Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ossenwaard

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Ossenwaard zal je verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en controleert de diverse opties. Het plan is concreet en vertelt welke alternatieven relevant zijn voor jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het aanbevelingen-rapport onderschrijven ze uitvoerig de kosten en de terugverdientijd van de verschillende maatregelen. Het rapport met aanbevelingen is aantrekkelijk voor particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij verstrekt een maatwerkadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Bekijk de effecten van: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel vind je de minimale prijzen, wat het oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Ossenwaard die het huis willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-ossenwaard

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te verkleinen. In het rapport wordt zorgvuldig vermeld welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daarbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: spouwmuurisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas, vloerisolatie, warmtepomp. Het is niet ingewikkeld. Een energieadviseur belt jouw voor een afspraak om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert analyseert het huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Hij genereert een digitaal rapport met alle maatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Jouw maatwerkadviseur is objectief en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Wens je een energiezuinige woning, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een gecertificeerde adviseur. Deskundige en neutrale energieadviseurs zoek je via www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ossenwaard (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het adviesplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met verschillende duurzaamheidsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, isolatie van buitenmuren of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het stappenplan hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een erkende adviseur. Erkende EPA-adviseurs zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Belangrijk: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energieadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is verstandig om 2 of 3 offertes te zoeken van deskundige specialisten. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een overzicht van investeringen die relevant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Ossenwaard.

 4. Energierapport samen doornemen

  De energie specialist komt thuis langs en onderbouwt welke duurzaamheidsmaatregelen hun doel goed bereiken. Vervolgens krijg je een betrouwbaar energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen lees je aspecten zoals de geraamde kosten, de jaarlijkse besparing en de geschatte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Op dat moment is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Ossenwaard laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met technici, isolatiebedrijven en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je pand?

Informeer bij energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Ossenwaard vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een erkende specialist. Het is nuttig om een adviesbedrijf rondom je woonplaats te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Hieronder vind je gegevens van mogelijk interessante adviesbureaus die actief zijn in de gemeente Vijfheerenlanden. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Wawerta Adviest Haantje 13985PDWerkhoven
Viac B.V.De Bouw 1313991SZHouten
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Rohlof Real Estate – Van der ReeDe Vos 273972VDDriebergen-Rijsenburg
ECONNETIC B.V.Hoofdstraat 2483972LKDriebergen-Rijsenburg
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Ossenwaard

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ossenwaard waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningeigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In het stuk hieronder noemen we de belangrijkste duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over LED-verlichting.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Ossenwaard

 1. Een lagere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (lees meer over isolatie)€3500,00€470,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10075,00€715,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5100,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3030,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€470,00€52,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1050,00€175,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare deskundigen en start vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Ossenwaard is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is een absolute must: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn veel subsidies te selecteren. Belangrijk feit: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasketel. Het onttrekt warmte aan bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Jouw stroom kan je halen uit innovatieve zonnepanelen. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder verstrekken we relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en kan ook het tapwater verwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Ossenwaard: een betaalbaar alternatief en is een goede oplossing voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te informeren naar de subsidies, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Vattenfall, Eneco, Essent of Delta, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, United Consumers. Via de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost ongeveer €4.500 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Ossenwaard bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler wordt gevormd door de speciale zonnecollector (op het dak) en een buffervat voor jouw warmte water. Het gehele systeem levert snel warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om water te verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 150 liter) kost ongeveer €3.350 inclusief installatie.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Goede pluspunten zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een gunstig energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €230,00 – €400,00 per paneel.

Goede energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Ossenwaard. In het gedeelte hieronder delen we daarom een overzicht met praktische en voordelige vergroeningsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Ossenwaard!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Ossenwaard: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat maatregelen die uit te voeren zijn om energiebesparingen te realiseren. Het plan laat woningeigenaren ook zien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur inspecteert je huis en analyseert de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Ossenwaard

Alle woningen en panden in Provincie Utrecht moeten verduurzamen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder delen wij bruikbare informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Ossenwaard.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, vloer, gevel, dak, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Vijfheerenlanden biedt mogelijk ook zelf lokale subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Vijfheerenlanden tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Ossenwaard opvragen in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook voor andere regio’s zoals Driebergen-Rijsenburg, t Goy en Odijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huiseigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Vijfheerenlanden.
 • Je hypotheek oprekken: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Ossenwaard

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ossenwaard?

Dit energie maatwerkadvies Ossenwaard is een advies met verschillende opties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsrapport geeft per maatregel de investering en het rendement. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huizenbezitters die willen verduurzamen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor die situatie is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke maatregelen jouw woning verduurzamen. A.d.h.v. dit document kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, de oppervlakte van de woning en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €190,00 tot €295,00. Voor een doorsnee huis betaal je ongeveer €270,00. Tip: het is handig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Ossenwaard te verkrijgen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het inspectiebureau achterhaalt bij de bewoners de wensen en behoeftes om het complex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geschatte prijzen en de besparing.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Ossenwaard voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een groenere energieprestatie resulteert in een voordelige energierekening, een aangenaam binnenklimaat, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie