Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ochten

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp aanschaffen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Ochten kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en bekijkt wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek geeft inzicht in welke opties het energieverbruik laten dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In de aanbevelingen beschrijven ze gedetailleerd de initiële investering en het rendement van de mogelijke verduurzamingsopties. Het maatwerkadvies is aan te raden voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Uiteindelijk krijg je een energiebesparingsadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Investeer bijv. in: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in de verwachte prijzen, hoeveel je bespaart en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Ochten die duurzame investeringen willen uitvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-ochten

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningen en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te reduceren In dit rapport wordt zorgvuldig vermeld welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de kosten zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hierbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, HR++ glas, zonneboiler, infraroodpanelen. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een maatwerkadviseur belt jouw voor een afspraak om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze expert bekijkt de woning volledig en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Het rapport wordt opgemaakt met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Deze maatwerkadviseur is neutraal en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Ga je je huis overzetten op groene energie, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een onafhankelijke specialist. Gediplomeerde en onafhankelijke energieadviseurs kun je zoeken via het platform centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ochten (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieadvies geeft een overzicht met diverse verduurzamingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervangen van (HR++) glas, het verhogen van de isolatiewaarde van buitenmuren of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een gediplomeerde energie-expert. Deskundige adviseurs kan je bekijken op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energieadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is verstandig om enkele offertes te vragen van deskundige specialisten. Geef je wensen vooraf goed aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Bereid jezelf goed voor. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal krijg je een overzicht van energiebesparende maatregelen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Ochten.

 4. Neem het energierapport door

  De adviseur komt thuis langs en inspecteert welke groene maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Op basis hiervan krijg je een gunstig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen toont het rapport details zoals de uiteindelijke kosten, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Als je hiervoor kiest kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Ochten laten uitvoeren). Deze vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatiebedrijven en lokale installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Ochten vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gecertificeerde energie specialist. Het is wijs om een expert rondom je woonplaats te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de tabel hieronder doorzoek je adres-informatie van mogelijk beschikbare energie adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Neder-Betuwe. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Ochten

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ochten waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om meteen een afspraak in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen besparen op de energiekosten. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Hoe ziet dit er precies uit? In het gedeelte hieronder delen we de beste energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over zonnepanelen kopen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Ochten

 1. Verlaag je energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk meer info over isolatie)€3645,00€450,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4585,00€705,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4520,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2905,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€470,00€22,00 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €595,00€43,50 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Ochten is doorgaans een goed startpunt. Door het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Dit heeft veel voordelen: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het klimaat, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis is interessanter op de markt. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan CV-ketel op gas. Hij werkt met warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De aanvullende stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand tref je meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en levert warm tapwater in huis. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Ochten: gunstig geprijsd en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de zeer aantrekkelijke groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, Budget Energie, Eneco, Essent en Oxxio, United Consumers, Delta, Vandebron, Powerpeers. Met de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een goede set met 10+ panelen kan je laten monteren voor €5.750 en heb je terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Ochten laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het boilersysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten (voor het opwekken van warm water). Deze installaties doen het goed i.c.m. een CV-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (voorraadvat met 150 – 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.150 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een werkkamer of in de slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen ramen we op +/- €205,00 t/m €525,00 per infraroodpaneel.

Handige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Ochten. Bijgaand vind je een lijst met handige en aantrekkelijk geprijsde maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Ochten!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en achterhaal hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Ochten: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat allerlei maatregelen die je kunt gebruiken om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit besparingsrapport vertelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? En gaat je huis verkocht worden of wil je korting op je hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur bekijk het huis en berekent de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label duidt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning duurzaam maken met subsidies in Ochten

Alle woningen in Provincie Gelderland moeten het energieverbruik minderen en op termijn volledig los van het gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder verstrekken we up-to-date info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Ochten.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, gevel, dak, (spouw)muur, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Neder-Betuwe heeft mogelijk verschillende individuele subsidie-middelen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Neder-Betuwe zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Ochten opzoeken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is om dit met eigen geld te betalen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je meer informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Lienden, IJzendoorn en Kesteren).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een woning die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Neder-Betuwe.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Ochten

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ochten?

Het energie maatwerkadvies Ochten is een rapport met daarin concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van je woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het document biedt per maatregel het budget en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huizenbezitters die willen vergroenen en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Op dat moment is dit besparingsplan verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is heel specifiek en geeft aan welke investeringen jouw woning verduurzamen. A.d.h.v. dit adviesplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, de grootte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €235,00 tot ongeveer €310,00. Voor een gemiddelde woning kost het advies op maat ongeveer €230,00. Het is nuttig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Ochten op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men collectief CO2 besparende maatregelen inplannen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het inspectiebureau informeert bij de eigenaren wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw groener te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geschatte prijzen en de terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Ochten voor bedrijven. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een groenere energieprestatie geeft lagere lasten, meer comfort, korting op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) om dit aan te vragen.

Plaats een reactie