Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing IJzendoorn

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is moeilijk waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een hybride warmtepomp kopen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies IJzendoorn is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en test wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan toont aan welke werkzaamheden een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkrapport bekijk je overzichtelijk de kosten en het rendement van de mogelijke investeringsopties. Het advies is ontworpen voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke werkzaamheden een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij verstrekt een advies met alle energiebesparende maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Per onderwerp lees je de kosten, het rendement en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in IJzendoorn die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-ijzendoorn

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor particuliere en zakelijke objecten dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te beperken. In het plan wordt zeer gedetailleerd omschreven wat je kunt doen, wat het kost, en wat de totale besparing is. In dat kader heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas, warmtepomp. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiecoach komt bij jouw thuis langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze adviseur check jouw huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij schrijft een rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparende maatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie en het totale rendement Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur is objectief en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Ga je je woning isoleren, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een ervaren expert op het gebied van energie . Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs vind je op de website centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in IJzendoorn (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit adviesrapport bevat een weergaven van bruikbare maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), voorzetwandisolatie met EPS en het installeren van zonnecellen. In de volgende paragraaf leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een onafhankelijke adviseur. Objectieve vakmensen zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Tip: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is verstandig om enkele offertes op te zoeken van gekwalificeerde bedrijven. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo precies mogelijk. Het vergelijken van de offertes zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een advies met duurzame investeringen waar je mee kunt starten. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in IJzendoorn.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs komt op locatie en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen doeltreffend zijn. Binnen een paar dagen ontvang je een kwalitatief energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Per energiemaatregel vind je details zoals de geschatte kosten, de besparing per jaar en de geraamde terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Bij deze afspraak kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in IJzendoorn laten uitvoeren). Deze persoon kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-deskundigen en installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of met maatwerkadviesbedrijf hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woning?

Check energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur IJzendoorn vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een objectieve maatwerk-adviespartij. Het is aan te raden om een adviesbureau uit de omgeving te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en het bespaart reiskosten. In de bijgaande tabel tref je namen en adressen van betrouwbare adviseurs die actief zijn in de gemeente Neder-Betuwe. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van IJzendoorn

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in IJzendoorn waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om meteen een afspraak in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen graag hun energieverbruik beperken. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In deze gids behandelen we de meest geschikte duurzaamheidsmaatregelen voor je woonruimte. Op deze website lees je ook alles over zonnepanelen laten plaatsen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in IJzendoorn

 1. Beperk de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk hier meer info)€4420,00€470,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10750,00€675,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5405,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2825,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€395,00€59,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €365,00€45,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk energiespecialisten en maak een afspraak

Energie besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in IJzendoorn is een slimme investering. Aan de hand van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: de energierekening gaat omlaag, je geniet van meer comfort in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn meerdere subsidies die beschikbaar zijn. Advies: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele HR-ketel. Hij werkt met warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De additionele stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen. In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder behandelen we meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en pompt warm tapwater door de woning. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp IJzendoorn: een voordeliger systeem en zeer geschikt voor huizen met een matige isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, GreenChoice, Essent, Eneco of United Consumers, Vandebron, Oxxio, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Door de salderingsmaatregel krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.350 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een ligging op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in IJzendoorn laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte genererende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Het systeem genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (200 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.850 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 60 tot 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Deze oplossing is positief door: minder last van luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €190,00 tot €400,00 per ruimte.

Snelle energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in IJzendoorn. In de box hieronder tref je een lijstje met praktische en gunstig geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in IJzendoorn!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en achterhaal hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel IJzendoorn: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om je woning te verduurzamen. Dit besparingsplan bespreekt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en controleert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een uitstekend energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in IJzendoorn

Bestaande woningen in Provincie Gelderland moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand vind je een overzicht met de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in IJzendoorn.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatie van (spouw)muur, gevel, ramen, vloer, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Neder-Betuwe biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidie-plannen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Neder-Betuwe zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening IJzendoorn afsluiten in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit zelf te financieren. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook handig voor o.a. Kesteren, Echteld en Opheusden).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee eigenaar-bewoners hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huizenbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Neder-Betuwe.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in IJzendoorn

Wat is maatwerkadvies energiebesparing IJzendoorn?

Dit energie maatwerkadvies IJzendoorn is een adviesrapport met tips en aanbevelingen voor het duurzamer maken van een woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsadvies geeft per maatregel het budget en het rendement. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere woningbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen jouw energierekening doen dalen. Middels dit rapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, de totale oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €210,00 tot wel €290,00. Voor een doorsnee huis betaal je om en nabij de €230,00. Het is verstandig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in IJzendoorn te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Middels deze methode kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen inplannen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De maatwerkadviseur brengt het volledige complex in kaart.Het adviesbedrijf informeert bij de eigenaren de woonwensen om het appartementencomplex groener te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de huizen. Dit is natuurlijk ook met de verwachte prijzen en de besparing per jaar.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt verfijnen. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in IJzendoorn voor gebouweigenaren. Deze utiliteitsbouw analyse verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een optimale energieprestatie zorgt voor lagere maandelijkse energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, lagere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie