Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Echteld

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aanschaffen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Echteld zal je verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor doelgericht advies en analyseert wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energierapport vind je grondig de kosten en baten van de populaire verduurzamingsmaatregelen. Het maatwerkadvies is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij stuurt een energierapport met alle mogelijk interessante maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Overweeg bijv.: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Per optie kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, wat het je oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Echteld die hun woning duurzamer willen maken en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-echteld

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor privé-woningen en kantoren dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en zo de energienota te beperken. In het document wordt nauwkeurig omschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hierbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals HR++ glas, vloerisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, zonneboiler. Het is heel simpel. Een energie-expert bezoek je thuis om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze adviseur neemt jouw huis op en weet welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Belangrijk: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je een subsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Dit rapport moet zijn geschreven door een ervaren energiecoach / deskundige. Professionele en ervaren energieadviseurs zoek je via www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Echteld (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het document biedt een lijst met diverse duurzame oplossingen die relevant zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, het plaatsen van muurisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het volgende blok bieden we inzicht in de te nemen stappen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een onafhankelijke energieadviseur. Gediplomeerde adviseurs zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is raadzaam om diverse offertes aan te vragen van gekwalificeerde energie specialisten. Vermeld altijd goed je eisen. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is essentieel. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit portaal krijg je een opsomming met opties die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Echteld.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt op locatie en stelt vast welke mogelijk interessante maatregelen het meest effectief zijn. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een erkend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel toont het rapport aspecten zoals de investering, de besparing per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven vinden

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Echteld laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie specialisten en erkende installateurs. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw huis?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Echteld vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde expert. Het is slim om een adviesbureau nabij jouw woonplaats te contacteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Bijgaand check je contactgegevens van professionele adviesbedrijven die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Neder-Betuwe. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Echteld

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Echteld met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen besparen op de energiekosten. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over verschillende bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In de tekstblokjes hieronder introduceren we de meest populaire energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over zonnestroom opwekken.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Echteld

 1. Een gunstigere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (klik voor meer info)€2445,00€130,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6115,00€845,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4770,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3215,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€430,00€54,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1025,00€195,00 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in Echteld is een slimme investering. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is milieubewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor CV-ketel op gas. Het genereert warmte uit natuurlijke warmtebronnen. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Jouw stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder bekijk je aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Echteld: een betaalbaar alternatief en is een goede oplossing voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te informeren naar de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Eneco, Essent, GreenChoice of Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta, Vandebron, United Consumers. Via de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €4.500 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot en met 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Echteld laten installeren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler is een zonnecollector op het dak en een buffervat voor het water. Deze constructie zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor het verwarmen van water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er al voor €3.500 (incl. installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Denk aan een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen effect op de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €205,00 tot €375,00 per ruimte.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Echteld. In de box hieronder vind je een schema met relevante en gunstig geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Echteld!

Informeer naar een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Echteld: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat verduurzamingsmaatregelen die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Het document geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en analyseert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een perfect energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Echteld

De meeste panden in Provincie Gelderland moeten verduurzamen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand doorzoek je up-to-date info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Echteld.

 • Subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het laten isoleren van vloer, gevel, ramen, wanden, (spouw)muur.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Neder-Betuwe hanteert mogelijk nog extra regionale subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Neder-Betuwe kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Echteld aanvragen in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Opheusden, Ophemert en Ochten).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizenbezitters hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Neder-Betuwe.
 • Verhoog je eigen hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Echteld

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Echteld?

Dit energie maatwerkadvies Echteld is een rapport met verschillende opties voor het vergroenen van je woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het rapport behandelt per maatregel het budget en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij een subsidie willen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Dan is dit besparingsplan vereist. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of eigen middelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat woningeigenaren zien welke alternatieven de meeste besparing opleveren. Door gebruik te maken van dit adviesplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type huis, de omvang van de woning en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €180,00 tot €315,00. Voor een normale tussenwoning kost het energieadvies je gemiddeld €235,00. Het is aan te bevelen om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Echteld te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op deze manier kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau inventariseert bij de bewoners wat ze graag willen om het wooncomplex te verduurzamen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief het kostenplaatje en de jaarlijkse besparing.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Echteld voor bedrijven. Het utiliteitsbouw rapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Goede energieprestatie draagt bij aan een gunstigere energierekening, meer comfort, een gunstigere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor meer info.

Plaats een reactie