Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kesteren

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp kiezen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Kesteren biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en inspecteert de diverse opties. Het rapport laat woningeigenaren zien welke maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en het comfort verhogen. In het plan check je nauwkeurig de investering en de terugverdientijd van de verschillende energiebesparende maatregelen. Het plan is aan te raden voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke werkzaamheden jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij komt met een verslag met alle investeringen die voor jouw interessant zijn.
 • Investeer bijv. in: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderdeel toont het rapport de geraamde kosten, het rendement en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Kesteren die het huis willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-kesteren

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te verlagen. In het document wordt nauwkeurig omschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat het kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hierbij heb je de keuze uit maatregelen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas, dakisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een specialist op het gebied van energie komt op locatie langs voor een persoonlijk advies. Deze vakman bekijkt grondig de hele woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de verduurzamingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en het totale rendement Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Ga je je woning isoleren, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een objectieve expert. Vakbekwame en objectieve energieadviseurs contacteren via het platform centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kesteren (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieadvies bevat een weergaven van uiteenlopende duurzame oplossingen die je kunt kiezen om te besparen. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van buitenmuurisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende tekst laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseur. Objectieve maatwerkadviseurs vind je op de website centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie experts rekenen verschillende tarieven. Het is nuttig om enkele offertes op te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde EPA-adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Bereid jezelf goed voor. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een complete samenvatting met duurzame investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Kesteren.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het adviesbedrijf bezoekt je aan huis en stelt vast welke opties het meest effectief zijn. Kort hierop verkrijg je een onderbouwd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag onderdelen zoals de investering, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. In die situaties kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Kesteren laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Neem contact op met meerdere isolatie-experts en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woning?

Check energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Kesteren vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een professionele adviseur. Het is beter om een energie expert uit jouw eigen regio te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de tabel hieronder lees je adresgegevens van goede adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Neder-Betuwe. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Kesteren

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kesteren die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bureau’s om te beginnen met je aanvraag.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zouden graag een lagere energierekening willen. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt inzicht in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In deze gids behandelen we de gunstigste energiebesparende maatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over kruipruimte isoleren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Kesteren

 1. Verlaag je energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (lees meer over isolatie)€3575,00€455,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10450,00€675,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4640,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2825,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€485,00€25,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1325,00€180,00 p/jaar
Kosten en baten van duurzaamheidsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind een energiedeskundige en plan een afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Kesteren is een minimale vereiste. Door het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen verlies je minder warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is klimaatbewust, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride model. Onderstaand bieden we relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en verhit al je tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Kesteren: gunstig geprijsd en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Vattenfall, Engie, Eneco of Delta, United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron. Door de salderingsmaatregel kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €4.900 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Kesteren laten leggen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte genererende zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het boilersysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Via een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het verwarmen van water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (200 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.300 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is ongeveer 2 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Belangrijke voordelen zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, heel beperkt energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €150,00 t/m €425,00 per element.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Kesteren. In het gedeelte hieronder doorzoek je een weergave met handige en interessant geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Kesteren!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Kesteren: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt praktische maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het rapport deelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het verstandig om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur komt je huis en analyseert de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt hoe zuinig een huis is.
 • Dit label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Kesteren

Alle huizen in Provincie Gelderland moeten verduurzamen en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder delen we praktische informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Kesteren.

 • Subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerk aan dak, vloer, (spouw)muur, wanden, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Neder-Betuwe hanteert mogelijk nog extra regionale subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Neder-Betuwe vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Kesteren opzoeken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten graag het een en ander toe (ook voor andere regio’s zoals Ingen, Opheusden en Ommeren).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een huis die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Neder-Betuwe.
 • Laat je hypotheek aanpassen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Kesteren

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kesteren?

Het energie maatwerkadvies Kesteren is een plan met daarin concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan vloerisolatie, HR++ glas, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het rapport biedt per maatregel een kostenbegroting en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Dan is dit adviesplan verplicht. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is heel specifiek en geeft aan welke keuzes jouw huis duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit adviesplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, de oppervlakte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €245,00 t/m €320,00. Voor een normale tussenwoning betaal je ongeveer €230,00. Het is aan te raden om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Kesteren te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen namens de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Zo kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bureau achterhaalt bij de bewoners wat ze graag willen om het flatgebouw te optimaliseren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners vinden hier ook de geschatte kosten en de geschatte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Kesteren voor gebouwen. Het utiliteitsbouw document verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een hogere energieprestatie draagt bij aan een lagere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzaamheidsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie