Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Lienden

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Moet ik isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Lienden kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor doelgericht advies en test waar besparingen mogelijk zijn. Het energieplan stelt bloot welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energiebesparingsadvies tref je heel specifiek de kosten en baten van de getoonde duurzame opties. Het verduurzamingsplan is een hulpmiddel voor particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies toont welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij verstrekt een energiebesparingsadvies met alle werkzaamheden die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Kies voor: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per maatregel kun je meer info vinden over het financiële plaatje, wat het je oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Lienden die een beter energielabel willen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-lienden

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te verkleinen. In het rapport wordt grondig beschreven wat je kunt doen, wat de kosten zijn, en hoeveel je gaat besparen. Hiervoor kun je denken aan maatregelen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, HR++ glas, zonneboiler. Het werkt heel eenvoudig. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze expert loopt door de woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Belangrijk: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Actueel: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Gekwalificeerde en ervaren energieadviseurs achterhaal je op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Lienden (februari 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het plan helpt je op weg met innovatieve duurzame oplossingen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van EPS-isolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende alinea delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een erkende adviseur. Betrouwbare energie experts kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energie specialisten hanteren heel verschillende tarieven. Het is verstandig om enkele offertes aan te vragen van professionele adviesbureaus. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees heel concreet. Offertes vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een opsomming met potentiële maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Lienden.

 4. Het energierapport doornemen

  Het adviesbureau neemt de woning op en analyseert welke verduurzamingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Kort hierop ontvang je een gefundeerd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen check je kenmerken zoals een kostenbegroting, de besparing en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Lienden laten uitvoeren). De specialist weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met technici, isolatiebedrijven en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of het adviesbureau hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw huis?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Lienden vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een deskundige vakman. Het is nuttig om een adviseur rondom je woonplaats te selecteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Bijgaand verstrekken we contactgegevens van professionele maatwerkadviesbureaus die diensten aanbieden in de gemeente Buren. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Lienden

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Lienden waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Hoe ziet dit er precies uit? In het gedeelte hieronder delen wij de meest geschikte energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over bodem isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Lienden

 1. Een aantrekkelijke energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (meer over woningisolatie)€1560,00€200,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11725,00€680,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4590,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3205,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€440,00€30,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €21,25€31,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Lienden is dan eigenlijk de basis. D.m.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Het kent gunstige effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, je hoeft minder gas te stoken, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn diverse subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasketel. Het genereert warmte uit de lucht of grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De additionele stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Gedurende de zomermaanden kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder behandelen we meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en verhit al je tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Lienden: een voordeliger systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, Engie, Budget Energie, Eneco, GreenChoice en United Consumers, Vandebron, Powerpeers, Oxxio, Delta. Door het principe van salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.500 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Lienden laten monteren? Dan betaal je geen BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte genererende zonnecollector en een extra buffervat. De zonneboiler genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om in huis warm water te gebruiken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (vat met 150 liter) komt uit op ongeveer €3.400 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: minder last van luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €220,00 – €550,00 per element.

Goede energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Lienden. In de box hieronder delen wij een aantal handige en betaalbare duurzame oplossingen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Lienden!

Plan een adviesgesprek in en krijg inzicht in hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Lienden: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt nuttige maatregelen die je kunt uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het adviesplan bespreekt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en checkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt hoe energiezuinig het huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een actueel energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Lienden

Praktisch alle huis in Provincie Gelderland moeten duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met actuele informatie de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Lienden.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatie van ramen, (spouw)muur, wanden, dak, gevel.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in februari 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Buren biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidiemogelijkheden of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Buren tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Lienden vergelijken in februari 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We vertellen je er graag meer over (ook geldig voor o.a. Eck en Wiel, Kesteren en Ingen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee particulieren en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonneboilers, warmtepompen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Buren.
 • Extra stukje hypotheek nemen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Lienden

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Lienden?

Het energie maatwerkadvies Lienden is een besparingsadvies met een plan van aanpak voor het duurzamer maken van je woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het installeren van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het rapport biedt per maatregel de geschatte kosten en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij een subsidie willen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op dat moment is dit besparingsadvies vereist. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit rapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met het soort woning, de oppervlakte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De tarieven liggen tussen de €190,00 tot ongeveer €295,00. Voor een normale tussenwoning betaal je om en nabij de €265,00. Het is aan te raden om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Lienden op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zodoende kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw te vergroenen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte prijzen en de totale terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Lienden voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw plan geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verfijnde energieprestatie zorgt voor een voordelige energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een beperkte milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie