Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Eck en Wiel

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een hybride warmtepomp kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Eck en Wiel kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en inspecteert waar besparingen mogelijk zijn. Het energieadvies stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen relevant zijn voor jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energieadvies check je overzichtelijk de kosten en baten van de uitgezochte duurzame keuzes. Het energieplan is bedoeld voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Je ontvangt een plan met alle maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Voorbeelden zijn: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel lees je de geraamde kosten, wat het rendement is en de terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Eck en Wiel die hun woninglabel willen verbeteren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-eck-en-wiel

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te verminderen. In dit rapport wordt nauwkeurig omschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent heb je de keuze uit maatregelen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, HR++ glas, warmtepomp. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een expert op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze expert analyseert het huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met energiebesparende maatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Hierbij geldt altijd: Jouw maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Wens je minder energie te verbruiken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet worden uitgevoerd door een autonome expert. Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs kun je zoeken via het platform centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Eck en Wiel (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het plan geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, buitengevelisolatie met glaswol en het toepassen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een neutrale adviseur. Professionele maatwerkadviseurs kan je opzoeken op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s hanteren heel verschillende tarieven. Het is slim om diverse offertes te vragen van betrouwbare energie specialisten. Vermeld altijd goed je eisen. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil jij alles gaan uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Bereid jezelf goed voor. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je tot een overzicht van duurzaamheidsmaatregelen waar je mee kunt starten. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met de energiecoach in Eck en Wiel.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het adviesbureau komt op locatie en inspecteert welke opties aan te bevelen zijn. Kort hierop verkrijg je een doorgerekend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel delen ze onderwerpen zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. In die situaties kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Eck en Wiel laten uitvoeren). Deze vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Eck en Wiel vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een deskundige energie expert. Het is slim om een energieadviseur rondom je woonplaats te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Hieronder verstrekken we namen en adressen van mogelijke maatwerkadviesbureaus die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Buren. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Eck en Wiel

Uitgelichte bedrijven: direct online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Eck en Wiel met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen beginnen met energie besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft je een inkijkje in verschillende bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder check je de belangrijkste duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over dak isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Eck en Wiel

 1. Verlaag je energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Een hogere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (klik voor meer info)€1515,00€440,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10850,00€735,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4915,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2835,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€440,00€54,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,75€7,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk energiespecialisten en begin vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Eck en Wiel is onmisbaar om te gaan besparen. Aan de hand van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is essentieel: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, je hoeft minder gas te stoken, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Belangrijk feit: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het pakt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Jouw stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de hete maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder lees je extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en zorgt voor warm tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Eck en Wiel: een prima te betalen installatie en wordt met name toegepast in oudere en minder geïsoleerde woningen. Werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Eneco, Budget Energie, GreenChoice en Vandebron, United Consumers, Delta, Powerpeers, Oxxio. Via de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een complete installatie van 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.600 en verdien je terug in zo’n 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Eck en Wiel laten monteren? Dan betaal je niet eens BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we de speciale zonnecollector (op het dak) en een buffervat voor het water. Het verwarmingssysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om warm water te produceren. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.900 (incl. installatie).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Ideaal voor in badkamer of werkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Belangrijke voordelen zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen liggen tussen de €220,00 tot €350,00 per IR-paneel.

Handige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Eck en Wiel. Onderstaand tref je een weergave met doelgerichte en aantrekkelijk geprijsde duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Eck en Wiel!

Informeer naar een adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Eck en Wiel: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat praktische maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het rapport geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je na een woninginspectie het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het slim om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur analyseert de woning en calculeert de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een actueel energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Ontdek beschikbare subsidies in Eck en Wiel

Alle woningen en panden in Provincie Gelderland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en op termijn volledig los van het gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder verstrekken we handige informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Eck en Wiel.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatie van dak, wanden, gevel, ramen, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Buren biedt mogelijk ook diverse regionale subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Buren zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Eck en Wiel opvragen in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met eigen middelen. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Kerk Avezaath, Ingen en Maurik).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, dakisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Buren.
 • Extra stukje hypotheek nemen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Eck en Wiel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Eck en Wiel?

Dit energie maatwerkadvies Eck en Wiel is een energieadvies met suggesties voor het energiezuinig maken van jouw pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. vloerisolatie, HR++ glas, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit energieadvies komt per maatregel met het kostenplaatje en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huizenbezitters die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situaties is dit document noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is concreet en vertelt welke alternatieven helpen om de energiekosten te reduceren. Met behulp van dit plan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, het woonoppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €220,00 – €320,00. Voor een doorsnee huis kost dit advies circa €250,00. Het is goed om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Eck en Wiel te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Via de regeling kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbureau checkt bij bewoners wat ze graag willen om het appartementencomplex te verduurzamen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Dit is natuurlijk ook met het financiële plaatje en de opbrengsten per jaar.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Eck en Wiel voor bedrijven. Het utiliteitsbouw document bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een duurzamere energieprestatie geeft een voordelige energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een beperkte milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de verduurzamingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie