Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Werkhoven

Besparen op de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Werkhoven is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan is concreet en vertelt welke maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het verduurzamingsrapport beschrijven ze overzichtelijk de kosten en baten van de diverse verduurzamingsmogelijkheden. Het plan is geschikt voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je ontvangt een energieplan met alle energiebesparende maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Bekijk de effecten van: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je meer info vinden over het budget, wat het je oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Werkhoven die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-werkhoven

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor bedrijven en particulieren dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te minimaliseren. In het document wordt nauwkeurig omschreven wat je kunt doen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Bij een dergelijk advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energie-expert bezoek je thuis om samen jouw woning door te spreken. Deze deskundige loopt door de woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een opsomming van alle duurzame oplossingen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: De maatwerkadviseur werkt individueel en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een betrouwbare specialist. Professionele en onafhankelijke energieadviseurs check je de website centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Werkhoven (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsrapport geef je inzicht in verschillende duurzame oplossingen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het plaatsen van voorzetwandisolatie met glaswol en het installeren van zonnecellen. In het volgende blok leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een gecertificeerde energie-specialist. Gecertificeerde adviesbedrijven check je op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is wijs om minimaal 2 offertes aan te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviesbureaus. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf klussen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een lijst met werkzaamheden die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Werkhoven.

 4. Neem het energierapport door

  Een adviseur bezoekt je aan huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Binnen een paar dagen mailt hij een betrouwbaar energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen beschrijven ze onderdelen zoals een kostenbegroting, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Werkhoven laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en plaatselijke installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of de adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Werkhoven vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een betrouwbare adviseur. Het is raadzaam om een energieadviseur uit de omgeving te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In de bijgaande tabel doorzoek je adres-informatie van mogelijke adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Bunnik. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Wawerta Adviest Haantje 13985PDWerkhoven
Viac B.V.De Bouw 1313991SZHouten
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Rohlof Real Estate – Van der ReeDe Vos 273972VDDriebergen-Rijsenburg
ECONNETIC B.V.Hoofdstraat 2483972LKDriebergen-Rijsenburg
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Werkhoven

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Werkhoven waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel huiseigenaren zouden graag een lagere energierekening willen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt inzicht in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In de tekstblokjes hieronder kan je aan de slag met de meest interessante energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over tochtstrips.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Werkhoven

 1. Een gunstige energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (meer over woningisolatie)€1625,00€300,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11950,00€780,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5010,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3095,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€390,00€53,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €18,00€30,50 p/jaar
Kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij normale huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Zoek een adviseur en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Werkhoven is doorgaans een goed startpunt. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, het werkt ook geluidswerend en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasgestookte CV-ketel. Het genereert warmte uit de buitenlucht, bodem of water. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerse maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het blokje hieronder noemen we praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en zorgt voor warm tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Werkhoven: betaalbaar en kan goed functioneren in woningen met een slechtere isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Vattenfall, Budget Energie, Essent en United Consumers, Oxxio, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Delta. Middels het salderingsprincipe kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een complete installatie van 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.450 en verdien je terug in zo’n 6 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Werkhoven bestellen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het verwarmen van water. Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 150 liter) komt uit op ongeveer €3.300 inclusief montage.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen verstoring van de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €240,00 t/m €500,00 per warmtepaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Werkhoven. Hieronder verstrekken we een lijstje met praktische en laag geprijsde maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Werkhoven!

Regel een adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Werkhoven: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat opties die uit te voeren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit advies laat woningeigenaren ook zien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur bekijk het huis en controleert de totale vraag naar gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een milieuvriendelijk energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Werkhoven

De meeste panden in Provincie Utrecht moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder doorzoek je nuttige info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Werkhoven.

 • Isolatie-subsidie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerk aan vloer, gevel, wanden, (spouw)muur, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Bunnik biedt mogelijk ook zelf regionale subsidie-plannen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Bunnik zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Werkhoven opzoeken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook handig voor o.a. Overberg, Ossenwaard en Driebergen-Rijsenburg).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Bunnik.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Werkhoven

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Werkhoven?

Het energie maatwerkadvies Werkhoven is een besparingsrapport met verschillende opties voor het verduurzamen van je woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit energieadvies komt per maatregel met de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor VVE’s en particulieren die willen verduurzamen en daarbij een subsidie willen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Op die momenten is dit rapport een must. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het geeft inzicht in welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door gebruik te maken van dit adviesrapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw, de omvang van de woning en de betrokken adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €175,00 t/m €320,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je ongeveer €250,00. Het is aan te bevelen om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Werkhoven te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als afvaardiging van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen inplannen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bedrijf achterhaalt bij de bewoners wat ze graag willen om het complex te vergroenen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief een kostenbegroting en de totale terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Werkhoven voor gebouweigenaren. Deze utiliteitsbouw analyse bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verbeterde energieprestatie zorgt voor gunstigere energierekeningen, een verbeterd werkcomfort, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie