Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Neder-Betuwe

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is moeilijk waar te beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp kiezen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Neder-Betuwe biedt uitkomst! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en onderzoekt wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het comfort verhogen. In het maatwerkadvies bieden ze nauwkeurig de kosten en baten van de getoonde maatregelen. Het energiebesparingsadvies is bedoeld voor alle particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij levert een maatwerkrapport met alle energiebesparende maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Voorbeelden zijn: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Per maatregel kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Neder-Betuwe die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-neder-betuwe

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningen en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en zo de energienota te minderen. In dit rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat het allemaal kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, warmtepomp, zonneboiler. Het is heel simpel. Een expert op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert analyseert het huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met daarin energiebesparingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en het totale rendement Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur werkt individueel en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een ervaren vakman. Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs vind je op de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Neder-Betuwe (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis te vergroenen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsrapport geeft een overzicht met alle energiebesparingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), voorzetwandisolatie met glaswol en het gebruik van een zonneboiler. In de box hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een objectieve maatwerk adviseur. Ervaren energieadviseurs zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus kunnen individuele tarieven rekenen. Het is beter om 2 of 3 offertes op te vragen van gecertificeerde energie specialisten. Geef een duidelijke briefing. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is belangrijk. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een complete samenvatting met opties die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Neder-Betuwe.

 4. Neem het energierapport door

  Het maatwerk-adviesbedrijf neemt de woning op en analyseert welke maatregelen het meest effectief zijn. Op basis hiervan verkrijg je het doorberekende energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel bekijk je informatie zoals de kosten, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. In die situaties kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Neder-Betuwe laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn woning?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Neder-Betuwe vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een neutrale specialist. Het is verstandig om een energie-specialist uit jouw eigen regio te benaderen. Ze kennen het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Bijgaand tref je bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk interessante experts die huizen inspecteren in de gemeente Neder-Betuwe. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Neder-Betuwe

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? Hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Neder-Betuwe die direct beschikbaar zijn. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen graag hun energieverbruik beperken. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In het stuk hieronder vind je de meest interessante verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over hybride warmtepomp.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Neder-Betuwe

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk hier meer info)€3410,00€455,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10450,00€655,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4995,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3040,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€440,00€40,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €32,50€33,00 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Energie besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Neder-Betuwe is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. De effecten zijn positief: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een optimaal leefcomfort, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Goed om te weten: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele HR-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het ook nog eens koelen. Je kunt kiezen voor een all-electric warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand bekijk je relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en pompt warm tapwater door de woning. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. All-electric is vrij prijzig, en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Neder-Betuwe: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Zonnepanelen laten plaatsen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je zal minder betalen voor stroom. Door te informeren naar de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Essent, GreenChoice, Eneco, Budget Energie of Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta, Vandebron, Powerpeers. Met de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.800 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Neder-Betuwe laten leggen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) een een opslagvat voor het warme tapwater. De zonneboiler is verantwoordelijk voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het verwarmen van water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €3.600 inclusief installatie.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €175,00 – €450,00 per warmtepaneel.

Handige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Neder-Betuwe. Hieronder delen we daarom een overzicht met populaire en betaalbare vergroeningsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Neder-Betuwe!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Neder-Betuwe: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt praktische maatregelen die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Het rapport laat woningeigenaren ook zien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Wij adviseren dan om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en bekijkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Neder-Betuwe

De meeste panden in Provincie Gelderland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk los van het gas komen. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand check je nuttige info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Neder-Betuwe.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatie van (spouw)muur, wanden, vloer, dak, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Neder-Betuwe heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidie-plannen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Neder-Betuwe tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Neder-Betuwe gebruiken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het inzetten van spaargeld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook geldig voor o.a. Houten, Tiel en Culemborg).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee Nederlandse woningeigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningeigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Neder-Betuwe.
 • Laat je hypotheek aanpassen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Neder-Betuwe

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Neder-Betuwe?

Dit energie maatwerkadvies Neder-Betuwe is een adviesrapport met daarin concrete maatregelen voor het duurzamer maken van jouw pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het installeren van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit advies bespreekt per maatregel de kosten en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesrapport een must. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat je zien welke maatregelen jouw energierekening doen dalen. Door gebruik te maken van dit energieadvies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen adviseur. De kosten variëren tussen de €245,00 tot wel €300,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €265,00. Het is nuttig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Neder-Betuwe te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbedrijf inventariseert bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw duurzamer te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Neder-Betuwe voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw onderzoek verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie mondt uit in een voordelige energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzaamheidsmaatregelen. Zie de website van RVO om dit aan te vragen.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie