Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing West Betuwe

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies West Betuwe geeft antwoord op veel van je vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor doelgericht advies en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn. Het uiteindelijke advies laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen passen bij jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energiebesparingsadvies onderschrijven ze uitvoerig de totale kosten en het rendement van de getoonde verduurzamingsmaatregelen. Het plan is ontworpen voor particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke duurzame investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij biedt een energiebesparingsadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Denk aan: infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderdeel vind je de verwachte prijzen, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in West Betuwe die hun woning willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-west-betuwe

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningen en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te drukken. In het onderzoek wordt grondig beschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, HR++ glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energiecoach komt langs voor inspecties en om jouw doelstellingen door te nemen. Deze professional doet een grondige analyse en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij schrijft een rapport met daarin energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een calculatie van de kosten en de besparing. Let op: Elke maatwerkadviseur is objectief en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Dit rapport moet zijn geschreven door een objectieve energiedeskundige. Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs zijn te vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in West Betuwe (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het document biedt een lijst met uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, buitengevelisolatie met PIR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende tekst bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een gediplomeerde energieadviseur. Gecertificeerde maatwerkadviseurs check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is wijs om verschillende offertes aan te vragen van gecertificeerde vakmensen. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Offertes vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het overleg is georganiseerd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website krijg je een complete samenvatting met energiebesparende maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in West Betuwe.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De adviseur komt thuis langs en zoekt uit welke duurzaamheidsmaatregelen hun doel goed bereiken. Kort daarop verkrijg je het doorberekende energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen beschrijven ze randzaken zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Hier kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in West Betuwe laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag een prijs op bij isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur West Betuwe vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een deskundige adviseur. Het is goed om een energie-specialist uit de regio te contacteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In het schema hieronder tref je contactgegevens van mogelijk beschikbare bedrijven die werkzaam zijn binnen de gemeente West Betuwe. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Einstein ServicesSmedenweg 854204SNGorinchem
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van West Betuwe

Uitgelichte bedrijven: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in West Betuwe die direct tot je beschikking zijn. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen hun energierekening minderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In onze keuzegids check je de meest geschikte energiebesparende maatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over infraroodpanelen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in West Betuwe

 1. Een gunstigere energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Een gunstigere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (meer over woningisolatie)€3515,00€445,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4455,00€1005,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4640,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3265,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€475,00€51,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1225,00€180,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij normale huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor concrete tips!

Bekijk beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in West Betuwe is een minimale vereiste. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je stoot minder CO-2 uit, je hebt minder last van geluidsoverlast en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Wat je misschien niet wist: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasgestookte CV-ketel. Het pakt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je halen uit zonnepanelen. In de zomerse maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte bekijk je handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en verhit al je tapwater. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp West Betuwe: een voordeliger systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaalt veel minder voor de energie. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Engie, Budget Energie, Eneco en Delta, Powerpeers, Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl. Door te salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.550 en kent een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in West Betuwe bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler is een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.950 (met montage).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Denk aan de woonkamer of slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Goede pluspunten zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, minimaal energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit tussen de €225,00 – €350,00 per ruimte.

Praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in West Betuwe. In het gedeelte hieronder lees je een schema met belangrijke en aantrekkelijk geprijsde maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in West Betuwe!

Plan een adviesgesprek in en ontdek hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel West Betuwe: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt verduurzamingsmaatregelen die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Het rapport geeft ook inzicht in wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het verstandig om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en analyseert de maximaal benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een uitstekend energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzamen van je huis met subsidies in West Betuwe

Alle woningen en panden in Provincie Gelderland moeten verduurzamen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder verstrekken we een overzicht met de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in West Betuwe.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerk aan vloer, gevel, (spouw)muur, ramen, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente West Betuwe heeft mogelijk verschillende individuele subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer West Betuwe zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening West Betuwe afsluiten in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je meer informatie (ook handig voor o.a. Neder-Betuwe, Culemborg en Gorinchem).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee particulieren en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente West Betuwe.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in West Betuwe

Wat is maatwerkadvies energiebesparing West Betuwe?

Dit energie maatwerkadvies West Betuwe is een adviesrapport met daarin concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van jouw woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het rapport behandelt per maatregel de investering en de geraamde terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij een subsidie willen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die gevallen is dit plan vereist. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het toont aan welke investeringen jouw energierekening doen dalen. D.m.v. dit adviesrapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hangen af van het type huis, het woonoppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De kosten variëren tussen de €175,00 – €320,00. Voor een gemiddelde woning kost het hele traject ongeveer €230,00. Tip: het is handig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in West Betuwe te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen gezamenlijk met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Middels deze methode kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het hele gebouw opnemen. Het bedrijf checkt bij bewoners wat ze graag willen om het flatgebouw te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. In het rapport vinden de eigenaren ook de uiteindelijke kosten en de jaarlijkse besparing.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in West Betuwe voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw advies gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een versterkte energieprestatie geeft lagere lasten, een aangenaam binnenklimaat, korting op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de vergroeningsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie