Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bunnik

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of zonnepanelen op het dak leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Bunnik biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en inspecteert waar de mogelijkheden liggen. Het plan is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen het energieverbruik laten dalen en het comfort verhogen. In het energiebesparingsadvies bieden ze in detail de kosten en de terugverdientijd van de bekende duurzame keuzes. Het energieplan is een uitkomst voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke opties een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij stuurt een energieadvies met alle mogelijk interessante maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Investeer bijv. in: infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, wat het rendement is en de totale terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Bunnik die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-bunnik

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor privé-woningen en kantoren dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te minimaliseren. In het plan wordt heel concreet aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat het kost, en wat het rendement is. Binnen dit advies kun je maatregelen overwegen zoals HR++ glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, dakisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energiecoach komt bij jouw thuis langs om kennis te maken. Deze persoon bekijkt grondig de hele woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en het totale rendement Belangrijk: De maatwerkadviseur werkt individueel en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en wil je een subsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet worden uitgevoerd door een ervaren expert. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs kan je vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bunnik (februari 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het adviesplan geeft een schema met bruikbare maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), het isoleren van de buitengevel en het installeren van zonnecellen. In de volgende alinea bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een betrouwbare energieadviseur. Ervaren energie experts zijn vindbaar op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is verstandig om diverse offertes te vragen van ervaren energie adviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf klussen? Wees heel concreet. Het vergelijken van de offertes zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een schema met duurzame investeringen die relevant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Bunnik.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt langs en zoekt uit welke opties doeltreffend zijn. Niet veel later verstuurt hij een onderbouwd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Aangaande deze energiemaatregelen bekijk je informatie zoals de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de geraamde terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. In die situaties kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Bunnik laten uitvoeren). De specialist kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of met maatwerkadviesbedrijf hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Bunnik vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is raadzaam om een adviesbureau uit de buurt te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand verstrekken we contactgegevens van mogelijk interessante maatwerkadviesbureaus die diensten aanbieden in de gemeente Bunnik. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Rohlof Real Estate – Van der ReeDe Vos 273972VDDriebergen-Rijsenburg
Wawerta Adviest Haantje 13985PDWerkhoven
Viac B.V.De Bouw 1313991SZHouten
ECONNETIC B.V.Hoofdstraat 2483972LKDriebergen-Rijsenburg
Ellis OverbeekPeperstraat 63961ASWijk bij Duurstede
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Bunnik

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bunnik die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag meteen te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zouden graag energie willen besparen. Maar wat zijn goede opties? Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In deze gids bespreken we de meest interessante vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over lucht-lucht warmtepomp.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Bunnik

 1. Een gunstige energienota: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk hier meer info)€3570,00€475,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10275,00€655,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4855,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2835,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€410,00€28,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,60€7,95 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Vind een energiedeskundige en maak een afspraak

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Bunnik is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte in huis. De effecten zijn positief: je kan besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, je gebruikt minder fossiele energie, het functioneert tevens als een geluidswal en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Tip: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Energie besparen met de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. CV-ketel op gas. Hij werkt met warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Jouw stroom kan je halen uit zonnepanelen op je eigen dak. In de warme maanden (juli – september) is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder noemen we relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en pompt warm tapwater door de woning. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Bunnik: is een stuk minder duur en werkt ook uitstekend bij woningen met een slechtere isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Vattenfall, Engie, GreenChoice of Powerpeers, Vandebron, Oxxio, Enegiedirect.nl, Delta. Dankzij de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een goede set met 10+ panelen kost ongeveer €4.650 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Bunnik bestellen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (vat met 150 liter) is al beschikbaar vanaf €3.650 (met montage).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen verstoring van de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit op zo’n €195,00 – €450,00 per warmtepaneel.

Goede energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Bunnik. In het gedeelte hieronder doorzoek je een lijstje met impactvolle en niet al te dure energiebesparende maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Bunnik!

Regel een adviesgesprek en ontdek hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Bunnik: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt opties die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Het document deelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur doet een grondige check en checkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een perfect energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Ontdek beschikbare subsidies in Bunnik

Alle woningen en panden in Provincie Utrecht moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en op de lange termijn nul op de meter worden. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder delen wij handige informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Bunnik.

 • Isolatie-subsidie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatie van gevel, wanden, (spouw)muur, ramen, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in februari 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Bunnik heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidiepotjes of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Bunnik tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Bunnik vergelijken in februari 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met eigen middelen. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten graag het een en ander toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug en Houten).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, vloerisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een woning met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Bunnik.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Bunnik

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bunnik?

Een energie maatwerkadvies Bunnik is een besparingsrapport met tips en aanbevelingen voor de vergroening van een woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsrapport onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huizenbezitters die willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Op die momenten is dit adviesplan verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit concept plan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de grootte van de woning en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €235,00 tot en met €290,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak is het tarief circa €280,00. Het is nuttig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Bunnik aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Via de regeling kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten doen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bedrijf inventariseert bij de bewoners wat ze graag willen om het flatgebouw groener te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Bunnik voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw rapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een hogere energieprestatie geeft lagere maandelijkse energielasten, een verbeterd werkcomfort, extra voordeel op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor het indienen van een aanvraag.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie