Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Opheusden

Besparen op de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Opheusden is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en zoekt uit waar de mogelijkheden liggen. Het plan is concreet en vertelt welke werkzaamheden doeltreffend zijn in jouw huis en en het comfort verhogen. In het maatwerkrapport beschrijven ze nauwkeurig de kosten en baten van de diverse verduurzamingsmaatregelen. Het energiebesparingsadvies is relevant voor particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke duurzame investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij schrijft een verduurzamingsrapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Onder andere: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de kosten, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Opheusden die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-opheusden

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor particuliere en zakelijke objecten dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te verminderen. In het advies wordt grondig beschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je gaat besparen. Hierbij kun je maatregelen overwegen zoals HR++ glas, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energiedeskundige komt langs voor inspecties en om een goed advies te kunnen geven. Deze persoon analyseert het huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle maatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een neutrale adviseur. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs zijn vindbaar op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Opheusden (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het adviesplan geeft een schema met uiteenlopende maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, isolatie van buitenmuren met glaswol en het toepassen van zonnecellen. In de volgende alinea leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gecertificeerde adviseur. De juiste vakmensen kan je bekijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten kunnen individuele tarieven rekenen. Het is raadzaam om minimaal 2 offertes op te zoeken van onafhankelijke energieadviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit zelf doen? Wees zo precies mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is essentieel. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met werkzaamheden die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Opheusden.

 4. Het energierapport doornemen

  Het maatwerk-adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en stelt vast welke energiebesparende maatregelen het meest effectief zijn. Kort daarop krijg je een erkend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen delen ze informatie zoals de verwachte prijzen, het rendement en ook de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Daarbij kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Opheusden laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag een prijs op bij isolatie-partijen en lokale installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie specialist jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Opheusden vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een deskundige energie expert. Het is beter om een specialist uit de regio te benaderen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In het schema hieronder doorzoek je bedrijfsnamen en adresgegevens van erkende experts die huizen inspecteren in de gemeente Neder-Betuwe. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Opheusden

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Opheusden die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren zouden graag een lagere energierekening willen. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het gedeelte hieronder beschrijven we goede energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Check ook meer informatie over spouwmuur isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Opheusden

 1. Een lagere energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Goed voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (lees meer over isolatie)€4200,00€500,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11850,00€740,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5190,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2890,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€420,00€59,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €6,50€5,85 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk energiespecialisten en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Opheusden is een aantrekkelijke optie. Door het isoleren van glas, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Het kent gunstige effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het klimaat, het functioneert tevens als een geluidswal en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de CV- of HR ketel. Het gebruik de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze hoeveelheid stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de warme maanden (juli – september) heeft het systeem ook een koelende werking. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand lees je praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. All-electric is vrij prijzig, en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Opheusden: gunstig geprijsd en zeer geschikt voor oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Essent, Engie, Vattenfall, GreenChoice, Eneco en Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers, Delta. Door het principe van salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een systeem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.550 en kan je terugverdienen in +/- 7 of 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Opheusden bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler betekent een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Deze constructie is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is die nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) is al beschikbaar vanaf €3.600 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: minder last van luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit tussen de €200,00 tot €450,00 per element.

Goede energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Opheusden. Bijgaand lees je een schema met doelgerichte en interessant geprijsde vergroeningsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Opheusden!

Vraag adviesgesprek aan en check hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Opheusden: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt concrete maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om te besparen op de energielasten. Dit advies toont bovendien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur analyseert de woning en controleert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een milieuvriendelijk energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Opheusden

Praktisch alle huis in Provincie Gelderland moeten een stuk duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje onderzoek je actuele informatie de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Opheusden.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, vloer, (spouw)muur, ramen, gevel.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Neder-Betuwe hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Neder-Betuwe vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Opheusden vergelijken in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is om dit met eigen geld te betalen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Ommeren, Ochten en Lienden).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Neder-Betuwe.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Opheusden

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Opheusden?

Het energie maatwerkadvies Opheusden is een rapport met een plan van aanpak voor het energiezuinig maken van jouw huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het rapport geeft per maatregel een kostenbegroting en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situatie is dit document verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het toont aan welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Met behulp van dit plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van huistype, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €205,00 – €345,00. Voor een doorsnee huis betaal je om en nabij de €260,00. Het is raadzaam om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Opheusden te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bedrijf vraagt bewoners naar de woonwensen om het complex groener te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden geïnformeerd over de geraamde kosten en de besparing per jaar.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Opheusden voor gebouwen. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een hogere energieprestatie resulteert in een gunstigere energierekening, meer comfort, een beperkte milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de vergroeningsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie