Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zennewijnen

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met het isoleren van mijn huis, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Zennewijnen biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en beoordeelt de verschillende optie. Het energiebesparingsadvies geeft inzicht in welke opties relevant zijn voor jouw huis en en het comfort verhogen. In het advies beschrijven ze overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de verschillende duurzame keuzes. Het verduurzamingsplan is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke duurzame investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij komt met een energierapport met alle verduurzamingsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Bekijk de effecten van: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per optie kun je aspecten achterhalen zoals de minimale prijzen, de opbrengsten en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Zennewijnen die hun woning duurzamer willen maken en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zennewijnen

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningen en bedrijfspanden dat helpt om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te minimaliseren. In het document wordt nauwkeurig omschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de kosten zijn, en wat de totale besparing is. Hiervoor kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere HR++ glas, zonneboiler, vloerisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en om met jouw samen een plan te schrijven. Deze adviseur doet een deskundige checkup en checkt welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport wordt opgemaakt met alle vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur werkt individueel en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een betrouwbare energiecoach / deskundige. Gekwalificeerde en ervaren energieadviseurs check je het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zennewijnen (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het rapport biedt een lijst met bruikbare energiebesparende maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitenmuren en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende tekst bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een neutrale adviseur. Objectieve maatwerkadviseurs vind je op Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie experts kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te raden om meerdere offertes te ontvangen van BRL9500-02 gecertificeerde EPA-adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Bereid jezelf goed voor. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een opsomming met maatregelen die relevant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Zennewijnen.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een energieadviseurs bezoekt je aan huis en berekent welke opties geschikt zijn voor jouw huis. Vervolgens krijg je een gefundeerd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen lees je bijzonderheden als de uiteindelijke kosten, het rendement en de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Zennewijnen laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Zoek daarom contact met isolatie-experts en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn woning?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Zennewijnen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een onafhankelijke maatwerk-adviespartij. Het is wijs om een maatwerk adviesbedrijf uit jouw eigen regio te contacteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de bijgaande tabel delen we contactgegevens van mogelijk interessante maatwerkadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Tiel. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Zennewijnen

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zennewijnen die direct beschikbaar zijn. Klik op de knop om jouw aanvraag direct te beginnen!

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen graag hun energieverbruik beperken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In de tekstblokjes hieronder behandelen we de meest populaire energiebesparende maatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over lucht-lucht warmtepompen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Zennewijnen

 1. Verlaging van de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (bekijk meer info over isolatie)€3520,00€375,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10125,00€655,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5510,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3105,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€390,00€30,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1325,00€190,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Zennewijnen is dan eigenlijk de basis. Middels het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer treed er geen warmteverlies op. Dat heeft veel pluspunten: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het klimaat, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Belangrijk: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele CV-ketel. Hij werkt met warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De additionele stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je woning. Gedurende de zomermaanden kan het ook nog eens koelen. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder lees je praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Zennewijnen: is een stuk minder duur en zeer geschikt voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Info en voordelen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Engie, Eneco, Vattenfall & Enegiedirect.nl, Powerpeers, United Consumers, Oxxio, Delta. Via de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.650 en kan je terugverdienen in +/- 7 of 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Zennewijnen laten monteren? Dan betaal je geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor het water. De zonneboiler is verantwoordelijk voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het verwarmen van water. Je gebruikt het in combinatie met een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (vat met 200 liter) is er al voor €3.350 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Ideaal voor in de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: minder last van luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €220,00 t/m €375,00 per ruimte.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Zennewijnen. Hieronder doorzoek je een schema met handige en voordelige energiebesparingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Zennewijnen!

Vraag adviesgesprek aan en ontdek hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Zennewijnen: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit energieadvies toont bovendien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur neemt de woning op en analyseert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een perfect energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Zennewijnen

Alle woningen en panden in Provincie Gelderland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand delen we actuele informatie de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Zennewijnen.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het laten isoleren van vloer, ramen, (spouw)muur, wanden, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Tiel biedt mogelijk ook zelf regionale subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tiel zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Zennewijnen opvragen in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. IJzendoorn, Heesselt en Echteld).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tiel.
 • Je eigen hypotheek ophogen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Zennewijnen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zennewijnen?

Dit energie maatwerkadvies Zennewijnen is een advies met een plan van aanpak voor het duurzamer maken van een huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan vloerisolatie, HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit advies geeft per maatregel het financiële plaatje en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situaties is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of spaargeld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het stelt bloot welke keuzes jouw huis duurzamer kunnen maken. Door middel van dit adviesrapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het soort woning, oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €215,00 tot en met €295,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het advies op maat ongeveer €235,00. Het is nuttig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Zennewijnen aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Via de regeling kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist brengt het volledige complex in kaart.Het inspectiebureau checkt bij bewoners de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuiniger te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden geïnformeerd over de geschatte kosten en de totale terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Zennewijnen voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie