Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Heesselt

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Heesselt kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en zoekt uit de diverse opties. Het energiebesparingsadvies stelt bloot welke energiebesparende maatregelen het energieverbruik laten dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het aanbevelingen-rapport bekijk je grondig de investering en de terugverdientijd van de mogelijke verduurzamingsopties. Het maatwerkrapport is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij komt met een maatwerkadvies met alle werkzaamheden die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je meer info vinden over het budget, de opbrengsten en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energierapport zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Heesselt die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-heesselt

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningen en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en daarmee de energiekosten te verminderen. In dit rapport wordt zorgvuldig vermeld welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de prijs is, en wat de totale besparing is. In dat kader kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, warmtepomp, HR++ glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiecoach zal een bezoek inplannen om samen jouw woning door te spreken. Deze deskundige neemt de woning op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en wil je een subsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een betrouwbare specialist. Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs tref je op centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Heesselt (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsplan bevat een weergaven van verschillende maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het toepassen van gevelisolatie met steenwol en het toepassen van zonnecellen. In de volgende tekst laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gekwalificeerde energie-specialist. Gekwalificeerde maatwerkadviesbureaus zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is nuttig om diverse offertes aan te vragen van gekwalificeerde maatwerkadviesbureaus. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo specifiek als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is belangrijk. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een weergave met duurzame investeringen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Heesselt.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een adviseur loopt door de woning en analyseert welke potentiële maatregelen hun doel goed bereiken. Vervolgens krijg je een erkend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag eigenschappen zoals de verwachte prijzen, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. In die situaties kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Heesselt laten uitvoeren). De specialist kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-vakmannen en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat de energie expert jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Heesselt vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een neutrale maatwerkadviseur. Het is aan te bevelen om een adviseur nabij jouw woonplaats te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en het bespaart reiskosten. Hieronder doorzoek je adresgegevens van erkende energie experts die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente West Betuwe. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Heesselt

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Heesselt die direct beschikbaar zijn. Klik op de knop om een contactmoment in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen besparen op de energiekosten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In het stuk hieronder kan je aan de slag met goede verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over lucht-water warmtepompen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Heesselt

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (bekijk meer info over isolatie)€4485,00€445,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11725,00€720,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4845,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2950,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€325,00€57,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €35,50€25,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verschillende besparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Heesselt is een aantrekkelijke optie. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Dat heeft veel pluspunten: de energierekening gaat omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, het is goed voor het milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies die beschikbaar zijn. Noemenswaardig: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. CV-ketel op gas. Het genereert warmte uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De aanvullende stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride model. Hieronder delen wij aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en verhit al je tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. All-electric is vrij prijzig, en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Heesselt: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Engie, Essent, Eneco of Oxxio, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Delta, Vandebron. Door de salderingsmaatregel is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.000 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak met voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Heesselt kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat. Het systeem levert snel warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Via een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (3,5 m2 / 150 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.600 (incl. installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Denk aan de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het wordt vaak gekozen om redenen als: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, heel beperkt energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €235,00 tot €400,00 per element.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Los van de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Heesselt. In dit blokje verstrekken we een schema met handige en aantrekkelijk geprijsde duurzame oplossingen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Heesselt!

Zet een adviesgesprek in de agenda en krijg inzicht in hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Heesselt: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt investeringen die goed uitvoerbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Het document vertelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en onderzoekt de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een milieuvriendelijk energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Heesselt

De meeste panden in Provincie Gelderland moeten een stuk duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand kan je aan de slag met een overzicht met de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Heesselt.

 • Isolatie-subsidie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatie van ramen, dak, vloer, wanden, gevel.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente West Betuwe biedt mogelijk ook diverse individuele subsidie opties of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer West Betuwe vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Heesselt vergelijken in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit te betalen met eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Kies dan voor een gunstige lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook relevant voor o.a. Echteld, Varik en Ophemert).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonnepanelen, dakisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, gevelisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente West Betuwe.
 • Je hypotheek oprekken: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Heesselt

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Heesselt?

Het energie maatwerkadvies Heesselt is een energieplan met concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van een pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. vloerisolatie, HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het document komt per maatregel met de investering en wat de opbrengsten zijn. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en een subsidie nodig hebben.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor deze situaties is dit advies verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is concreet en vertelt welke keuzes jouw woning duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit advies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type huis, de omvang van de woning en de gekozen energieadviseur. De tarieven liggen tussen de €245,00 t/m €325,00. Voor een standaard huis betaal je om en nabij de €245,00. Wij adviseren om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Heesselt te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Via de regeling kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het onderzoeksbureau kijkt samen met bewoners naar het wensenlijstje om het appartementencomplex te vergroenen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geraamde kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Heesselt voor bedrijven. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een verbeterde energieprestatie zorgt voor lagere maandelijkse energielasten, een beter comfort voor de werknemers, een gunstigere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de verduurzamingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie