Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ophemert

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Is het slim om te isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Ophemert is daarbij een goede ondersteuning. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en bekijkt waar de mogelijkheden liggen. Het rapport verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing realiseren en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het rapport check je uitvoerig de kosten en de terugverdientijd van de mogelijke duurzame keuzes. Het energierapport is aantrekkelijk voor particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke opties een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een advies met alle duurzaamheidsmaatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Voorbeelden zijn: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de investering, wat het je oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Ophemert die hun woning duurzamer willen maken en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-ophemert

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te beperken. In het document wordt specifiek aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de prijs is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daarbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, infraroodpanelen. Het is een eenvoudige procedure. Een specialist op het gebied van energie neem contact op om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze deskundige analyseert het huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met maatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Let op: De maatwerkadviseur werkt autonoom en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs kun je zoeken via de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ophemert (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het plan geeft een schema met diverse duurzaamheidsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), het verhogen van de isolatiewaarde van gevels en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een betrouwbare energie-specialist. Deskundige adviseurs kan je bekijken op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Wij adviseren om 2 of 3 offertes te vragen van neutrale bedrijven. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is belangrijk. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een advies met duurzame investeringen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Ophemert.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De energie expert komt bij je thuis en inspecteert welke duurzaamheidsmaatregelen gunstig zijn. Binnen een paar dagen krijg je een kwalitatief energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag randzaken zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Ophemert laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en lokale installateurs. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Ophemert vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gecertificeerde vakman. Het is aan te bevelen om een adviesbureau uit de omgeving te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Bijgaand bieden we contactgegevens van kwalitatieve maatwerkadviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente West Betuwe. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Ophemert

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je snel aan de slag? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ophemert die direct beschikbaar zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huishoudens willen hun energierekening minderen. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over verschillende bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In het stuk hieronder kan je aan de slag met goede verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over warmtepompen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Ophemert

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een gunstigere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1740,00€130,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10525,00€620,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4505,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3290,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€420,00€35,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €370,00€45,00 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Ophemert is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energienota, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Tip: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de HR-ketel op gas. Het genereert warmte uit de buitenlucht, bodem of water. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De additionele stroom kan je halen uit zonnepanelen. In de zomerse maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder behandelen we praktische details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en levert warm tapwater in huis. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Ophemert: een betaalbaar alternatief en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Essent, Vattenfall, Engie en Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers. Met de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een systeem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.750 en heb je terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Ophemert bestellen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler is een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten (voor het opwekken van warm water). Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (150 liter voorraadvat) is er te bestellen vanaf €3.050 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €155,00 – €525,00 per warmtepaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Ophemert. Hieronder tref je een schema met impactvolle en laag geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Ophemert!

Regel een adviesgesprek en kom erachter hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Ophemert: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat opties die je kunt gebruiken om te besparen op de energielasten. Dit besparingsplan vertelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? Of wil je het huis in de verkoop zetten of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en berekent de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label indiceert hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzaam je woning met subsidies in Ophemert

Praktisch alle huis in Provincie Gelderland moeten duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje doorzoek je nuttige info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Ophemert.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, dak, ramen, gevel, wanden.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente West Betuwe heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer West Betuwe zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Ophemert vergelijken in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met een financiering door eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Ochten, Zennewijnen en IJzendoorn).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente West Betuwe.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Ophemert

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ophemert?

Het energie maatwerkadvies Ophemert is een advies met aanbevelingen voor het energiezuinig maken van een woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van het dak of gevel, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het adviesplan bespreekt per maatregel het budget en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningbezitters die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situaties is dit concept plan verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Door middel van dit advies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type woning, het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De tarieven liggen tussen de €235,00 tot €290,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het advies op maat ongeveer €235,00. Tip: het is handig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Ophemert aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zodoende kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. In het document vinden bewoners ook de geschatte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Ophemert voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verbeterde energieprestatie geeft lagere energiekosten, een prettige omgeving om in te werken, een lager tarief qua milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzame oplossingen. Bezoek RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie