Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Varik

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Varik is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en bekijkt wat de opties zijn. Dit maatwerkadvies verduidelijkt welke werkzaamheden het energieverbruik laten dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkrapport vind je in detail de kosten en baten van de diverse duurzame keuzes. Het aanbevelingen-rapport is een uitkomst voor particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij schrijft een energieadvies met alle energiebesparende maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Onder andere: ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in de geschatte kosten, hoeveel je bespaart en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Varik die hun woning duurzamer willen maken en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-varik

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor privé-woningen en kantoren dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energierekening te minimaliseren. In het onderzoek wordt zeer gedetailleerd omschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Binnen dit advies kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, warmtepomp. Het is een eenvoudige procedure. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om een goed advies te kunnen geven. Deze adviseur bekijkt de woning volledig en checkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Jij ontvangt een rapport met een opsomming van alle energiebesparende maatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Update: Wil je jouw woning duurzamer maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een betrouwbare energieadviseur. Gediplomeerde en onafhankelijke energieadviseurs achterhaal je op het platform centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Varik (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit advies geeft een schema met alle duurzaamheidsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het plaatsen van muurisolatie en het installeren van zonnecellen. In de box hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gediplomeerde energie-specialist. De juiste maatwerkadviseurs kan je bekijken op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is aan te raden om minimaal 2 offertes te vragen van gediplomeerde vakmensen. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo precies als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur is dan veel minder complex.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een lijst met groene maatregelen waar je mee kunt starten. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Varik.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het maatwerk-adviesbedrijf loopt door de woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het meest effectief zijn. Kort hierop verstuurt hij een erkend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen delen ze informatie zoals de investering, de besparing en de geschatte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Varik laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-vakmannen en installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of met maatwerkadviesbedrijf hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor je huis?

Zoek energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Varik vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gekwalificeerde energie expert. Het is beter om een maatwerkadviseur nabij jouw woonplaats te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Hieronder doorzoek je naam + adresgegevens van kwalitatieve EPA-adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente West Betuwe. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Varik

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Varik die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningeigenaren willen besparen op de energiekosten. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In deze gids vind je de belangrijkste duurzame oplossingen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over water-water warmtepompen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Varik

 1. Een lagere energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een schoner klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Verhoog je woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1610,00€150,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4885,00€710,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5435,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3355,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€375,00€26,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €25,00€35,00 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Varik is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: je kan besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is goed voor het klimaat, het werkt ook geluidswerend en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn meerdere subsidies waar je gebruik van kunt maken. Noemenswaardig: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele HR-ketel. Hij gebruikt energie van natuurlijke warmtebronnen. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Je stroom kan je genereren met zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het ook nog eens koelen. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder bekijk je aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en verhit al je tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Varik: een voordeliger systeem en werkt ook uitstekend bij oudere en minder geïsoleerde woningen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of eventueel een gunstige groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Budget Energie, Eneco, Essent & Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta, United Consumers, Vandebron. Middels het salderingsprincipe krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een systeem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.850 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Varik bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Het verwarmingssysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in de woning warm water te maken. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (200 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.800 inclusief installatie.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Ideaal voor in de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: minder last van luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit tussen de €195,00 – €425,00 per element.

Snelle energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Varik. Onderstaand delen wij een lijstje met effectieve en goedkope verduurzamingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Varik!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en kom erachter hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Varik: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt maatregelen die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesplan bespreekt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis aangepakt? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en calculeert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een gunstig energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Varik

Alle huizen in Provincie Gelderland moeten verduurzaamd worden en op termijn volledig los van het gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje doorzoek je een overzicht met de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Varik.

 • Isolatie-subsidie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, (spouw)muur, dak, vloer, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente West Betuwe biedt mogelijk ook zelf lokale subsidie-plannen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer West Betuwe kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Varik gebruiken in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Ophemert, Zoelmond en Zennewijnen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningeigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente West Betuwe.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Varik

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Varik?

Het energie maatwerkadvies Varik is een plan met daarin concrete maatregelen voor de vergroening van je pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het document komt per maatregel met de verwachte kosten en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Voor die situatie is dit rapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je verduurzamen met een groene lening of spaargeld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het toont aan welke opties jouw energieverbruik doen dalen. Met behulp van dit adviesplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hangen af van woningtype, de grootte van de woning en de gekozen energieadviseur. De prijs ligt tussen de €230,00 t/m €330,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €275,00. Het is nuttig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Varik aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen inkopen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex duurzamer te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Dit is natuurlijk ook met de uiteindelijke kosten en het rendement.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Varik voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verfijnde energieprestatie geeft een lagere energierekening, een verbeterd werkcomfort, lagere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de vergroeningsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie