Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Enspijk

De hoogte van de energierekening beperken? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Enspijk is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en zoekt uit waar de kansen liggen. Het energieadvies toont aan welke werkzaamheden jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het maatwerkadvies doorzoek je heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de populaire duurzame opties. Het verduurzamingsplan is geschikt voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke energiebesparende maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij komt met een advies met alle potentiële maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Overweeg bijv.: woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderdeel kun je meer info vinden over de verwachte kosten, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Enspijk die het huis willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-enspijk

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te verlagen. In het onderzoek wordt zorgvuldig vermeld welke maatregelen je kunt nemen, wat het kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Binnen dit advies kun je denken aan maatregelen zoals zonneboiler, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, HR++ glas. Het is vrij eenvoudig. Een energiecoach komt bij jouw thuis langs om samen jouw woning door te spreken. Deze persoon check jouw huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur werkt als specialist en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Ter verduidelijking: Wil je jouw woning verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een objectieve energieadviseur. Vakbekwame en neutrale energieadviseurs check je de site centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Enspijk (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieplan helpt je op weg met verschillende energiebesparingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van buitengevelisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende tekst delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseur. Geschikte energieadviseurs check je op Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is nuttig om meerdere offertes te vragen van ervaren experts. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit platform krijg je een lijst met potentiële maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Enspijk.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het adviesbedrijf bezoekt je aan huis en zoekt uit welke duurzaamheidsmaatregelen hun doel goed bereiken. Kort hierop stuurt hij een betrouwbaar energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Per energiemaatregel delen ze eigenschappen zoals de verwachte prijzen, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Bij deze afspraak kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Enspijk laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus heb je andere bedrijven nodig. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie specialisten en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw woonhuis?

Check energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Enspijk vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een betrouwbare specialist. Het is aan te bevelen om een specialist uit de buurt te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de onderstaande tabel delen we bedrijfsnamen en adresgegevens van erkende EPA-adviseurs die werken in de gemeente West Betuwe. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Einstein ServicesSmedenweg 854204SNGorinchem
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Enspijk

Uitgelichte bedrijven: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Enspijk die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om jouw aanvraag meteen te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen besparen op de energiekosten. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt inzicht in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In deze gids bespreken we de meest geschikte duurzame oplossingen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over warmtepomp.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Enspijk

 1. Verlaag je energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (bekijk hier meer info)€4480,00€415,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10050,00€660,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5425,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2895,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€495,00€41,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €5,40€6,05 p/jaar
Kosten en rendement van verduurzamingsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek een adviseur en plan afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Enspijk is een slimme investering. Door het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen zal er veel minder warme lucht ontsnappen. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energienota, het is aangenaam warm in huis, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Wat je misschien niet wist: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasketel. Het genereert warmte uit natuurlijke warmtebronnen. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Jouw stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder lees je extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en verhit al je tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Enspijk: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie of United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta. Via de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een set met 10 zonnepanelen kan je laten monteren voor €4.850 en heb je terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Enspijk bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Kies voor een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte genererende zonnecollector en een extra buffervat. Het boilersysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik dat nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.400 inclusief installatiewerk.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Zoals bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Goede pluspunten zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een gunstig energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De kosten van warmtepanelen liggen tussen de €180,00 t/m €375,00 per element.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Enspijk. Hieronder vind je een weergave met praktische en interessant geprijsde energiebesparende maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Enspijk!

Plan een adviesgesprek in en vind uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Enspijk: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat verduurzamingsmaatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om je woning te verduurzamen. Het rapport toont bovendien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? En gaat je huis verkocht worden of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en analyseert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label toont hoe zuinig een huis is.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een goed energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Enspijk

Bestaande woningen in Provincie Gelderland moeten verduurzaamd worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder bieden we handige informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Enspijk.

 • Subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerkzaamheden aan dak, ramen, wanden, (spouw)muur, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente West Betuwe heeft mogelijk zelf ook nog een aantal lokale subsidiepotjes of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer West Betuwe zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Enspijk opvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Beesd, Deil en Gellicum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, gevelisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een huis die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente West Betuwe.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Enspijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Enspijk?

Het energie maatwerkadvies Enspijk is een rapport met tips en aanbevelingen voor het verduurzamen van je huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsplan geeft per maatregel de minimale prijzen en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op dat moment is dit plan verplicht. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is concreet en vertelt welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Met behulp van dit plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van huistype, het woonoppervlakte en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €210,00 – €290,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak is het tarief circa €240,00. Het is slim om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Enspijk te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op basis daarvan kan men collectief CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbureau inventariseert bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex groener te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Uiteraard inclusief een kostenbegroting en het rendement.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Enspijk voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw energierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een optimale energieprestatie zorgt voor een lagere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een lager tarief qua milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie