Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ommeren

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp kiezen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Ommeren biedt uitkomst! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en geeft een toelichting waar besparingen mogelijk zijn. Het energieadvies stelt bloot welke maatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het plan onderzoek je in detail de kosten en de terugverdientijd van de geselecteerde maatregelen. Het maatwerkadvies is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Je krijgt een energieadvies met alle werkzaamheden die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Kies voor: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Per optie krijg je inzicht in de verwachte prijzen, wat het oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Ommeren die hun woning willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-ommeren

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te minderen. In dit rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat het allemaal kost, en wat het rendement is. Daarbij kun je denken aan maatregelen zoals infraroodpanelen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler. Het is vrij eenvoudig. Een expert op het gebied van energie bezoek je thuis om kennis te maken. Deze vakman neemt jouw huis op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met alle duurzame oplossingen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Belangrijk: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De inspecties moeten gedaan worden door een professionele energiedeskundige. Vakbekwame en onafhankelijke energieadviseurs achterhaal je op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ommeren (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsrapport bevat een weergaven van bruikbare vergroeningsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, voorzetwandisolatie met PIR en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende paragraaf delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een neutrale maatwerk adviseur. Geschikte energieadviseurs kan je opzoeken op het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Tip: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviesbureaus kunnen zelf een prijs berekenen. Het is goed om meerdere offertes te vragen van professionele maatwerkadviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven is dan veel minder complex.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je tot een advies met werkzaamheden die goed aansluiten op jouw woning. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Ommeren.

 4. Energierapport samen doornemen

  De energie specialist komt bij je thuis en checkt welke duurzaamheidsmaatregelen passen bij de woning. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een onderbouwd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen toont het rapport onderwerpen zoals de geschatte kosten, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Daarbij is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Ommeren laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-vakmannen en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je woonhuis?

Check energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Ommeren vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een erkende specialist. Wij adviseren om een energie expert uit jouw eigen regio te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de tabel hieronder delen we gegevens van mogelijke specialisten die huizen inspecteren in de gemeente Buren. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Ommeren

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ommeren met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen beginnen met energie besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt informatie over verschillende bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het stuk hieronder noemen we de meest interessante energiebesparende maatregelen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over HR+++ glas.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Ommeren

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (bekijk meer info over isolatie)€1030,00€445,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6090,00€620,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4705,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3340,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€385,00€46,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €24,00€35,00 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij normale woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek een adviseur en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in Ommeren is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. De effecten zijn positief: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn veel subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk feit: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasgestookte CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De aanvullende stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. In de zomerperiode is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder delen wij praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater verwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een vrij kostbaar systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Ommeren: een prima te betalen installatie en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, Engie, Eneco, GreenChoice & Delta, Enegiedirect.nl, Powerpeers, United Consumers, Vandebron. Dankzij de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een goede set met 10+ panelen laat je al plaatsen vanaf €5.100 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Zonnepanelen in Ommeren laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte opwekkende zonnecollector en een extra buffervat. Het boilersysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Via een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) is er al voor €3.600 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is ongeveer 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit op zo’n €175,00 tot €500,00 per infraroodpaneel.

Voordelige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Ommeren. In de box hieronder delen we daarom een overzicht met praktische en goedkope verduurzamingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Ommeren!

Regel een adviesgesprek en zoek uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Ommeren: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat nuttige maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het concept plan deelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en analyseert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een uitstekend energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Ommeren

Bestaande woningen in Provincie Gelderland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk los van het gas komen. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder lees je handige informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Ommeren.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het laten isoleren van dak, vloer, gevel, ramen, wanden.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Buren biedt mogelijk ook zelf lokale subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Buren tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Ommeren gebruiken in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is om dit met eigen geld te betalen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Rijswijk, Lienden en Eck en Wiel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee eigenaar-bewoners hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Buren.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Ommeren

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ommeren?

Het energie maatwerkadvies Ommeren is een plan met suggesties voor het duurzamer maken van je woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit energieadvies onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situaties is dit rapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen helpen om de energiekosten te reduceren. Door middel van dit besparingsrapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type woning, oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De prijs ligt tussen de €230,00 – €310,00. Voor een doorsnee huis kost het energieadvies je gemiddeld €270,00. Het is goed om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Ommeren te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Zo kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen inkopen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbureau vraagt bewoners naar het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex te verduurzamen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte kosten en het rendement.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Ommeren voor gebouwen. Het utiliteitsbouw rapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Goede energieprestatie draagt bij aan lagere maandelijkse energielasten, een beter comfort voor de werknemers, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie