maatregelen die relevant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Schalkwijk.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een adviseur komt op locatie en zoekt uit welke maatregelen hun doel goed bereiken. Op basis hiervan mailt hij het doorberekende energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel noteren ze details zoals het financiële plaatje, de besparing en de verwachte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Hier kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Schalkwijk laten uitvoeren). De specialist weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en installateurs. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je pand?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Schalkwijk vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een neutrale vakman. Het is goed om een maatwerkadviseur uit de regio te selecteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Bijgaand doorzoek je contactgegevens van erkende energie adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Houten. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Viac B.V.De Bouw 1313991SZHouten
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Schalkwijk

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Schalkwijk die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen graag hun energieverbruik beperken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft je een inkijkje in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In het stuk hieronder bieden we informatie rondom de aantrekkelijkste vergroeningsmaatregelen voor je woonhuis. Check ook meer informatie over zuinige douchekoppen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Schalkwijk

 1. Een gunstige energienota: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (lees meer over isolatie)€2430,00€175,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€12075,00€695,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4915,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3105,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€335,00€32,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €37,00€25,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Bekijk beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Schalkwijk is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Woningisolatie is essentieel: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is klimaatbewust, het functioneert tevens als een geluidswal en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn diverse subsidies te selecteren. Disclaimer: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor CV-ketel op gas. Hij gebruikt energie van de lucht of grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze extra stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. Tijdens de warme maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder delen we relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en maakt het tapwater warm. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Schalkwijk: is een stuk minder duur en werkt ook uitstekend bij woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Vattenfall, Essent, Budget Energie of Delta, Oxxio, United Consumers, Vandebron, Powerpeers. Door de salderingsmaatregel is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen kost ongeveer €5.850 en heb je terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Wil je zonnepanelen in Schalkwijk laten plaatsen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonlicht gevoelige zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten die nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.850 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is plus minus 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 60 tot 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €240,00 t/m €475,00 per warmtepaneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Schalkwijk. In dit blokje vind je om die reden een overzicht met effectieve en goedkope verduurzamingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Schalkwijk!

Regel een adviesgesprek en achterhaal hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Schalkwijk: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat duurzame investeringen die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Dit energieplan laat woningeigenaren ook zien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur komt je huis en checkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label indiceert hoe zuinig een huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een actueel energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Schalkwijk

De meeste panden in Provincie Utrecht moeten verduurzamen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder onderzoek je handige informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Schalkwijk.

 • Subsidie voor isoleren: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, (spouw)muur, dak, wanden, vloer.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Houten biedt mogelijk ook diverse lokale subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Houten vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Schalkwijk opzoeken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Werkhoven, Tull en ’t Waal en Ossenwaard).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, warmtepompen, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Houten.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Schalkwijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Schalkwijk?

Een energie maatwerkadvies Schalkwijk is een adviesplan met suggesties voor de verduurzaming van je huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het adviesplan behandelt per maatregel de minimale prijzen en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningbezitters die hun woning zuiniger willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situaties is dit rapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen jouw huis duurzamer kunnen maken. Via dit energieadvies kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de totale oppervlakte en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €210,00 tot ongeveer €325,00. Voor een doorsnee huis kost het energieadvies je gemiddeld €265,00. Het is slim om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Schalkwijk te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen inplannen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuiniger te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Dit is natuurlijk ook met een kostenbegroting en de besparing per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Schalkwijk voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie draagt bij aan lagere lasten, een prettige omgeving om in te werken, een gunstigere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de maatregelen. Bezoek RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie